Followers

Thursday, September 03, 2015

Jubah selimut.. sila golek golek yer

Assalamualaikum..

Lama sungguh tak pegang mesin jahitkan
Rindu hati beta kikiki

Kebetulan hari Isnin arituh di kampung. Kat kg mana ada aircond kan.. tapi Asfa ni dah terbiasa dengan aircond, so kalau panas tuh, susah betul nak tidur. Last2 saya ambik keputusan tidur kat rumah atas (rumah papan), tempat menjahit Tam diorg ni.. tido rumah papan ni dapat ekon semulajadi.. tu yang best tuh

Pagi2 Isnin tuh Asfa tido lagi, maka umi pun ambik kesempatan menggodek mesin jahit Tam kikiki Dapatlah masa sedikit lepas rindu kat mesin jahit kiki

Cer cer teka apa ler umi Asfa jahit ni kiki.. mcm baju dewasa jer kan kiki
Dalam tema dino plak tuh.. leher besar plak tuh..

Jeng jeng... 
dah sarung kat tuannya... tuannya tgh tido tuh kikiki, jahat umi kacau kan..


Just nice...
leher besar tuh bleh masuk dari bawah..
Actually kalau tengok design baby blanket or sleeping sack kat internet, memang tutup abih kat kaki.
Contoh macam ni..


Tapi kesian plak, takut kepanasan plak, almaklum ler cuaca negara kita ni kan... kami plak bukanlah jenis pasang ekon sejuk sampai ketulang hihihi.. setakat 25c jer pun..
Lagipun Asfa dah meniarapkan... dan jenis yang tidur meniarap

OPssss... tengok tuh.. budak ni dah marah. 
Budak ni memang pantang letak selimut, tergolek kiri kanan, pastu dah hilang entah kemana selimutnya hahaha.. lepas ni tak hilang lagi dah tau...

Wassalam..


Regards;
 

Wednesday, September 02, 2015

9 Sembilan

Assalamualaikum

28.11.2014 - 28.08.2015
Marking 9 months journey for cik amoi di bumi Allah

Sexy overloaded hihihi


Baru nak belajar merangkak, tapi bila angkat montot, terus pusing, posing sexy mexy gini...

Belum tumbuh gigi

Makan dah ada selera, tapi ikut tekak dia je lah, yang manis2 tuh sukalah

Masih mesra alam dengan sesapa pun

Dah pandai cari nenen sendiri kikiki

Masih mix feeding (belum tinggal susu ibu)

Jarang bangun malam (kalau bangun pun setakat merengek-rengek nak susu)

Pukul 10 malam dah mengantuk.. tidur nyenyak kadang tuh sampai pagi

Kesayangan kakak forever

Oh ya... semalam 1.9.2015 kan..
Marking our 14th years journey
1.9.2001 to 1.9.2015
Happy Anniversary to MyLaling & Me

Wassalam



Regards;