Followers

Thursday, May 07, 2015

Mood menjahit : up n down

Assalamualaikum semua

Pengumuman skit..
Owner blog ini masih wujud kikikiki

Banyak gambar disimpan dengan harapan akan di upload ceritanya di blog, dan satu hari nanti bolehlah refer balik kat sini, sebagai kenang-kenangan
Tapi apa jadi? Gambor yang ada dah memenuhi phone.. blog tetap kosong tanpa update huhuhu

Minky blanket yang makin diminati ramai..
Satu untuk Asfa hihihi..
Kalerpul gitu...

Dan yang ni boy theme, hadiah untuk Umar, muda 7 hari dari Asfa...

Masa pregnantkan Asfa, langsung takde daya upaya nak menjahit quilt... nasib baiklah ada satu quilt yang dalam simpanan, tapi bila quilt tuh dihantar ke taska untuk jadi alas tidur Asfa.. alamakkk 

Maka mak dengan sesegeranya, macam mee meggie gitu.. cari-cari 2 pieces of fabric, letak fiber kat tengah, basting n quilting n binding tadaaaaaa... 
Boleh digunakan oleh Asfa untuk golek2 depan TV
Asanya 2 panel.. parallel.. malas dah nak patching patching...
Quilting pun yang senang2 ajer.. siap dalam masa setengah hari jer kuikui..  an instant quilt pun boleh kan... nasib ler anak tukang jahitkan.  Kalau bukan anak tukang jahit berbulan sebelum keluar dah tempah siap-siap hihihi

Oklah.. setakat disini dulu.. moga terus ada semangat untuk menulis diblog ini hihihi



Regards;