Pengikut

Khamis, November 23, 2017

Telekung kanak2 LittleMaryam

Cuci mata skit dgn telekung yg kalerful ni yerrr







posted from Bloggeroid

Give Away Hadiah Misteri dari ASTraveler!

Assalamualaikum..

Dah lama tak sertai GA kan.. sesekali kita raikan rakan2 yang buat GA

Sila sila kesini yer... http://www.akuseorangtraveler.com/2017/11/give-away-hadiah-misteri-dari-astraveler.html



Regards; Mila

Jumaat, November 17, 2017

Mini telekung dengan poket berzip

Assalamualaikum...

Mini telekung datang lagiiiii (macam iklan tora plak kan..)

Labuh vs singkat
=============

Dulu2 suka dengan telekung yg labuh... rasa safe gitu... kurang kebarangkalian aurat terbuka kononnya ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„

Tapi setelah pandai jahit telekung sendiri dan bereksperimen dengan pelbagai saiz, saya lebih selesa dengan telekung yang agak "singkat". Sebolehnya ngam2 dihujung jari jer, lebih selesa. Samada berjemaah, ataupun solat sendirian. Kurang kebarangkalian terpijak telekung masa bangun.

Nak bawa travel pun senang...

Saya ni minimalis, dan suka yang simple jer... itu yang suka jahit mini telekung ni, saya yang pakai sendiri pun selesa, dan harapnya para pelanggan pun selesa...

Pada yang nak menunaikan umrah.... ada option untuk tambah poket kecil berzip sebelah dalamnya, kalau takmau poket pun boleh jer... custom made ikut pada keperluan.



Bahagian luar dan dalam yang hampir sama, beza pada renda dan tali jer


Dan dan..... sajer lah kan.... saya nak bagi freegift yang sempoi ni... mini sejadah. Kecik jer nih, senang boleh lipat2 masuk dalam henbeg jer...

Dan lagiiiii... harga termasuk kos pos (s.m) tau...
Dan lagiiiii.... boleh pilih nak lapik dahi bergetah, ataupun tanpa getah...

Berminat?
www.wasap.my/60192548268

ู…ุน ุงู„ุณู„ุงู…ุฉ ุงู„ูŠ ุงู„ู„ู‚ุงุก
posted from Bloggeroid

Sabtu, November 11, 2017

Kakak yang punyaaaa

Lama dah tak jahit apa2 untuk kakak. Baju tido lama yg umi jahit dulu2 masih dipakainya, tp nampak ketat jer.

Walaupun si kakak ni bantut skit orangnya ๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…, tinggi masih lagi 143cm pada umur 15 tahun, tapi mungkin dah sedikit melebar ketepi... tu yg nampak ketat skit tuh ๐Ÿ˜

Semalam seharian sibuk membetulkn sulam. Apahal lerrr... tetiba ada benang bawah naik ke atas, pastu ok balik. nyampah jer tengok ada putih secoet tuh... gigih plok dah umi tetas ๐Ÿ˜ช๐Ÿ˜ช๐Ÿ˜ช๐Ÿ˜ช

So umi take a break... sew something for kakak... jeng jeng



inilah dia baju tido baru tatak
model mannequin tuh umur 6 tahun, so nampak baju mcm besar sgt kan. Asal tegak berdiri utk ambik gambor je laaaaa ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„



Tapi rasa mcm leher tuh terbesae skit kut... alaaaa pakai malam jer pun kan....
Hahahahahahahahaha

Sampai jumpa lg... selamat berhujung minggu

posted from Bloggeroid

Jumaat, November 10, 2017

Doorgift Sejadah Muka

Assalamualaikum....

Lama mnyepi.. tetiba muncul lg ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„

Alhamdulillah... projek 100 helai sejadah muka doorgift tempahan jiran saya telah siap dgn jayanya. Majlis pun telah berlangsung.... tapi sedikit terkilan sebabak dpt menghadirkn diri, tetiba n balik kg plak huhuhu

Warna biru n darkpink








Total semua 116 keping... request tambahan 20 keping, tapi dah tak cukup renda

Dan yang ni request last minute... saiz besar


Banyak saya belajar bila ambik tempahan spt ini, dulu agak kurang kemas jahitan renda tuh, tp bila belek contoh yang diberikan, baru dapat idea camna nk buat.
Bahkan sebenarnya, Ada option lain selain guna batting. Buat 3 lapis guna kain tebal pun lawa jugak....

Sebagai catatan untuk rujukan masa depan..
14 gulung renda 15yds (2 corak) dapat 116 keping sejadah. Kalau 1 corak jer rendanya, boleh dapat extra 1 lg.

Pada yang tertanya2 brp RM sejadah ni... saya ambik upah sahaja RM3 sekeping untuk saiz kecil tuh, kuantiti 100 kpg ke atas. Semua bahan mentah disediakan oleh customer kecuali benang.

Alhamdulillah a'la kulli hal

posted from Bloggeroid

Isnin, Oktober 23, 2017

Gambar2 telekung dari customer....

Assalamualaikum

Terima kasih tak terhingga pada customer semua atas perkongsian gambar...

Saya kongsikan sebahagiannya...

Gambar paling WIN niiii... Nampak dak.... cer zoom skit kikiki





 




Regards; Mila

Readymade telekung kanak-kanak LittleMaryam

Assalamualaikum..

Pada yang mencari telekung kanak-kanak, kami mempunyai pelbagai pilihan telekung kanak2 yang lain dari biasa. Warna2 yang ceria, boleh ditambah dengan sulaman nama, boleh tambah beg bersulam nama, boleh tambah sejadah sedondon, in shaa Allah jadi asbab untuk anak-anak suka bersolat.

Sangat sesuai untuk dijadikan hadiah hari jadi, juga terdapat banyak pilihan warna berbeza, mengikut citarasa anak-anak.

Harga tertera digambar adalah untuk sepasang telekung sahaja, tambahan untuk lain2 seperti di bawah (optional):

Pouchbag/drawstring dgn sulam nama = RM7
Totebag dgn sulam nama = RM20
Sulam nama dtelekung = RM3
Sejadah kecil S = RM25
Sejadah sederhana M = RM40
Kos pos spsg telekung =  RM8 s.m, RM11 ss

Penghantaran di jadualkan pada hari Selasa dan Khamis sahaja, namun begitu jika terdapat tambahan (pouch/sejadah/beg etc), kami akan siapkan dalam masa 3 hari bekerja dan akan di poskan pada jadual pos berikutnya.






















  
 
Contoh Sejadah
 
 
Boleh wasap saya di www.wasap.my/60192548268
 
 
 
 
 
 

Sabtu, September 23, 2017

21daysewnshowchallenge

Assalamualaikum....

Selamat berhujung minggu kawan2 blogger semua...

Akhir2 ni blog makin ditinggalkan kan... sunyi jer. Kalau dulu meriah dgn sew a long laaa... giveaway laaa... mcm2...
Kat fb pun so n so... bnyk iklan dari cerita2 perkongsian pasal kraf.

Acik mila pun bukanlah aktif sangat dgn blog ni pun kan.... cuma tak dilupakan jer. Blog ni dah macam diari peribadi untuk bacaan anak2 suatu hari nanti. Ntah lah brp tahun boleh bertahan kan...

Baru2 ni ada rakan fb anjurkan #21daysewnshowchallenge .... acik yg semangat jait suam2 ni seronok gak nak join... nak memotivasikan diri kan...

Hasil join selama 3 hari hihi

Day1



Day2



Day3



posted from Bloggeroid

Isnin, September 18, 2017

Butter cookies sedappp....

Assalamulaikum....
Monday morning yang suram... hujan renyai2..
Lepas hantar kakak ke sekolah tadi, singgah sebentar di taman, tapi tak dapat main lama, hujan makin lebat... balik je lah. Kesian Asfa, tak puas main lagi hihihi

Balik rumah tak tahu nk makan apa.... terfikir plak nk buat cookies.. simple butter cookies, resepi dari Tam. Dia buat masa raya haji harituh, Asfa suka makan...



Alkisahnya terjumpa pure butter at clearance price... expiry date next month, harga asal rm8.99, now at rm2.25.... murah benor tuh...

Resepi utk rujukan masa depan...

225gm pure butter
1 cwn gula perang (resepi asal 2 cwn, tp saya letak secawan jer dan ianya just nice to me)
2 biji telur

* campurkan 3 bhn ini dalam bekas dan gunakan mixer, pukul sampai jd creamy, masukkan 1 tsp esen vanila

2 1/2 cawan tepung
1 tsp baking powder
1 tsp soda bikarbonat

* satukan n ayak
* masukkan dlm adunan telur+butter+gula di atas, mix sampai sebati
* guna sudu kecil utk membentuk adunan di atas dulang pembakar
* bakar @ 200°c for 10 minutes
posted from Bloggeroid