Followers

Thursday, April 28, 2016

UPGRADING.....

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الأُمِّيّ 
وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلم

 
Welcoming new buddy...
Encik Bruce hihihi
Moga dapat sesuaikan diri di tempat baru yer Encik Bruce... suasana kampong, I bet you will love it

 
En.Bruce ni baru sampai semalam, jauh datangnya, dari KL ke Temerloh
Ada 3 mesin jahit yang kami review harituh... JUKI, SIRUBA & BRUCE
 
Juki memang hi-end result lah, out of budget hahaha.. maunya kalau pricing termasuk GST dekat2 4k
Then tinggal Siruba & Bruce
Dua2 sama jer performancenya..
Tapi harga beza RM400
 
Akhirnya kami decide ambik yang murah je lah, ada lebihan tuh boleh beli mende lain kan... Duit ni hasil ambik order yang dah 4 tahun tuh Alhamdulillah
 
 
Kita rapat2 kan lagi yerrr... cun kan
 

Moga pelaburan yang berbaloi2 dan customer lebih berpuashati dengan hasil kerja kami.

Terima kasih atas sokongan, tanpa anda siapalah kami..

Apa pun... tanpa Rahmat dari Allah, kami ini hanyalah tubuh badan yang kaku dan lesu, terima kasih Allah, atas kasih sayang Mu, kami di sini dan berpeluang untuk terus bernafas

Wassalam

Regards;

Monday, April 25, 2016

Acik sukerrrrr

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الأُمِّيّ 
وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلم

Bila acik sesekali dapat komen positive dari customer.. acik lompat bintang kikiki


Terima kasih Puan Ezati atas tempahan yer....


Regards;

Harga baru telekung LittleMaryam

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الأُمِّيّ 
وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلم

Dengan berat hatinya, dan mohon ampun dan maaf pada semua pelanggan telekung kami...

Berikutan dari kenaikan harga kain cotton dipasaran, dan kenaikan harga barang-barang jahit, akhirnya kami terpaksa mengalah jua... huhu.

Setelah 4 tahun beroperasi... sejak telekung pertama kami hasilkan... harga kami kekal.. seingat saya, harga semeter kain yg pernah saya beli mula2 dulu hanyalah RM4.80, tapi sekarang dah RM8++ semester huhu,... almost double tuh. Benang jahit tepi kecik tuh dulu2 RM2.80 seketul, now ambik borong baru dapat RM3.50 huhu.. tak masuk lagi kos elektrik... dah berapa kali dah tariff naik adehhhh (sekadar luahan hati)

Tahun lepas ada GST, tapi kami beli kain pukal siap2 sebelum GST huhu (rabak poket koi :-P).. tapi bila stok kain dah surut, bermakna kena beli stok kain baru, takde pilihan lagi dah, beli sikit or beli banyak, memang kena juga bayar GST kan

Dengan berat hatinya kami umumkan harga baru.... dengan satu janji dan tekad kami... mutu jahitan akan terus dipertingkatkan  (in shaa Allah, this week akan sampai mesin baru kami - update kendian yerr hihi) dan juga kami pilih kualiti kain yang terbaik tapi affordable gitu... mampu milik. Jauh lebih baik dari kain yang sebelum ini.
Dan sejujurnya, kami bukanlah naikkan harga kerana dah banyak tempahan huhu... tidak sama sekali.... (sebab tuh kami terus terang dengan kenaikan harga ni.. tiada sembunyi sembunyi)


Disebabkan pelbagai permintaan (telekung shj. tanpa pouch, beg telekung etc) kali ini kami quote harga tanpa pouch, dan ada pilihan untuk pouch ataupun beg. Beg dengan nama tersebut bersaiz standard dan agak besar, jadinya kalau anak2 nak bawa pergi tuisyen pun boleh. Setakat hari ini pilihan corak untuk beg agak terhad, tapi kami akan tambah dari masa kesemasa....

Detail untuk pembelian boleh klik di sini yer http://blogrimbun.blogspot.my/p/tempahan-telekung-littlemaryam.html

Apa pun... jangan sedih yerr
Kasi happy skit....
Dengan ini juga saya umumkan... DISCOUNT RM5 untuk setiap tempahan telekung dari hari ini sehingga 30 April 2016



Regards;

Friday, April 22, 2016

Little sejadah & Little Bag for Little one

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الأُمِّيّ 
وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلم
Testing
Testing

Testing sejadah mini untuk sicilik... untuk Asfa Maryam lerrr, sapa lagi kan

Matching dengan beg telekung yang sempoi...



Waduhhh tokleh sembang panjang, si Asfa ni nak ngamuk, nak mouse dan nak keyboard... Wassalam

Regards;