Followers

Monday, October 12, 2009

After raya event...

Salam semua... setelah sekian lama menyepi, tp ada jugak email di terima untuk tempahan tudung selepas raya. Di kesibukan musim bulan raya ini... aku dok sibuk dengan rumah baru ku... insyallah, akhir bulan ni nak pindah rumah. tp ye lah.. dah nama pon baru siap (renovate) mcm2 ler yg berlaku. Now dah start angkat barang2 frgaile dari rumah lama ke rumah baru.... abih lenguh kaki turun naik rumah flat niii angkut barang dr atas ke bawah.

Semalam lg haru... first, pintu gate tuh tercabut, nasib le kontraktor tuh dekat2 situ jer, so cepatler diorg baiki. Secondly, janji ngan KC kontractor untuk pasang kabinet dapur. janjinya kul 11.30 pagi tp dsebabkan jem teruk, kul 2 baru diorg sampai. Hubby plak dok sibuk nak g open hse rumah bossnya. so dah abih assist apa yg perlu, kami pon balik. let the contractor do their work..
sampai rumah jer tgh nak lunch tetiba the contractor called me... paip bocor ler plak.. sbb diorg tebuk dinding untuk buat ducting untuk hood terkena saluran paip plak dah. manalah tau ada saluran paip kat situ.. huhuhu abih banjir rumah ku. to make it worst, paip yg kat meter tuh tak leh nak tutup, dah loose. dlm 30 minutes ler air tuh melimpah keluar. Haru2... at last KC kontraktor tuh balik je lah. without pasang kabinet. Nak kena minta tulun main kontraktor baiki pipe tuh n conceal balik. baru bole sambung pasang kabinet.
At last, walaupon dah penat, g jugak open hse kat kajang. sampai sana dah kul 6... at 7 balik, sampai rumah kul 8 mlm. penatnyerrrrrr. nak gosok baju keje lg, nak gosok baju izzah lg..

Ahhhh bila sebenarnyer aku nak pindah niiii. emmmm insyallah by end of this month. just nice ler, izzah ada another half month to school. after that cuti sekolah. bila selongkar balik barang2 kat rumah sewa la niii, barulah ku tahu yg banyak barang2 tersebut dah bole di buang. buat menyemak jer kan.

Di sebabkan all these 'pindah' matters, nampaknya kain2 tudung yg ada still in pending status kekeke. maaf bebanyaklah... mmg terus terang tak mampu nak kejarkan menjahit tudung. every weekend is a tiring weekend. Hopefully only for October....

No comments:

Post a Comment

Love your comments...