Followers

Tuesday, November 24, 2009

Tudung-New Stock for sale - ARIANA


Code : Purple/Yellow[Sold]
Size : L
Price : Purple RM35 /Yellow RM40[Sold]
(Free delivery if buy more than 3 Tudung)

Code : Pink [All Sold]
Size : L
Price : Plain without bling2 RM35
with bling2 RM40 [All Sold]
(Free delivery if buy more than 3 Tudung)

Code : Grey
Size : L
Price : RM30 each [grey with double awning Sold]
(Free delivery if buy more than 3 Tudung)

Code : Purple
Size : L
Price : RM30 each [Both purple double awning sold]
(Free delivery if buy more than 3 Tudung)

Notes:
-Saiz awning 2 inci lebar, 13.5 inci panjang, full sampai ke pipi.
-Pilihin untuk tambah bling2 pada harga antara RM5 - RM15 (depends pada design)

Regards;
Rimbun with LOVE

Friday, November 20, 2009

Today...

today... 20.11.2009, end of a school session for 2009. end of year 1 for my lil angel of heart. she's not a brilliant student, just an ordinary student. out of 40 she's at 15th and out of 120++ she's at 18th.... Where ever you are, I am always proud of you my darling.

Regards;
Rimbun with LOVE

Thursday, November 19, 2009

17.11.2009 Jalan jalan sekitar KL

My in laws are here since Monday... we surprised them with our new home.. now comes to aktiviti jalan2 area KL. Kalau kitorg jer.. mesti tak g nyer, walaupon dah bertahun dok KL nii. First kitorg g ke Taman Rama-Rama (Butterfly Park). I remembered being in this park 10 years ago when I was at the Matriculation Centre.... Surprisingly, after 10 years, the fees has gone up 4x.. huh.. dulu2 only RM4 jer now dah RM18 for adult. Luckily that we went there on weekdays, so ada 60% discount.. only at RM8 jerr


My lil angel here crying.. sbb rama-rama dok asyik mengekori dia... that scared her to death hahahahah. Org lain rama2 lari, dia plak lari dr rama2. we made a conclusion that is because of she's wearing pink.. the same as most of the flower.. hahaha dah kena gelak.
We had our lunch at medan ikan bakar.. tangling if not mistaken... sedap jugak ler tp ramai sungguh orang. Then we stop at Tugu Negara sekejap.... just to snap a photo jer. Then singgah jap kat Jln Masjid India n staright away goes back home.

Regards;
Rimbun with LOVE

Friday, November 13, 2009

Dpagi Jumaat yg indah ini aku dapat satu email from a friend. Dah berkali aku dapat email niii... dah berkali baca tp tak jemu aku membacanya.. harap kawan2 pon dapat teladan dr sini.. insyaallah...

Pengemis Buta Dan Rasulullah SAW
============================
Di sudut pasar Madinah ada seorang pengemis Yahudi buta yang setiap harinya selalu berkata kepada setiap orang yang mendekatinya, Wahai saudaraku, jangan dekati Muhammad, dia itu orang gila, dia itu pembohong, dia itu tukang sihir, apabila kalian mendekatinya maka kalian akan dipengaruhinya..
Namun, setiap pagi Muhammad Rasulullah SAW mendatanginya dengan membawakan makanan, dan tanpa berucap sepatah kata pun Rasulullah SAW menyuapkan makanan yang dibawanya kepada pengemis itu sedangkan pengemis itu tidak mengetahui bahwa yang menyuapinya itu adalah Rasulullah SAW. Rasulullah SAW melakukan hal ini setiap hari sampai beliau wafat.
Setelah wafatnya Rasulullah SAW, tidak ada lagi orang yang membawakan makanan setiap pagi kepada pengemis Yahudi buta itu. Suatu hari sahabat terdekat Rasulullah SAW yakni Abubakar RA berkunjung ke rumah anaknya Aisyah RA yang tidak lain tidak bukan merupakan isteri Rasulullah SAW dan beliau bertanya kepada anaknya itu,Anakku, adakah kebiasaan kekasihku yang belum aku kerjakan?
Aisyah RA menjawab,Wahai ayah, engkau adalah seorang ahli sunnah dan hampir tidak ada satu kebiasaannya pun yang belum ayah lakukan kecuali satu saja.
Apakah Itu?, tanya Abubakar RA. Setiap pagi Rasulullah SAW selalu pergi ke ujung pasar dengan membawakan makanan untuk seorang pengemis Yahudi buta yang ada disana, kata Aisyah RA.
Keesokan harinya Abubakar RA pergi ke pasar dengan membawa makanan untuk diberikan kepada pengemis itu. Abubakar RA mendatangi pengemis itu lalu memberikan makanan itu kepadanya. Ketika Abubakar RA mulai menyuapinya, sipengemis marah sambil menghardik, Siapakah kamu?
Abubakar RA menjawab,Aku orang yang biasa (mendatangi engkau).
Bukan! Engkau bukan orang yang biasa mendatangiku, bantah si pengemis buta itu.
Apabila ia datang kepadaku tidak susah tangan ini memegang dan tidak susah mulut ini mengunyah.
Orang yang biasa mendatangiku itu selalu menyuapiku, tapi terlebih dahulu dihaluskannya makanan tersebut, setelah itu ia berikan padaku, pengemis itu melanjutkan perkataannya.
Abubakar RA tidak dapat menahan air matanya, ia menangis sambil berkata kepada pengemis itu, Aku memang bukan orang yang biasa datang padamu.. Aku adalah salah seorang dari sahabatnya, orang yang mulia itu telah tiada. Ia adalah Muhammad Rasulullah SAW.
Seketika itu juga pengemis itu pun menangis mendengar penjelasan Abubakar RA, dan kemudian berkata, Benarkah demikian? Selama ini aku selalu menghinanya, memfitnahnya, ia tidak pernah memarahiku sedikitpun, ia mendatangiku dengan membawa makanan setiap pagi, ia begitu mulia....
Pengemis Yahudi buta tersebut akhirnya bersyahadat di hadapan Abubakar RA saat itu juga dan sejak hari itu menjadi muslim.
Nah, wahai saudaraku, bisakah kita meneladani kemuliaan akhlaq Rasulullah SAW?
Atau adakah setidaknya niatan untuk meneladani beliau?
Beliau adalah ahsanul akhlaq, semulia-mulia akhlaq.
Kalaupun tidak bisa kita meneladani beliau seratus persen, alangkah baiknya kita berusaha meneladani sedikit demi sedikit, kita mulai dari apa yang kita sanggup melakukannya.
Sebarkanlah riwayat ini ke sebanyak orang apabila kamu mencintai Rasulullahmu....
Sadaqah Jariah salah satu dari nya mudah dilakukan, pahalanya?
MasyaAllah....macam meter taxi...jalan terus.

Hampir keluar air mata saya apabila membaca kisah rasulullah ini.

Sadaqah Jariah - Kebajikan yang tak berakhir.
1. Berikan al-Quran pada seseorang, dan setiap dibaca, Anda mendapatkan hasanah..
2. Sumbangkan kursi roda ke RS dan setiap orang sakit menggunakannya, Anda dapat hasanah.
4. Bantu pendidikan seorang anak.
5. Ajarkan seseorang sebuah do'a. Pada setiap bacaan do'a itu, Anda dapat hasanah.
6. Bagi CD Quran atau Do'a.
7. Terlibat dalam pembangunan sebuah mesjid.
8. Tempatkan pendingin air di tempat umum.
9. Tanam sebuah pohon. Setiap seseorang atau binatang berlindung dibawahnya, Anda dapat hasanah.


Regards;
Rimbun with LOVE

Thursday, November 12, 2009

Sos Tomato

What is so special with tomato sauce... makan nasi, makan mee, even makan pisang pon ngan sos tomato... then there is the dialog between me n her:

me: aik apsal gosok gigi berdarah camtu? tu lerrr malas nak gosok gigi, dah banyak kuman dah celah2 gigi tuh

her: mana ader ler... tu sos tomato.. dah banyak sangat makan sos tomato

me: emmmm ye ke (hehehehe aku gelak je lah)

There is always an answer to everuthing that she do.

Regards;
Rimbun with LOVE

Tuesday, November 10, 2009

Welcome back my hobby

Welcome back my hobby... now dah ada dapur yg agak 'complete' maka hobi lama ku dah dtg kembali. apakah itew??? cooking hobby ler. aku yg benornyer dah muak makan kat luar, since acara pindah randah ni ada, mmg kitorg selalu makan kat luar jer... penat n tak sempat nak masak dah. so now dah kat rumah baru, kemas pon yg ringan2 jer, pelan2 kayuh ler org kata, so masa untuk aku masak tuh ada ler skit... so hari ahad aku dah masak kari ayam siap2 dah. senang for me on weekdays, sampai rumah.. kuorkan dr peti ais n panaskan, masak nasi n makan.. or other alternative mcm makan ngan roti jala....

Dah lama aku teringin nak wat roti jala nii.. acuannyer pon dah sekian lama dibeli.. sampai aku pon tak tau mana ntah ku letak.. huhuhu tension cari brg x jumpa. hubbyku plak ckp better wat list of barang tampal kat pintu kabinet tuh... senang nak refer. fuh mcm opis ler plak kekeke... so lastnyer guna my own kretipvt... guna botol air izzah yg dah lama tak pakai tuh.. pakai pon masa nak belajar minum guna cawan duluk duluk jer... harus dibuang tp aku sayang ler plak.. last2 jadi akunyer acuan roti jala kekeke...

mai aku share skit roti jala ku yg tak berapa cantik nii kekeke

dari rasanya sama jer ngan org jual kat kedai/pasar mlm tuh.. cuma presentation tuh mmg out ler. dah last baru aku boleh gulung kemas kekeke... not bad ler for first timekan.
mai aku share skit resepinya kat sini... masih hengat dlm hotak aku ni haaa sbb mmg senang banget lerr..... ni pon setelah ku korek2 kat tenet niii resepi yg ada. aku nak simple jer n bole buat untuk 1/2 adunan jer. almaklum, tekaknyer ada 3 jer nak makan pon. kang wat banyak2 tak ke muntah makan roti jala kan.. nii from fotopages kak.liza tp aku dah cut into half..

Bahan2:
1 cawan tepung gandum
1 cawan air (aku tambah skit lg air sbb mcm pekat ler plak, jd dot dot jer... or aku sebenornyer tertambah lebih tepung.. idok ler kome ingat)
1 sudu besar tepung kastard
1 sudu besar susu cair
sedikit garam.

campak semua bahan dlm blender. then blend sampai the batter smooth. then tapis n masukan dlm acuan, n kirai atas flat non-stick pan. aku isi jugak minyak skit supaya tak melekat sgt.

puashati ler aku ngan resepi niii but nnt2 nak try resepi isi telur plaklah... aku kan suka try try kan...

Monday, November 09, 2009

Pindah

Today aku masih lg kepenatan dek kerana mengemas n menyusun seharian dr hari sabtu ke ahad. nak cuti plak dah tak banyak cuti plus reserve for masa my MIL n SIL dtg bercuti ke KL nnt.. which is next week jerr. For this 3 weeks.. every weekend is a tiring weekend for me.

Now almost 95% barang2 dah dipindahkan, tinggal beberapa kotak kecil je lg yg masih dirumah lama (rumah sewa)... our hajat to buy the house mcm akan di tunda/kensel kut. ikut location mmg dah ok tp timing plak tak ok.... plus the $$ tak ok jugak. how can we afford to do this 3 things in one time... pindah rumah sendiri, refurbish kondo untuk sewa n beli rumah baru... huhuhuhuh.. sengkek poket camni... kitrog kena jadi jotawan baru bole wat seme ni in one shot.

emmm bila dah pindah camni baru ler kutahu.. yg aku ni banyak sgt simpan barang2 yg ntah bila nak gunanyer. all things that have memories in it kitorg simpan but sampai bila n we dont see when are we going to use it. How do you all get rid if it ha? ada tak agaknya sesapa yg offer untuk tulun simpan kan barang2 yg ada sentimental value ni eks.. offcoz with cost but at lest cheaper than we kept it in out store kan. lama2 store tuh penuh, kalau penuh ngan barang tak pelah, kalau penuh dengan anai2 tak ker merana... emmm now I am thinking of throwing it all in the dustbin.. takleh pikior nnt tension kekekek

bila pindah rumah nii kawan2 ramai yg tanya bila nak wat hsewarming... emmm bila eks... aku pon tak tau ler. tungguler penat pindah aku ni habih. baru aku bole pikirkan pasal penat hsewarming nii kekeke