Followers

Thursday, September 03, 2015

Jubah selimut.. sila golek golek yer

Assalamualaikum..

Lama sungguh tak pegang mesin jahitkan
Rindu hati beta kikiki

Kebetulan hari Isnin arituh di kampung. Kat kg mana ada aircond kan.. tapi Asfa ni dah terbiasa dengan aircond, so kalau panas tuh, susah betul nak tidur. Last2 saya ambik keputusan tidur kat rumah atas (rumah papan), tempat menjahit Tam diorg ni.. tido rumah papan ni dapat ekon semulajadi.. tu yang best tuh

Pagi2 Isnin tuh Asfa tido lagi, maka umi pun ambik kesempatan menggodek mesin jahit Tam kikiki Dapatlah masa sedikit lepas rindu kat mesin jahit kiki

Cer cer teka apa ler umi Asfa jahit ni kiki.. mcm baju dewasa jer kan kiki
Dalam tema dino plak tuh.. leher besar plak tuh..

Jeng jeng... 
dah sarung kat tuannya... tuannya tgh tido tuh kikiki, jahat umi kacau kan..


Just nice...
leher besar tuh bleh masuk dari bawah..
Actually kalau tengok design baby blanket or sleeping sack kat internet, memang tutup abih kat kaki.
Contoh macam ni..


Tapi kesian plak, takut kepanasan plak, almaklum ler cuaca negara kita ni kan... kami plak bukanlah jenis pasang ekon sejuk sampai ketulang hihihi.. setakat 25c jer pun..
Lagipun Asfa dah meniarapkan... dan jenis yang tidur meniarap

OPssss... tengok tuh.. budak ni dah marah. 
Budak ni memang pantang letak selimut, tergolek kiri kanan, pastu dah hilang entah kemana selimutnya hahaha.. lepas ni tak hilang lagi dah tau...

Wassalam..


Regards;
 

Wednesday, September 02, 2015

9 Sembilan

Assalamualaikum

28.11.2014 - 28.08.2015
Marking 9 months journey for cik amoi di bumi Allah

Sexy overloaded hihihi


Baru nak belajar merangkak, tapi bila angkat montot, terus pusing, posing sexy mexy gini...

Belum tumbuh gigi

Makan dah ada selera, tapi ikut tekak dia je lah, yang manis2 tuh sukalah

Masih mesra alam dengan sesapa pun

Dah pandai cari nenen sendiri kikiki

Masih mix feeding (belum tinggal susu ibu)

Jarang bangun malam (kalau bangun pun setakat merengek-rengek nak susu)

Pukul 10 malam dah mengantuk.. tidur nyenyak kadang tuh sampai pagi

Kesayangan kakak forever

Oh ya... semalam 1.9.2015 kan..
Marking our 14th years journey
1.9.2001 to 1.9.2015
Happy Anniversary to MyLaling & Me

Wassalam



Regards;
 

Friday, August 28, 2015

Terima Kasih..

Assalamualaikum semua
Senyap sunyi jer blog ni kan.. Macam dah takde orang kihkih

Tapi masih lagi ada yg sudi email dan tempah telekung dengan kami.. terima kasih banyak2.
Yerrr kami dah pun buka semula tempahan, tapi tak sempat sangat nak umumkan disini (baru ini ada kesempatan)
 Mila@rimbun yang sekarang bukan lagi yg dulu2.. dulu2 den relex, sekarang den sudah berhenbeg kihkih. Hek eleeehh kan, orang lain pun ada henbeg kenit tapi ada jer masa nak mengupdate blog hihi

Sebenarnya dah takde cerita pasal kraf sangat pun, sebab tuh tak tau nak cerita apa, hukhuk. Mesin dah berabuk, harap2 kain2 tuh takle berlifas, tunggulah Asfa dah besar skit, bolehlah aktif semula berkarya

Sampai meng hapdet lagi dilain kali
Wassalam

Regards;

Wednesday, June 17, 2015

Telekung Kanak-Kanak Readymade For Sale

Assalamualaikum kawan2 semua..
Selamat Menyambut Kedatangan Ramadhan
Ramadhan Karem..

Disebabkan tempahan telekung telah ditutup, kami memberi peluang jugaklah pada kawan-kawan yang sedang mencari telekung untuk simanja mendapatkan telekung readymade dari kami. Ada antaranya fabrik baru yang belum dibuka untuk tempahan, kami buat dulu, kalau sedap mata kami memandangnya, maka ianya for sale hihihi

Semua yang tag S ada saiz S, dan tag L bersaiz L
Harga bagi S RM40 sepasang, kecuali S14=RM45 dan bagi saiz L RM70
Termasuk pouch dengan nama yang kami akan jahit kemudian.

sold

sold
sold


Saiz L ini cuma ada satu sahaja, discount RM2 dari harga asal RM70 kerana ada 3 titik kesan karat, kecil sahaja, tapi dipulangkan oleh customer dan kami telah gantikan yang baru. Andai anda berminat dan nak tengok detail besar mana titik2 kesan karat tersebut, kami akan email gambar.

Sila email kami di mr,telekung@gmail.com or boleh WA/Telegram 019-254 8268 (please dont call)

Sekian terima kasih

Moga Ramadhan kali ini lebih bermakna buat kita semua. Moga berkesempatan untuk beribadah dan lebih dekat pada Pencipta..

Wassalam



Regards;