Followers

Wednesday, April 26, 2017

Maryam si tukang jahit hahaha

Assalamualaikum...

Dah setahun jadi FullTimeHouseWife FTHW
Rasa macam masih baru jer..
Si Maryam pun dah membesar
Alhamdulillah, bila duduk rumah ni, jarang selsema, jarang demam. Apapun, ianya sekadar asbab, semuanya Allah yang beri.
Allah kurangkan rezeki kewangan, tapi Allah ganti dengan kesihatan....

Cuma satu jer yang umi masih gagal, gagal nak tumpukan perhatian pada kak long untuk ulangkaji pelajaran sbg persediaan PT3. Kadang umi ni terlebih tumpuan pada Maryam kut. Tapi apapun, kak long dah boleh balik awal pada hari yang takde kelas tambahan, boleh berehat kat rumah. Dulu2 selalu balik lewat, dah penat.

Si Maryam ni plak kalau takde kartun upinipin kat TV, memang suka sangat duduk kat mesin jahit tuh. Kalau umi kata nak menjahit, dia lah yang terlebih dahulu cop kerusi tuh kakakaka...
Kadang umi tarik kerusi dia tuh kebelakang dan masukkan kerusi umi kat depan hahahah... marah dak kenit tuh..

 
Ini perangai yang buat umi naik hangin nih....
Asal umi bentang kain nak potong telekung, dia lah yang sibuk.
Kalau tak baring camni, di tariknya
Kadang umi dah lipat elok, abih ditariknya...

Apapun.. mungkin atas factor umur, walaupun agak membosankan bila duduk rumah tak jumpa orang camni. Tapi rasa seronok jer layan kerenah anak2..


Regards; Mila

Kerja kerja baik pulih yang telah dijalan kan...

Assalamualaikum...
Amboi tajuk post hari yer... dah macam baik pulih jalan raya plak..
Takde maknanya acik nak baik pulih jalan raya, acik baik pulih telekung sahaja..

Dah lama dapat testimony dari customer, tapi acik simpan ajer... lama2 lupa

Terima kasih atas kepercayaan...


Pada yang berminat nak baik pulih telekung, acik open table... ehhh... open hand untuk terima telekung2 anda yang dah rosak or tidak selesa untuk dipakai....
Boleh wasap acik yer... www.wasap.my/60192548268

Sampai jumpa lagi, wassalam


Regards; Mila

Wednesday, April 19, 2017

Sopim baju baru :-D

Assalamualaikum....

Kalau sopim baju anak memanglah mak2 selalu rambang mata kan...
Inilah yang terjadi bila sopim idea baju gegurl kat internet.. gigil tangan mak ni.. nak menggunting kain jer kerjanya.

Ini kerja umi sebelum balik kampong arituh, almaklum, semua order baru mak dah tolak lepas cuti, order yang sedia ada dah siap2 pos, masa terluang di isi dengan menjahit baju si Maryam.. sampai kakak pun dah perli2.. aik dah ada anak no.2 ni, dah lupa ada sorang anak lagi yer kikikikiki...
Hakak tuh dah dapat cardigan, dah dapat palazzo... lagi mau ungkit

LAyannnnnzzzz







Regards; mila

WoRdLeSs WeDnEsDaY



 










Regards; MILA