Followers

Saturday, January 24, 2015

Tempahan Telekung dibuka semula.. horeeyyyyy

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الأُمِّيّ 
وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلم

Apa khabar kawan2 semua.. rindunya hati dengan blog ni. Rindu serindu rindunya

Tapi apakan daya, baru nak menulis sepatah dua kata, bos kecik dah melalak.. waduh kesian kan..

Wokeylah, diringkaskan kata, saya dengan ini membuka kembali tempahan telekung kanak-kanak seperti biasa. Alhamdulillah, Allah permudahkan segalanya, walaupun dilanda banjir, tapi stok2 kain dan mesin jahit kami selamat.

Pada email yang belum dijawab, insyaallah, pelan2 saya jawab yer. Harap bersabar. (Mencabar betul bila ada baby ni kan... moga saya tergolong dalam orang2 yang sabar huhuhu)

Insyaallah nanti saya upload readystock yang takleh banyak mana tuh... kut ada yg berminat

 

Sekian Wassalam (bos kecik dah melalak)
 


Regards;

Monday, December 29, 2014

BANJIR - Tempahan di tutup

Assalamualaikum semua...

Adalah dimaklumkan saya menutup semua tempahan telekung buat masa ini.
Seperti yang saya maklumkan bahawa telekung2 ini dijahit oleh adik saya di Temerloh. Berikutan banjir besar di Temerloh.... saya pun tak pasti bila boleh siapkan tempahan. Tambahan pula air tengah naik... kalu berterusan, ada kemungkinan stok kain dan mesin jahit pun akan rosak. Pertama kali dalam sejarah hidup saya ni... air naik sampai rumah kami.

Pada yang dah bayar deposit untuk tempahan, saya akan email anda semua untuk refund deposit.

Harap kawan2 semua faham dengan situasi kami sekarang. Insyaallah kami akan buka kembali tempahan bila keadaan dah pulih seperti biasa.

Doakan famili saya dan saudara mara sahabat handai di Temerloh dipermudahkan urusan dan selamay semuanya.
Terima kasih
Wassalam

Wednesday, December 03, 2014

Welcome on board 28.11.2014

Assalamualaikum kawan kawan...

Lamanya tak update blog kan...

Bizi dengan kehadiran ahli baru
Walaupun dilahirkan premature at 34 weeks... alhamdulillah. .. baby sihat dan boleh balik rumah. Syukur sangat. Nanti2 kita citer lg k.
Wassalam

Monday, November 03, 2014

DIY Sewing for Baby


السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الأُمِّيّ 
وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلم

Aktiviti hujung minggu... 
nak berjalan2 n shopping tak berapa nak larat. Walaupun ramai kata beli barang kat expo lagi murah. Tapi dok fikir2 pasal orang ramai, nak jalan jauh, nak makan etc etc... adalah lebih baik dok rumah depan mesin jahit je ler hihi

Ini pun projek yang dah lama..
Cari balik kain cotton knit yang saya simpan jer selama ini.. Belek balik majalah2 Sew Hip yang lama.. tetiba tengok paten topi nih... cantik gak kan, simple gitu : Bear Baby Hat


Ramai yang tertanya2... baby boy ker hihihi
Sebenarnya.. ini je lah kain yang ada, tak banyak pilihan sangat pun, Rasanya gegirl pakai pun ok je kan,,, ihik ihik.. doktor kata tuan punyanya gegirl.. tapi apa pun saya reserve dulu, sebab scan biasa jer, tak pergi buat scan 4D pun. Takut ler kut doktor tersalah tengok kan.

Walaupun baju dah banyak (Wafiy punya), tambah plak saya ada beli 2 pasang yang baru, tap nak jugaklah try buat sepasang. Rasa best bila dapat buat sendiri.



Ada sesapa nak try Kimono Baby dress ni?
Boleh download free pattern dari sini http://www.sewlover.com/clothing/kids/2013-08-09/171.html
Actually banyak jugak pattern kat internet, tapi yang ni lebih senang nampak gayanyer kikiki

Ini plak seluar...
Nampak macam comel sangat kan.. dalam hati dok tertanya2 muat ker hihihi


Barut yang ada pun dah banyak, tapi mak ni over kiki, gunting gak 5 pieces yang baru. Kain flannel yang ada pun cuma pink tu jer... nak ke Kamdar lagi dah tak larat.. takat ke Nagoya kat AEON Big Wangsa Maju tuh boleh ler. Tapi printed flannel kat nagoya tuh saya tak berapa suka... kualiti kureng skit, kalau plain ok jer.


Then kat bawah barut tuh saya buat hooded bedung. Yang hijau tuh flannel, backing dengan cotton. 

Kemas punya kemas.. terjumpa bantal kekabu yang kak long pakai.. dah lebih 12 tahun usia bantal nih huhu
Ini kekabu kampung yang tak kempis, memang bagus sangat.
Batang bantal yang dah comot tuh saya tukar baru... ambik kekabunya jer 
Then dapat idea dari kawan2 kat FB, gunakan minky sebagai pillowcase.
Simple pillowcase jer pun.. tapi terasa gebuzzzzzz nyer. Kak long pun berminat jugak untuk sarung bantal minky nih hihihi. Nak sama dengan adik dia nanti. 
Kak Long memang excited nak dapat adik, almaklum dah 12 tahun sorang2 jer kan... tak sabar2 dah nak suruh adik keluar hihi. 

Moga selamat semuanya nanti
Wassalam


Regards;