Followers

Thursday, January 15, 2015

Restock : Mudahnya Belajar Bahasa Inggeris

Sticky post
please scroll down for new entry

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الأُمِّيّ 
وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلم

Kawan-kawan yang disayangi semua..

Dah restok buku yang hot ini yerr..

Kepada yang berminat untuk memilikinya boleh hubungi saya yer....

By email : my.milakamila@gmail.com
By whatsapp : 019-254 8268

Untuk tahu detail, boleh tengok kat post saya yang terdahulu 

Harga sebuah RM39.00 (termasuk kos pos ekspress dalam Malaysia)
Harga 10 buah RM29.00 sebuah + kos pos bungkusan RM13.00


Regards;

Wednesday, April 23, 2014

TQ notes on Wednesday..


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الأُمِّيّ 
وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلم



Regards;

Tuesday, April 22, 2014

Telepon berbunyi ring ring.. ku angkat ku tanya siapa...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الأُمِّيّ 
وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلم

Salam kawan-kawan..
agak2 sekarang uol pakai line telefon apa yer? Celcom? Maxis? DG? etc etc?
Masih pakai prepaid dak?

Alkisahnya, saya masih pakai prepaid :-P (ada orang kata takde stended kiki)
Dan number ini adalah no. telefon sejak dari dulu, sekarang dan selamanya kut hihihi (selagi nyawa dikandung badan) Tak pernah lagi tukar telefon.. opss tifuuu.. tak pernah tukar nombor telefon sebenarnya, setelah hampir 15 tahun kut.

Ingat lagi satu masa dulu.. glemer betul phone nih kan kan... rasa macam pernah pakai ler tepon nih. Canggih dizamannya, kalau sekarang, bagi kat budak tadika pun di baling baling nyer jer kuikui..
Seingat saya, yang bestnyer, telefon nih tahan betul... pernah jatuh kat tangga, melantun2 sampai bawah, still maintain jerr..

Ok lupakan nostalgia....
Since memang jarang sangat call out (call in pun!), memang saya opt for the cheapest lerrr...
Dan after almost 1 year (due on 4th May) saya subscribe to Credit Extention Feature by Celcom nih... Betul betul jimat!, rasanya selama setahun ini saya reload cuma 3 kali RM50, yang ke 3 masih berbaki RM30++, so penggunaan setahun saya adalah +-RM120 plus RM30 subscription fee=RM150.00, equivalent to RM12.50 per month.. fuhhh! sehabis jimat dan sehabis kedekut dah tuh wakakkaa

Lepas ni renew for 2 yearslah @ RM50.00, jimat 5 hengget setahun tuh

Disclaimer : please dont compare with data plan... ini totally on phone call & sms sahaja yerr.

Abih tuh... camno plak yang pernah WA WC etc etc?
Hihihi.. macam biasa ler kan... orang sekarang ada 2 number, satu tuh khas untuk data plan sahaja, tapi no WA guna nombor prepaid nih, dalam satu phone. Data plan saya RM64 per month (asal RM68, but ntah ler camno jadi RM64.... jangan lebih udah lerrr)
Tapi nombor data plan saya nih boleh jugak call in/out, so serve as backup ler kalau prepaid habis, terutama kalau in case di luar negara. Tapi mahal hazabedah ratenyerrr.. lantok lerr... takan ku call out selagi tak terdesak k.

Ok.. thats all for today.. topik zaman purba dahh hihihi... tata titi tutu
Wassalam

Regards;
 

Monday, April 21, 2014

3M on Monday....

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الأُمِّيّ 
وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلم

Isnin yang penuh keberkatan, sehari lagi Allah izinkan kita bernafas, walaupun tidak tahu, sampai ke petang or sampai tak hari esok

Monday bukan hari yang mendung, malas dan mondos... Monday seharusnya meriah mantap dan menceriakan, setelah 2 hari bercuti2.. 
Kalau ada rasa kurang cergas dihari ini, try berjalan laju2 or cuba leretkan senyuman pada sesiapa sahaja yang anda temui (perahsan motivator plak)... actually tadi terbaca kat mana ntah... tak kisahlah hari apa pun, kalau rasa lemau tuh try petua ini.

Kembali bersiaran dari bilik jahit.. windu nyerr weih!
windu dengan mesin jahit, last week sempat jugak saya mulakan mengemas bilik jahit yang dah serupa sarang tikus, (entah2 kalau tikus tengok pun, dia cakap sarang dia lagi cantik kut hahaha).
Skit2 saya kemas on weekdays, dan weekend baru nih dah boleh menjahit dengan selesa.... clean but not so clear

Siap jugaklah projek 3M ini

Muiz Muaz Muqrin... wahh meriah kan ramai anak lelaki macam nih...


Banyak boleh belajar menyulam nih... terutama bila nak edit guna Sewwhatpro
Masih lagi berkira2 untuk membelinya, bila erks ringgit nih nak kukuh skit. Kalau dapat rate macam dulu 3.1 kerr.. banyak weh jimatnya (dasar akauntan gitu ler kan.. sesen pun kira hihihi)


Ok jangan lupa event kita this weekend.. (reminder yang dah dengar sejak dari January uhuk uhuk) - malam tadi dah siap2 buat list buku2 yang nak dibeli - duit dah kumpul dari lepas raya arituh lagi - tambah fund dari umi RM100 - dengar cerita Ndok (ayah andak) nak bagi voucher buku jugak - aishhh rasanya kena bawa troli ler untuk budak kecik nih


Tengah fikir2 jugak lagi nih nak pergi hari apa, kalau nak pergi hari Sabtu, kena pergi awal pagi before 10, baru dapat parking dan orang tak ramai. Strategi kena ada hahahhahaha.

OK kawan2... thanks for reading
Wassalam

Regards;