Followers

Wednesday, December 30, 2009

Back to School...



Izzah: Umi.. nak order tudung sekolah special satu ok.
Umi: OK... dah siap hehehe

Here is tudung sekolah for my lil princess. Harap bole ler pakai kesekolah... kalau sekolah agama should be ok. tp sekolah kebangsaan.. lets try first ler. kalau takleh pakai, emm kena pikir design lain ler plak.

Tudung niii guna kain gluetape nipis jer as awning. mmg konpom bole masuk washing machine heheh (most important). Tudung2 lama semuanya dah takleh pakai.. comot tak hengatnyer... so kena buat sehelai lg ler nampaknyer.. at least 2 tudung should be ok laaaa. Hopefully dah masuk darjah 2 niii pandai skit ler menjaga baju n tudung.

TUDUNG SEKOLAH INI AVAILABLE FOR ORDER (MADE-TO-ORDER) UPON REQUEST AT RM15 EACH

Regards;
Rimbun with LOVE

Tuesday, December 29, 2009

Condo untuk disewa

Dear Frenz..
We are now looking for a tenant for our condo at Taman Melati... here are the details:-

Location : Putra Villa condo, Taman Melati, Setapak KL
Availability : Starting January 2010
Rooms : 3 rooms + 2 bathrooms, with kitchen cabinet & Grille
Parking : 1 covered parking lot
Facilities : Pool/Gym/Groceries/Internet Cafe/Dobi/Cafetaria
Public facilities : 5 minutes walking distance to LRT terminal (Terminal Putra), Near to schools & universities: 5 minutes driving to IIUM, TAR College, near to hypermarkets : Jaya Jusco Wangsa Maju, Wangsa Walk, Carrefour Wangsa Maju, Giant Batu Caves.
Expected Monthly Rental : RM1800.00 (negotiable)
Preferably Malaysian & Family

Do call/sms me if interested OK.


Regards;
Rimbun with LOVE

Monday, December 28, 2009

Tudung tudung tudung...

Here is tudung readymade for sale....


Code: R01
Style: Ariana L
Muka: M (10 inci)
Material - body: J2 - striking red (macam merah wanita UMNO tuuuu)
Material - awning: Same with body (bole request for bling2)
Price: RM40- plus RM10 for bling2(Exclude post)
Status: Available

Also available for order with combination of brocade awning:-










Code: PL01
Style: Ariana L
Muka: M (10 inci)
Material - body: Soft Lycra-light purple
Material - awning: Double awning, combination of brocade & SB line (bole request for simple bling2 letak kat first layer purple tuh)
Price: RM35- plus RM8 for bling2(Exclude post)
Status: Available (SOLD tp kain masih ada for order)




Code: LB01 /LB02
Style: Ariana L /Oblong M
Muka: Both M (10 inci)
Material - body: Soft Lycra-light brown
Material - awning: SB line (bole request for bling2)
Price: RM35- plus RM8 for bling2(Exclude post)
Status: Available Status: Available


Code: G01
Style: Ariana L
Muka: M (10 inci)
Material - body: Soft Lycra-light grey
Material - awning: Double awning, combination of brocade & SB line (bole request for simple bling2 letak kat first layer gey tuh)
Price: RM35- plus RM8 for bling2(Exclude post)
Status: Available (SOLD)

Code: PK01
Style: Ariana L
Muka: M (10 inci)
Material - body: J2 - pink
Material - awning: Double awning, combination of brocade & satin (bole request for simple bling2 letak kat first layer pink tuh)
Price: RM40- plus RM8 for bling2(Exclude post)
Status: Available
(SOLD)




Code: BL01
Style: Ariana L
Muka: M (10 inci)
Material - body: J2 - black with simple sulam keliling tudung
Material - awning: J2-same with body with sulam
Price: RM55 (Exclude post)
Status: Available












Code: BE01
Style: Ariana L
Muka: M (10 inci)
Material - body: J2 - light beige
Material - awning: Cotton SB Line (bole request for bling2)
Price: RM40 (Exclude post)
Status: Available


Regards;
Rimbun with LOVE

Saiz tudung

Here is perbandingan labuh tudung yang ada disini (saya berketinggian 150cm). Saya akan update dari masa ke semasa jika ada sebarang perubahan... Harap dapat dijadikan panduan jika anda ingin menempah tudung or even nak membeli yang ready made ok. Maaf kerana gambar tersebut not in the same scale. tp jadikan line dibaju saya sebagai panduan ok.



Scallop M niii menggunakan kain yg agak keras(gara2 salah beli kain).. so nampak agak singkat. tp actually bawah dada jugak lerr.

Ariana L = +-20 inci labuh dari paras dagu
Ariana XL = +-22 inci labuh dari paras dagu

















Oblong L = +-20 inci dr bawah dagu
Oblong M = +-18 inci dr bawah dagu
Walaupon tudung2 niii ada standard size (especially for readymade)... saya turut mengalu-alukan komen dari pelanggan2 saya & customised design for 'Made-to-order'.. contoh ada yg nak design L (dr segi labuh lengan) tapi nak depan yg lebih labuh, sbb design XL tuh agak nampak bulat gitu.. I try my best to suit your needs ok
Regards;
Rimbun with LOVE

Thursday, December 17, 2009

MAAL HIJRAH...

SELAMAT MENYAMBUT AWAL MUHARRAM TO ALL MUSLIM IN THE WORLD

Apakah makna hijrah dalam hidup kita.? Every year, kalau datang maal hijrah mesti kita di sumbat dengan pesanan2 yg sama jer.... cerita yg sama jer.. pastu mesti ada perarakan... kalau kompeni yg besar2 tuh mesti hantar perwakilan(mcm persidangan UMNO plak kekeke).. yg bestnya bole dapat baju free hehehe.

So apakah makna HIJRAH dalam diari hidup anda setiap kali datangnya MAAL HIJRAH?
Aku pon tengah mencari jawapannyer.

Apa ada dlm kepala aku nii.. alangkah bestnye cuti 3 hari.. Izzah akan balik esok ke KL... windu wehhhh.. tersangatlah rindunya. UMI LOVES U SAYANG


Regards;
Rimbun with LOVE

Wednesday, December 09, 2009

Tudung Updates....

Here are kain2 yg ada dalam simpanan saya... ready for tempahan tudung. Tak banyak dlm simpanan..
RM30/tudung (Regardless of the size)
Material: Hijau (agak berat n shining, jatuh elok jer bila buat tudung scallop)
Printed (2 way stretch, ringan)
RM30/tudung (Regardless of the size for Purple)
RM40/tudung (Regardless of the size for brown)
Material: Purple (agak ringan n nipis)
Brown (J2)

RM40/tudung (Regardless of the size)
Material: J2
My WIP this week...




Warna biege nii specially made for my regular customer... lama tunggu for this tempahan. almaklum sibuk benor ngan event pindah rumah niii. As requested, awning tuh guna span n disulam simple jer. tp pikir2 mcm cantik juga letak batu bling2 skit. Harap ownernyer suka ler. Ni saiz XXL, labuh +-22 inch.



Ni plak biru muda... kain J2, jugak untuk my regular customer yg dah lama tertunggu2 bila lah tempahan diorg nak siap hehehe. tp mmg dah declare awal2 ler.. mmg akan lambat dapat. Now baru bole concentrate skit ngan mesin jahit niii..



Ni plak hijau muda. satu saiz M (booked) n satu lg tudung oblong (for sale). Saya masih ada dlm 1 meter remaining kain warna nii.
Satu lg yg warna yg masih ada dlm simpanan saya adalah hitam & dark grey... so kalu sesapa nak tempah yg warna hitam, silakanlah ok..
Regards;
Rimbun with LOVE

Tuesday, December 08, 2009

Peace....

Penakut ke aku nii eks. 2 mlm aku living alone sbb en.hb ke kuching. First nite, telinga aku niii sensitif bebenor kekeke... sampai rumah jer aku terus ke dapur, ambil roti n fill in the bottle with sky juice... terus naik ke tingkat atas, enter the bedroom and lock the door kekekeke.. eventhough I am sure that I am not a 'penakut' type of person. Langsung aku tak buka pintu dah... tido pon dalam terang benderang, at 2am tersedar, at 4 tersedar lg.. fuh... dlm hati dok ckp aku penakut ke eks hehehe. maybe sbb first time. rumah plak dah 2 tingkat. kalau kat rumah lama dulu mmg takdenyer aku kesahkan.
2nd nite aku dah lali dah hehehe. jap jap aku tgk TV kat bawah, jap jap aku naik atas. Pastu punggah semua kotak2 kain aku masuk ke bilik n start to cut the tudung. sampai kul 12 mlm, aku dah potong 8 tudung if not mistaken. dah tak takut dah aku ni rupernyer hehehe. but till tido dlm terang benderang jugak ler... alangkah baiknyer kalau my lil princess ada kat sini temankan aku... walaupon makcik tenit tuh penakut, tp bole jugak buat kawan berborak.

so on sunday.... hubby pon dah balik, aku pon dah takmo makan meggi lerr... nak panaskan oven aku yg dah lama tsadai tuh... jeng jeng... this was our lunch...


1. Ayam Panggang
2. Kobis tumis with udang
3. Ulam buah Mengakalak
4. Ulam buah dabei
To those in West Malaysia... buah2 untuk ulam tuh mungkin tak dikenali. Even myself, jumpa buah2 ni when I got married.
BUAH MENGKALAK


niii gambar mengkalak selepas direndam dengan air panas. warnanya asalnyer yg light purple dah bertukar ke brownish. and asalnya ada tangkai yg agak besar berwarna hijau. Sayangnya buah nii tak tahan lama. satu or dua hari dah rosak. Aku paling suka ngan buah nii.. rasanya lemak2 gitu.. nyum nyum.. sedap.



BUAH DABEI


Kekadang aku rasa mcm kundang pon ada jugak, tp tak masam, lemak2 jer. Nak menyediakan nya senang jer, rendam ngan air panas, buangkan airnya n taburkan garam. sedia untuk dimakan.... makan ngan nasi panas camtuh jer pon sodap

CABIK GRONONG



Lada nii cantik, mcm buah jambu comel gitu.. tp pedas giloz... normally aku letak 1/2 kalau nak buat sambal.



OK that all for today... ingat nak post pasal tudung arini.. tp pasal makanan plak eks hehehe. jap lg aku hapdet skit pasal tudung2 yg in progress niii

Regards;
Rimbun with LOVE

Tuesday, November 24, 2009

Tudung-New Stock for sale - ARIANA


Code : Purple/Yellow[Sold]
Size : L
Price : Purple RM35 /Yellow RM40[Sold]
(Free delivery if buy more than 3 Tudung)

Code : Pink [All Sold]
Size : L
Price : Plain without bling2 RM35
with bling2 RM40 [All Sold]
(Free delivery if buy more than 3 Tudung)

Code : Grey
Size : L
Price : RM30 each [grey with double awning Sold]
(Free delivery if buy more than 3 Tudung)

Code : Purple
Size : L
Price : RM30 each [Both purple double awning sold]
(Free delivery if buy more than 3 Tudung)

Notes:
-Saiz awning 2 inci lebar, 13.5 inci panjang, full sampai ke pipi.
-Pilihin untuk tambah bling2 pada harga antara RM5 - RM15 (depends pada design)

Regards;
Rimbun with LOVE

Friday, November 20, 2009

Today...

today... 20.11.2009, end of a school session for 2009. end of year 1 for my lil angel of heart. she's not a brilliant student, just an ordinary student. out of 40 she's at 15th and out of 120++ she's at 18th.... Where ever you are, I am always proud of you my darling.

Regards;
Rimbun with LOVE

Thursday, November 19, 2009

17.11.2009 Jalan jalan sekitar KL

My in laws are here since Monday... we surprised them with our new home.. now comes to aktiviti jalan2 area KL. Kalau kitorg jer.. mesti tak g nyer, walaupon dah bertahun dok KL nii. First kitorg g ke Taman Rama-Rama (Butterfly Park). I remembered being in this park 10 years ago when I was at the Matriculation Centre.... Surprisingly, after 10 years, the fees has gone up 4x.. huh.. dulu2 only RM4 jer now dah RM18 for adult. Luckily that we went there on weekdays, so ada 60% discount.. only at RM8 jerr


My lil angel here crying.. sbb rama-rama dok asyik mengekori dia... that scared her to death hahahahah. Org lain rama2 lari, dia plak lari dr rama2. we made a conclusion that is because of she's wearing pink.. the same as most of the flower.. hahaha dah kena gelak.
We had our lunch at medan ikan bakar.. tangling if not mistaken... sedap jugak ler tp ramai sungguh orang. Then we stop at Tugu Negara sekejap.... just to snap a photo jer. Then singgah jap kat Jln Masjid India n staright away goes back home.

Regards;
Rimbun with LOVE

Friday, November 13, 2009

Dpagi Jumaat yg indah ini aku dapat satu email from a friend. Dah berkali aku dapat email niii... dah berkali baca tp tak jemu aku membacanya.. harap kawan2 pon dapat teladan dr sini.. insyaallah...

Pengemis Buta Dan Rasulullah SAW
============================
Di sudut pasar Madinah ada seorang pengemis Yahudi buta yang setiap harinya selalu berkata kepada setiap orang yang mendekatinya, Wahai saudaraku, jangan dekati Muhammad, dia itu orang gila, dia itu pembohong, dia itu tukang sihir, apabila kalian mendekatinya maka kalian akan dipengaruhinya..
Namun, setiap pagi Muhammad Rasulullah SAW mendatanginya dengan membawakan makanan, dan tanpa berucap sepatah kata pun Rasulullah SAW menyuapkan makanan yang dibawanya kepada pengemis itu sedangkan pengemis itu tidak mengetahui bahwa yang menyuapinya itu adalah Rasulullah SAW. Rasulullah SAW melakukan hal ini setiap hari sampai beliau wafat.
Setelah wafatnya Rasulullah SAW, tidak ada lagi orang yang membawakan makanan setiap pagi kepada pengemis Yahudi buta itu. Suatu hari sahabat terdekat Rasulullah SAW yakni Abubakar RA berkunjung ke rumah anaknya Aisyah RA yang tidak lain tidak bukan merupakan isteri Rasulullah SAW dan beliau bertanya kepada anaknya itu,Anakku, adakah kebiasaan kekasihku yang belum aku kerjakan?
Aisyah RA menjawab,Wahai ayah, engkau adalah seorang ahli sunnah dan hampir tidak ada satu kebiasaannya pun yang belum ayah lakukan kecuali satu saja.
Apakah Itu?, tanya Abubakar RA. Setiap pagi Rasulullah SAW selalu pergi ke ujung pasar dengan membawakan makanan untuk seorang pengemis Yahudi buta yang ada disana, kata Aisyah RA.
Keesokan harinya Abubakar RA pergi ke pasar dengan membawa makanan untuk diberikan kepada pengemis itu. Abubakar RA mendatangi pengemis itu lalu memberikan makanan itu kepadanya. Ketika Abubakar RA mulai menyuapinya, sipengemis marah sambil menghardik, Siapakah kamu?
Abubakar RA menjawab,Aku orang yang biasa (mendatangi engkau).
Bukan! Engkau bukan orang yang biasa mendatangiku, bantah si pengemis buta itu.
Apabila ia datang kepadaku tidak susah tangan ini memegang dan tidak susah mulut ini mengunyah.
Orang yang biasa mendatangiku itu selalu menyuapiku, tapi terlebih dahulu dihaluskannya makanan tersebut, setelah itu ia berikan padaku, pengemis itu melanjutkan perkataannya.
Abubakar RA tidak dapat menahan air matanya, ia menangis sambil berkata kepada pengemis itu, Aku memang bukan orang yang biasa datang padamu.. Aku adalah salah seorang dari sahabatnya, orang yang mulia itu telah tiada. Ia adalah Muhammad Rasulullah SAW.
Seketika itu juga pengemis itu pun menangis mendengar penjelasan Abubakar RA, dan kemudian berkata, Benarkah demikian? Selama ini aku selalu menghinanya, memfitnahnya, ia tidak pernah memarahiku sedikitpun, ia mendatangiku dengan membawa makanan setiap pagi, ia begitu mulia....
Pengemis Yahudi buta tersebut akhirnya bersyahadat di hadapan Abubakar RA saat itu juga dan sejak hari itu menjadi muslim.
Nah, wahai saudaraku, bisakah kita meneladani kemuliaan akhlaq Rasulullah SAW?
Atau adakah setidaknya niatan untuk meneladani beliau?
Beliau adalah ahsanul akhlaq, semulia-mulia akhlaq.
Kalaupun tidak bisa kita meneladani beliau seratus persen, alangkah baiknya kita berusaha meneladani sedikit demi sedikit, kita mulai dari apa yang kita sanggup melakukannya.
Sebarkanlah riwayat ini ke sebanyak orang apabila kamu mencintai Rasulullahmu....
Sadaqah Jariah salah satu dari nya mudah dilakukan, pahalanya?
MasyaAllah....macam meter taxi...jalan terus.

Hampir keluar air mata saya apabila membaca kisah rasulullah ini.

Sadaqah Jariah - Kebajikan yang tak berakhir.
1. Berikan al-Quran pada seseorang, dan setiap dibaca, Anda mendapatkan hasanah..
2. Sumbangkan kursi roda ke RS dan setiap orang sakit menggunakannya, Anda dapat hasanah.
4. Bantu pendidikan seorang anak.
5. Ajarkan seseorang sebuah do'a. Pada setiap bacaan do'a itu, Anda dapat hasanah.
6. Bagi CD Quran atau Do'a.
7. Terlibat dalam pembangunan sebuah mesjid.
8. Tempatkan pendingin air di tempat umum.
9. Tanam sebuah pohon. Setiap seseorang atau binatang berlindung dibawahnya, Anda dapat hasanah.


Regards;
Rimbun with LOVE

Thursday, November 12, 2009

Sos Tomato

What is so special with tomato sauce... makan nasi, makan mee, even makan pisang pon ngan sos tomato... then there is the dialog between me n her:

me: aik apsal gosok gigi berdarah camtu? tu lerrr malas nak gosok gigi, dah banyak kuman dah celah2 gigi tuh

her: mana ader ler... tu sos tomato.. dah banyak sangat makan sos tomato

me: emmmm ye ke (hehehehe aku gelak je lah)

There is always an answer to everuthing that she do.

Regards;
Rimbun with LOVE

Tuesday, November 10, 2009

Welcome back my hobby

Welcome back my hobby... now dah ada dapur yg agak 'complete' maka hobi lama ku dah dtg kembali. apakah itew??? cooking hobby ler. aku yg benornyer dah muak makan kat luar, since acara pindah randah ni ada, mmg kitorg selalu makan kat luar jer... penat n tak sempat nak masak dah. so now dah kat rumah baru, kemas pon yg ringan2 jer, pelan2 kayuh ler org kata, so masa untuk aku masak tuh ada ler skit... so hari ahad aku dah masak kari ayam siap2 dah. senang for me on weekdays, sampai rumah.. kuorkan dr peti ais n panaskan, masak nasi n makan.. or other alternative mcm makan ngan roti jala....

Dah lama aku teringin nak wat roti jala nii.. acuannyer pon dah sekian lama dibeli.. sampai aku pon tak tau mana ntah ku letak.. huhuhu tension cari brg x jumpa. hubbyku plak ckp better wat list of barang tampal kat pintu kabinet tuh... senang nak refer. fuh mcm opis ler plak kekeke... so lastnyer guna my own kretipvt... guna botol air izzah yg dah lama tak pakai tuh.. pakai pon masa nak belajar minum guna cawan duluk duluk jer... harus dibuang tp aku sayang ler plak.. last2 jadi akunyer acuan roti jala kekeke...

mai aku share skit roti jala ku yg tak berapa cantik nii kekeke

dari rasanya sama jer ngan org jual kat kedai/pasar mlm tuh.. cuma presentation tuh mmg out ler. dah last baru aku boleh gulung kemas kekeke... not bad ler for first timekan.
mai aku share skit resepinya kat sini... masih hengat dlm hotak aku ni haaa sbb mmg senang banget lerr..... ni pon setelah ku korek2 kat tenet niii resepi yg ada. aku nak simple jer n bole buat untuk 1/2 adunan jer. almaklum, tekaknyer ada 3 jer nak makan pon. kang wat banyak2 tak ke muntah makan roti jala kan.. nii from fotopages kak.liza tp aku dah cut into half..

Bahan2:
1 cawan tepung gandum
1 cawan air (aku tambah skit lg air sbb mcm pekat ler plak, jd dot dot jer... or aku sebenornyer tertambah lebih tepung.. idok ler kome ingat)
1 sudu besar tepung kastard
1 sudu besar susu cair
sedikit garam.

campak semua bahan dlm blender. then blend sampai the batter smooth. then tapis n masukan dlm acuan, n kirai atas flat non-stick pan. aku isi jugak minyak skit supaya tak melekat sgt.

puashati ler aku ngan resepi niii but nnt2 nak try resepi isi telur plaklah... aku kan suka try try kan...

Monday, November 09, 2009

Pindah

Today aku masih lg kepenatan dek kerana mengemas n menyusun seharian dr hari sabtu ke ahad. nak cuti plak dah tak banyak cuti plus reserve for masa my MIL n SIL dtg bercuti ke KL nnt.. which is next week jerr. For this 3 weeks.. every weekend is a tiring weekend for me.

Now almost 95% barang2 dah dipindahkan, tinggal beberapa kotak kecil je lg yg masih dirumah lama (rumah sewa)... our hajat to buy the house mcm akan di tunda/kensel kut. ikut location mmg dah ok tp timing plak tak ok.... plus the $$ tak ok jugak. how can we afford to do this 3 things in one time... pindah rumah sendiri, refurbish kondo untuk sewa n beli rumah baru... huhuhuhuh.. sengkek poket camni... kitrog kena jadi jotawan baru bole wat seme ni in one shot.

emmm bila dah pindah camni baru ler kutahu.. yg aku ni banyak sgt simpan barang2 yg ntah bila nak gunanyer. all things that have memories in it kitorg simpan but sampai bila n we dont see when are we going to use it. How do you all get rid if it ha? ada tak agaknya sesapa yg offer untuk tulun simpan kan barang2 yg ada sentimental value ni eks.. offcoz with cost but at lest cheaper than we kept it in out store kan. lama2 store tuh penuh, kalau penuh ngan barang tak pelah, kalau penuh dengan anai2 tak ker merana... emmm now I am thinking of throwing it all in the dustbin.. takleh pikior nnt tension kekekek

bila pindah rumah nii kawan2 ramai yg tanya bila nak wat hsewarming... emmm bila eks... aku pon tak tau ler. tungguler penat pindah aku ni habih. baru aku bole pikirkan pasal penat hsewarming nii kekeke

Monday, October 12, 2009

After raya event...

Salam semua... setelah sekian lama menyepi, tp ada jugak email di terima untuk tempahan tudung selepas raya. Di kesibukan musim bulan raya ini... aku dok sibuk dengan rumah baru ku... insyallah, akhir bulan ni nak pindah rumah. tp ye lah.. dah nama pon baru siap (renovate) mcm2 ler yg berlaku. Now dah start angkat barang2 frgaile dari rumah lama ke rumah baru.... abih lenguh kaki turun naik rumah flat niii angkut barang dr atas ke bawah.

Semalam lg haru... first, pintu gate tuh tercabut, nasib le kontraktor tuh dekat2 situ jer, so cepatler diorg baiki. Secondly, janji ngan KC kontractor untuk pasang kabinet dapur. janjinya kul 11.30 pagi tp dsebabkan jem teruk, kul 2 baru diorg sampai. Hubby plak dok sibuk nak g open hse rumah bossnya. so dah abih assist apa yg perlu, kami pon balik. let the contractor do their work..
sampai rumah jer tgh nak lunch tetiba the contractor called me... paip bocor ler plak.. sbb diorg tebuk dinding untuk buat ducting untuk hood terkena saluran paip plak dah. manalah tau ada saluran paip kat situ.. huhuhu abih banjir rumah ku. to make it worst, paip yg kat meter tuh tak leh nak tutup, dah loose. dlm 30 minutes ler air tuh melimpah keluar. Haru2... at last KC kontraktor tuh balik je lah. without pasang kabinet. Nak kena minta tulun main kontraktor baiki pipe tuh n conceal balik. baru bole sambung pasang kabinet.
At last, walaupon dah penat, g jugak open hse kat kajang. sampai sana dah kul 6... at 7 balik, sampai rumah kul 8 mlm. penatnyerrrrrr. nak gosok baju keje lg, nak gosok baju izzah lg..

Ahhhh bila sebenarnyer aku nak pindah niiii. emmmm insyallah by end of this month. just nice ler, izzah ada another half month to school. after that cuti sekolah. bila selongkar balik barang2 kat rumah sewa la niii, barulah ku tahu yg banyak barang2 tersebut dah bole di buang. buat menyemak jer kan.

Di sebabkan all these 'pindah' matters, nampaknya kain2 tudung yg ada still in pending status kekeke. maaf bebanyaklah... mmg terus terang tak mampu nak kejarkan menjahit tudung. every weekend is a tiring weekend. Hopefully only for October....

Thursday, September 17, 2009

SALAM AIDIL FITRI

Buat kawan-kawan semua, di kesempatan ini saya ingin mengucapkan selamat bergembira di AidilFitri. Bersyukurlah kita atas segala kurniaan dan rahmat yang Allah berikan, terutama rahmat keimanan kepadaNya, yang tidak mungkin dapat di tukar ganti mahu pun di jual beli atau pun diwarisi.

Ramadhan ini mengingatkan kita bahawa sesungguhnya tiap sesuatu yang kita ada hari ini adalah atas kurniaan Ilahi dan ingatlah ianya hanyalah pinjaman sahaja, maka tidak salah rasanya kalau kita panjangkan pemberian Allah kepada kita dengan sedekah kepada yang memerlukan, alangkah tingginya pemberian ini... kita di beri pinjaman tapi, tidak tahu bilakah tempoh matangnya, tiada pembayaran balik, tiada bunga dan andainya kita panjangkan kepada yang lebih memerlukan kita di beri ganjaran... No any bankers doing this kind of loan... loan at the interest of the borrower..

Kesyukuran kita harapnya tidak hanya terbatas pada kurniaan harta benda, tapi pada keteguhan iman kita pada Allah, ketenangan hati, kesihatan, kualiti masa dsb.

Dalam perjalanan ke office pagi tadi, saya ternampak satu kemalangan jalan raya melibatkan 2 buah kereta tapi rasanya tidak melibatkan kemalangan jiwa, dalam hati ini benar2 mengucapkan syukur kehadrat Ilahi kerana bukan aku yang berada di tempat mangsa. Syukur syukur.... tapi turut bersimpati dengan mangsa, kerana di kala orang lain bergembira ingin menyambut raya, tapi mereka ditimpa bencana.

Oleh itu kepada kawan2 semua, berhati-hatilah ketika memandu pulang untuk berhari raya bersama keluarga di kampung. Jangan lupa bacalah doa musafir dan doa menaiki kenderaan sebelum memulakan perjalanan. Moga Allah selamatkan perjalanan kita semua.

Salam kemaafan juga buat semua... andai ada terkasar bahasa, or tersalah kata, kepada customer2 saya, halalkanlah terlebih terkurang, moga jual beli kita di berkati Allah.
SALAM AIDILFITRI...

Thursday, September 10, 2009

Di akhir Ramadhan

Sedar tak sedar dah masuk hari yang ke 20 kita berpuasa. Hanya tinggal 10 sahaja lagi kita di bulan yang mulia ini.

Sedihkan... di saat orang memperbanyakan amalan di mlm2 terakhir ramadhan niii, ada yg dok sibuk nak menyiapkan persiapan aidifitri (its me ok).. baju ku baru siap satu (sapo suruh wat baju sampai 2 kan kekeke).. baju izzah pon baru siap satu (nii mesti kena ikut umi).. and 1 baju melayu budak n 1 baju kurung baby for my fren. Ops tertinggal plak.. jubah seluar untuk makku.... tu ler.. nak sgt buatkan sendiri. kalau suruh adik buatkan mesti dah siap kut. Langsir rumah MIL lg... nasib untuk 2 tingkap je.


To those yg malas mcm saya.. bole jugak try wat camni kat leher baju kurung.. cepat & cantik jugak ler. Takde ler nak belek lama2 mcm buat tulang belut tuh. Ops baru teringat, sabtu ni nak ambik baju melayu hubby, so pasni nak menyulam ler plak huhuhu

How about biskut raya.. huhuhu.. dah beli 6 ketul butter, kebetulan murah kat C4 aritu, tp bila nak start projek ntah ler. ntah2 projek terbengkalai kut kekeke. Dalam kepala nak jugak buat biskut mazola, biskut badam, biskut choclate chips, sarang semut, tart nenas, yumyum.. ops puasa ler. Agaknya tinggal angan2 je lah nnt kut.

Apa pon.. hayatilah akhir Ramadhan ini dengan memperbanyakkan amalan baik. May be menjahit baju family dan buat juadah untuk famili pon ada amalan yg baik jugak kan. Yang penting keikhlasan hati.
SALAM SEMUA...

Sunday, September 06, 2009

Hari Raya Edition..

Seperti yang dijanjikan... inilah dia tudung raya edition available for sale. Sorry lah tak banyak.. sebabnya dah ada orang yang borong sakan last week... kekeke


PP1 (Ariana L) Purple Pinky
RM35 only (SOLD)

BG1 (2 unit -Ariana L & Scallop)
BG2 (2 unit - Ariana L & Scallop-SOLD)
RM35 each

Br1 (Ariana L) - Lite Brown SOLD
BL1 (Ariana L) - Black SOLD
BL2 (Ariana S) - Black SOLD
RM35 for L size/ RM30 for S size

BL3 (Ariana S) - Black
BL4 (Ariana M) - Black
RM35 for L size/ RM30 for S size

Pink1 (Ariana M) - Dark Pink
Pink2 (Ariana L) - Dark Pink SOLD
RM35 each

BBL1 (Ariana M) - Blue Black
BBL2 (Ariana L) - Blue Black
RM35 each

BP1 (Ariana L) - Black SOLD
BP2 (Ariana M) - Black SOLD
RM35 each

BRB1 (Oval) - Biru terang
BRB2 (Ariana XL) - Biru terang
RM35 each


CR1 (Ariana M (1 unitSOLD), L (2 unit 1 unit SOLD)) -Cream
RM35 each

DTQ1 (Ariana L-SOLD & Scallop) -Turqoise
RM35 each)

FR1 (Ariana size M & Scallop <Merah terang with Maroon Awning>
1 unit each
RM35 each
G1 (Oval) - Green
RM40 only

OB1 (Ariana LSOLD & XL) - Biru gelap
RM35 only (L size) RM45 (XL size)

Purple1 (Ariana M)
RM35 each)
TG1 (Ariana L)
TG2 & TG3 (Ariana S)
RM35 (L size)
RM30 (S size)