Followers

Tuesday, July 19, 2016

Readymade sizeL & Open order...

Assalamualaikum dan harapnya tidak terlewat untuk mengucapkan selamat hari raya Aidilfitri

Acara open house raya makin rancak di adakan terutamanya hujung minggu kan... semua orang sibuk keluar beraya hihihi

Lama sungguh tak bersiaran di blog nampaknya
Jom sapu sawang skit hihi

Adalah dimaklumkan, pada kawan-kawan yang berminat dengan tempahan telekung LittleMaryam, tempahan telah dibuka dengan rasminya hihi (macam buka kedai baru plak kan).. boleh WA saya, or email pun boleh.

Pada yang nak fast delivery, takmo tunggu lama, boleh jugak pilih readymade
Yang kat bawah ni semunya saiz L. In shaa Allah esok lusa upload saiz M plak... (nak dapat ketenangan nak edit gambar ni memang susah betul... nasiblah kannn... Asfa dah makin besar)

 
Bole email/WA.. mana2 yang senanglah...
Sampai jumpa lagi...
Wassalam


Regards;

Saturday, May 28, 2016

Clearance Cloth Pantyliner

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Ada sesapa nak tambah stok cloth pantyliner?
Tak pun nak try2 pakai cloth pantyliner setelah sekian lama pakai dispo?

Hakak nak buat clearance skit.. stok melambak sebab hakak malas nak isi butang hahaha.. baru sekarang ada mood nak isi butang. Almaklum, toolnya kecik tenit jer, buat sepuluh jer dah sakit tangan, nak beli yang besau tak cukup modal :-P

Please be reminded: Ini cloth pantyliner, tanpa waterproof tau.. bukan untuk dipakai masa period

Material : Flanel/Cotton (wing) Bamboo fleece (top)
4 layer TANPA waterproof
 
 
Material : Flanel
4 layer TANPA waterproof
(UPDATE : MAAF 5FORRM25 ni dah habis.. OUT OF STOCK)

Kalau ada sesapa berminat boleh WA : 019-2548268
Sila nyatakan pilihan anda, kuantiti dan lokasi penghantaran ok.

Sekali lagi di ingatkan, ini cloth pantyliner, bukan cloth pad (saya dapat message2 yang mengorder cloth pad... sorry sangat sbb saya tak ambik order yer... saya nak clear stok jer)


Regards;

Saturday, May 21, 2016

baju baru adik kakak

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
Sejak duduk rumah ni saya dah ada azam baru..
Beli kain untuk di jahit kikiki, kalau tak jahit, baik jgn beli kain kuikui
 
Azam ler sangat kan...
 
Untuk merealisasikan azam baru..
Baru beli knit HK ni.. cun kan
 
Kita operasi buat baju adik kakak
 
Kakak nak baju tidur yang lengan panjang
Almaklum, raya nanti nak balik kampong... so kalau ada baju tido lengan panjang gini senang ler kakak.. takyah nak pakai stoking lengan bagai bila pakai baju pendek kat rumah nenek

 
Jauh kat sudut hati umi syukur sangat k.long sangat menjaga aurat.. walaupun di rumah nenek sendiri. Kadang tuh umi pun terkhilaf... suruh jer k.long pakai baju lengan pendek.. jawapan k.long tuh buat umi sentap huhuhu.. "yer laaa... kulit ma yang terbakar dalam neraka nanti, bukan kulit umi, sebab tu umi suruh je pakai lengan pendekkan" adoiiiiii
 
Harapnya k.long istiqomah yer.. sampai ke liang lahad, k.long akan terus menjaga aurat, umi doa kan
 
Dan kadang tuh umi kesian jugak dengan k.long, sebab ada yang memperlekehkan usaha k.long untuk menutup aurat. Dah tu sesaja plak nak bagi k.long buka aurat. Bertabahlah yer kak long.... itu usaha dakwah kita, betulkan yang biasa dan biasakan yang betul. Kalau Rasululllah susah payah, kadang sakit, kadang kelaparan nak sampaikan Islam pada kita, apalah sangat kalau setakat sedara mara mempertikaikan or memperlekehkan usaha kita untuk menutup aurat... Allah lebih mengetahui
 
Opss.. umi selalu emo bila teringat pasal nak jaga aurat kat kampong ni... apa2 pun sebarkan kasih saying.. jangan membenci yer kak long
 
Ada skit lagi lebihan kain HK ni.. umi jahitkan skirt adik plak hihi
Cukuplah setakat bleh declare sedondon kan...
Kain ni semester jer pun.. kalau takde tambahan kain lain, memang ler baju k.long pun tak lepas huhu
 
Harapnya kain ni mengembang ler bila dah basuh.. kain HK ni keras skit, 1 way stretch... so terketat skit leher adik tuh.. tapi bleh masuklah...
 
Gembira betul k.long dengan baju dia ni hihi


Sampai jumpa lagiii..
Tempahan dah makin banyak ni..
Baju raya blom nampak jalan lagi hihihi

Regards;

RECYCLED PANT FOR ASFA (with simple tuto)

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Moh berpantun kita arini..

kalau ada mesin yang rosak
jangan disimpan didalam peti
kalau ada jeans yang koyak
jangan disimpan didalam lemari...

Projek sempoi... go green
 
My pair of jeans yang dah koyak.. boleh jer nak baiki koyak tuh, tapi dah boring plak pakai jeans yang sama kiki
Apa kata bagi Asfa plak pakai :-P
 
Projek santai2 jerr
 
1- Buka kaki seluar (gunting or koyakkan pun bole jer hihi.. ganas mak sorang ni kan)
2- Letakkan paten seluar, terus gunting depan n belakang sekali (balik2 pun nak kena jahit gak kan)... akan ada sedikit adjustment.. tengok gambar 2 tuh, kaki seluar tuh akan jadi besar skit, but its ok..
3- Dah dapat sebelah seluar...
4- Terlangkupkan kain yg dah digunting tadi pada kaki seluar yang sebelah lagi... buat camni senang untuk pastikan kita dapat kaki kiri dan kanan, takut kang kedua2nya belah kiri/kanan jer... mak gigit jari
5-wokey.. dah boleh jait.. sesuka suki ler nak letak poket ker.. lace kerr.. butang kerr.. ribbon kerrr...
 
Jeng jeng..
Sebab apa ada reben tuh?
Sebab k.long selalu komplen tak tau mana satu depan dan mana satu belakang hahaha

Wokey.. wassalam


Regards;