Assalamualaikum..
Uikkk pasal makanan lagi
Resepi lagi..
Kalini kita western skit yer
Asalnya tak tau nak masak apa
Tapi ada beli fresh button mushroom
Kita bedal je ler yer..
RESEPI
Fresh button mushroom
1 biji kentang (kupas n hiris nipis)
1 batang celery
Air untuk merebus
(satukan semua ni n rebus)
3 ulas bawang putih (cincang)
Olive oil
(Tumiskan dan masukkan dalam rebusan mushroom diatas)
Then masukkan chicken stock
*saya buat sendiri, rebus tulang ayam+bawang putih+bawang merah+celery dalam 8-10 jam guna slow cooker, then boleh pack kecik2 n simpan, meant for Asfa, tapi sekeluarga boleh makan
Dah sejuk skit, blend rebusan mushroom
Masuk balik dalam periuk dan didihkan
Masukkan susu cair (apa2 susu pun boleh, low fat, full cream or fresh milk)
Rasakan garam n masuk black pepper skit
Kalau kurang pekat, boleh masuk tepung jagung skit
Wokeyyy.. dah bleh makan
Jangan lupa bakar roti dgn butter dulu erks...
Walaupun resepi bedal ajerrr.. turn out to be sedap lerr
Alhamdulillah...
pst past.. makcik baru buka kotak
Regards;
Uikkk pasal makanan lagi
Resepi lagi..
Kalini kita western skit yer
Asalnya tak tau nak masak apa
Tapi ada beli fresh button mushroom
Kita bedal je ler yer..
RESEPI
Fresh button mushroom
1 biji kentang (kupas n hiris nipis)
1 batang celery
Air untuk merebus
(satukan semua ni n rebus)
3 ulas bawang putih (cincang)
Olive oil
(Tumiskan dan masukkan dalam rebusan mushroom diatas)
Then masukkan chicken stock
*saya buat sendiri, rebus tulang ayam+bawang putih+bawang merah+celery dalam 8-10 jam guna slow cooker, then boleh pack kecik2 n simpan, meant for Asfa, tapi sekeluarga boleh makan
Dah sejuk skit, blend rebusan mushroom
Masuk balik dalam periuk dan didihkan
Masukkan susu cair (apa2 susu pun boleh, low fat, full cream or fresh milk)
Rasakan garam n masuk black pepper skit
Kalau kurang pekat, boleh masuk tepung jagung skit
Wokeyyy.. dah bleh makan
Jangan lupa bakar roti dgn butter dulu erks...
Walaupun resepi bedal ajerrr.. turn out to be sedap lerr
Alhamdulillah...
pst past.. makcik baru buka kotak
Regards;