Pengikut

Jumaat, November 17, 2017

Mini telekung dengan poket berzip

Assalamualaikum...

Mini telekung datang lagiiiii (macam iklan tora plak kan..)

Labuh vs singkat
=============

Dulu2 suka dengan telekung yg labuh... rasa safe gitu... kurang kebarangkalian aurat terbuka kononnya ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„

Tapi setelah pandai jahit telekung sendiri dan bereksperimen dengan pelbagai saiz, saya lebih selesa dengan telekung yang agak "singkat". Sebolehnya ngam2 dihujung jari jer, lebih selesa. Samada berjemaah, ataupun solat sendirian. Kurang kebarangkalian terpijak telekung masa bangun.

Nak bawa travel pun senang...

Saya ni minimalis, dan suka yang simple jer... itu yang suka jahit mini telekung ni, saya yang pakai sendiri pun selesa, dan harapnya para pelanggan pun selesa...

Pada yang nak menunaikan umrah.... ada option untuk tambah poket kecil berzip sebelah dalamnya, kalau takmau poket pun boleh jer... custom made ikut pada keperluan.



Bahagian luar dan dalam yang hampir sama, beza pada renda dan tali jer


Dan dan..... sajer lah kan.... saya nak bagi freegift yang sempoi ni... mini sejadah. Kecik jer nih, senang boleh lipat2 masuk dalam henbeg jer...

Dan lagiiiii... harga termasuk kos pos (s.m) tau...
Dan lagiiiii.... boleh pilih nak lapik dahi bergetah, ataupun tanpa getah...

Berminat?
www.wasap.my/60192548268

ู…ุน ุงู„ุณู„ุงู…ุฉ ุงู„ูŠ ุงู„ู„ู‚ุงุก

posted from Bloggeroid

Sabtu, November 11, 2017

Kakak yang punyaaaa

Lama dah tak jahit apa2 untuk kakak. Baju tido lama yg umi jahit dulu2 masih dipakainya, tp nampak ketat jer.

Walaupun si kakak ni bantut skit orangnya ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…, tinggi masih lagi 143cm pada umur 15 tahun, tapi mungkin dah sedikit melebar ketepi... tu yg nampak ketat skit tuh ๐Ÿ˜

Semalam seharian sibuk membetulkn sulam. Apahal lerrr... tetiba ada benang bawah naik ke atas, pastu ok balik. nyampah jer tengok ada putih secoet tuh... gigih plok dah umi tetas ๐Ÿ˜ช๐Ÿ˜ช๐Ÿ˜ช๐Ÿ˜ช

So umi take a break... sew something for kakak... jeng jeng



inilah dia baju tido baru tatak
model mannequin tuh umur 6 tahun, so nampak baju mcm besar sgt kan. Asal tegak berdiri utk ambik gambor je laaaaa ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„



Tapi rasa mcm leher tuh terbesae skit kut... alaaaa pakai malam jer pun kan....
Hahahahahahahahaha

Sampai jumpa lg... selamat berhujung minggu

posted from Bloggeroid

Jumaat, November 10, 2017

Doorgift Sejadah Muka

Assalamualaikum....

Lama mnyepi.. tetiba muncul lg ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„

Alhamdulillah... projek 100 helai sejadah muka doorgift tempahan jiran saya telah siap dgn jayanya. Majlis pun telah berlangsung.... tapi sedikit terkilan sebabak dpt menghadirkn diri, tetiba n balik kg plak huhuhu

Warna biru n darkpink








Total semua 116 keping... request tambahan 20 keping, tapi dah tak cukup renda

Dan yang ni request last minute... saiz besar


Banyak saya belajar bila ambik tempahan spt ini, dulu agak kurang kemas jahitan renda tuh, tp bila belek contoh yang diberikan, baru dapat idea camna nk buat.
Bahkan sebenarnya, Ada option lain selain guna batting. Buat 3 lapis guna kain tebal pun lawa jugak....

Sebagai catatan untuk rujukan masa depan..
14 gulung renda 15yds (2 corak) dapat 116 keping sejadah. Kalau 1 corak jer rendanya, boleh dapat extra 1 lg.

Pada yang tertanya2 brp RM sejadah ni... saya ambik upah sahaja RM3 sekeping untuk saiz kecil tuh, kuantiti 100 kpg ke atas. Semua bahan mentah disediakan oleh customer kecuali benang.

Alhamdulillah a'la kulli hal

posted from Bloggeroid

Isnin, Oktober 23, 2017

Gambar2 telekung dari customer....

Assalamualaikum

Terima kasih tak terhingga pada customer semua atas perkongsian gambar...

Saya kongsikan sebahagiannya...

Gambar paling WIN niiii... Nampak dak.... cer zoom skit kikiki





 




Regards; Mila