Followers

Thursday, January 15, 2015

Restock : Mudahnya Belajar Bahasa Inggeris

Sticky post
please scroll down for new entry

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الأُمِّيّ 
وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلم

Kawan-kawan yang disayangi semua..

Dah restok buku yang hot ini yerr..

Kepada yang berminat untuk memilikinya boleh hubungi saya yer....

By email : my.milakamila@gmail.com
By whatsapp : 019-254 8268

Untuk tahu detail, boleh tengok kat post saya yang terdahulu 

Harga sebuah RM39.00 (termasuk kos pos ekspress dalam Malaysia)
Harga 10 buah RM29.00 sebuah + kos pos bungkusan RM13.00


Regards;

Monday, April 14, 2014

Aktiviti hujung minggu... CERITA PENAT!


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته


Berhujung minggu impian saya sebenarnya adalah... just lepak kat rumah depan mesin jahit miahahaha. Sungguh mementingkan diri sendirikan!
Tapi this week memangnya a tiring weekend... semua tuh (lepak ngan mesin jahit) hanyalah sekadar angan-angan
Nak menjeling mesin jahit pun tak sempat adohaiii

Izzah plak bizi dengan kelas tambahan on Saturday and attending seminar on Science and Maths kat UM on Sunday.
But sempat jugaklah ber "family outing" malam2 minggu.. menunaikan hajat anak dara nak tengok...
Best tengok dah last2... satu panggung kami punya hahahha. Yupppp  sesukahatilah nak duduk kat mana..rasanya not more than 20 people in the room. Beli tiket pun just before the show. Kalau time baru2 keluar, kenalah beratur panjang, kalau lambat dok mendongak ler jawabnyerr
Uihh hensem ler captain america nih, tapi udah tuo gitu...

Sempat jugak attending department outing kat ecurve
Seronoklah kat laser war zone nih... recommended!
Sempat mokcik berposing ngan machine gun tuh walaupun bateri phone nih dah nyawa2 ikan kihkih

Hari Ahad pepagi dah hantar Izzah kesekolah.. bas disediakan untuk ke UM
Kami mak bapak nih, terus ke taman tasik dating kikiki... rutin weekend kami memang walking and jogging satu round Tasik Metropolitan Kepong.. kalau Izzah ada, dia takmo.. unless ke Taman Tasik Titiwangsa sahaja..

Otw balik kami shopping barang dapur kat Giant..

Dan jangan tak caya, hubby beriya plak ler nak pergi membeli nihhhh
Photo : http://www.portable-bathtub.com/
Besar gedabak untuk rumah yang comel lote macam rumah kami nih tau.. Mana nak letakler ntah!
Ok lepas nih kita boleh berendam, mandi bunga, mandi buih.. apa2 je lah.
Percaya tak? kami dapat dengan harga RM350 jer? Clearance stock yerrr... asalnya RM400++, sesaja tanya kut dapat discount, terus jer ownernyer bg RM350.00.. angkut je lerrr.
Yang terlebih excited adalah si minah kecik tu ler hahaha, tunggu ler ayah rasmikan yer... jangan lebih2 dari tuannya hihi

Petang plak join sessi slimming & shaping kat terimee.... dah ada orang sponsor sesi menguruskan perut nih, ikut je lerrrr

Adehhh penat penat (korang baca penat dak erks).. rasa macam nak ambik extra cuti jer, nak duduk rumah tak buat apa2.. tido jer hahaha

Uikk tetiba teringat isu semasa, isu tudung senteng bertingkek-tingkek hihi..
saya bukanlah nak komen pasal sesiapa pun, setakat muhasabah diri sendiri
Perasan tak?
kita sebenarnya mampu membeli apa sahaja, at what price pun kalau kita berkemampuan, tapi kita tak mampu membeli keimanan kepadaNya tanpa hidayah & taufikNya, 
sebab itu kekadang kita mampu membeli pakaian mahal2 tapi belum mampu menutup aurat dengan sempurna.
Dan sebenarnya, menutup aurat dengan sempurna pun adalah rezeki dariNya. Rezeki yang Allah berikan pada yang terpilih, rezeki yang memerlukan kita berusaha mencarinya, sama seperti kita mencari duit, kena ada usaha. Sebab itu ramai yang dapat rezeki duit yang halal (sebab mereka berusaha ke arah itu) tapi belum tentu mampu membeli sesuatu yang halal, contoh pakaian yang menutup aurat mereka dengan sempurna. Ohhh.. sengguh menginsafkan, selama ini saya pun tidak berusaha bersungguh2 untuk menutup aurat dengan sempurna, moga Allah ampunkan saya dan rezekikan saya untuk istiqamah.. aminnn


Regards;

Wednesday, April 09, 2014

Chomelnyer dierrrr


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Dah lama tak share gambar2 sicomel dengan telekung..

Seronok dapat tengok anak-anak nih happy with their new telekung

Moga terdidik hati mereka untuk solat sejak dari kecil lagi.. dan sampai masanya nanti mereka mampu menunaikan perintah Allah dengan seikhlasnya.
Amiinn


Regards;
 

Monday, April 07, 2014

Dalam Kenangan...

Assalamualaikum...

Rajin plak nak posting-posting cerita kat blog hari ni erks... last week sibuk memanjang.

Ini cerita tentang MALAS
Saya patut labelkan sebagai rezeki disebalik kemalasan

OPssss bukan rezeki dapat mesin baru tau..

Mesin ni kami (saya dan adik saya) dah putuskan untuk dijual. Sebelum tuh kami dok pikir2 nak servis dulu, almaklum mesin dah lama, walaupun takde apa2 masalah, tapi adalah lebih baik diservis dulu, supaya tidaklah menjual besi buruk plak kan.
Dah diservis pada bulan Disember 2013, dan disitulah duduknya mesin nih kikiki


Dari sehari ke sehari, saya dok terfikir nak ambik gambar dan post kat blog, kut2 ada sesiapa yang berminat. Terutama bagi nak guna mesin simple2, takat nak menjahit sekali sekala


Dan entah macamana.. pagi Jumaat minggu lepas saya ambik gambar ni..


Siap zoom in corak jahitan yang ada... hii
Saya plan2 nak jual dengan harga RM150-RM200 jerrr

Dan nak dijadikan cerita, hari Jumaat lepas, masa rehat, saya dah pun transfer gambar ke PC utk post kat blog, tapi entah macamana, sibuk jugak nak buka FB, dan terjumpa posting seorang rakan yang nak buat kelas amal di sebuah rumah anak yatim, yang perlukan mesin portable terpakai.
Dan dan tuh jugak dapat ilham, why not bagi free je lah... hahaha

Tujuan bercerita ini bukanlah nak menunjukkan diri pemurah sangat sebenarnya, yang disedekahkan pun bukanlah barang bagus sgt pun kan, tapi sekadar berkongsi, cantiknya perancangan Allah. Saya pun tak taulah kenapa it takes 4 months, untuk saya ambik gambar mesin jahit ini untuk menjualnya.. I have no reason for being soooo lazy. Kekadang plak rasa macam sayang nak jual, kut2 ada adik2 yang nak pakai... kejap2 rasa nak angkut bawa balik ke Kuching untuk senang menjahit disana.

Oh baru tahu, sebenarnya ianya adalah rezeki orang lain yang mungkin kita tak kenal, dan hanya Allah yang tahu masa yang sesuai untuk mereka memilikinya.
Moga mesin jahit ini terus berkhidmat dengan tuan barunya, moga tiada apa masalah dengan tuan barunya, sama seperti dia berkhidmat dengan kami.

Moga Allah terus rezekikan kami untuk memberi...
 Wassalam

Regards;