2nd nite aku dah lali dah hehehe. jap jap aku tgk TV kat bawah, jap jap aku naik atas. Pastu punggah semua kotak2 kain aku masuk ke bilik n start to cut the tudung. sampai kul 12 mlm, aku dah potong 8 tudung if not mistaken. dah tak takut dah aku ni rupernyer hehehe. but till tido dlm terang benderang jugak ler... alangkah baiknyer kalau my lil princess ada kat sini temankan aku... walaupon makcik tenit tuh penakut, tp bole jugak buat kawan berborak.
so on sunday.... hubby pon dah balik, aku pon dah takmo makan meggi lerr... nak panaskan oven aku yg dah lama tsadai tuh... jeng jeng... this was our lunch...
2. Kobis tumis with udang
3. Ulam buah Mengakalak
4. Ulam buah dabei
To those in West Malaysia... buah2 untuk ulam tuh mungkin tak dikenali. Even myself, jumpa buah2 ni when I got married.
niii gambar mengkalak selepas direndam dengan air panas. warnanya asalnyer yg light purple dah bertukar ke brownish. and asalnya ada tangkai yg agak besar berwarna hijau. Sayangnya buah nii tak tahan lama. satu or dua hari dah rosak. Aku paling suka ngan buah nii.. rasanya lemak2 gitu.. nyum nyum.. sedap.
BUAH DABEI
Kekadang aku rasa mcm kundang pon ada jugak, tp tak masam, lemak2 jer. Nak menyediakan nya senang jer, rendam ngan air panas, buangkan airnya n taburkan garam. sedia untuk dimakan.... makan ngan nasi panas camtuh jer pon sodap
CABIK GRONONG
Lada nii cantik, mcm buah jambu comel gitu.. tp pedas giloz... normally aku letak 1/2 kalau nak buat sambal.
OK that all for today... ingat nak post pasal tudung arini.. tp pasal makanan plak eks hehehe. jap lg aku hapdet skit pasal tudung2 yg in progress niii
Regards;
Rimbun with LOVE
Rimbun with LOVE
Tiada ulasan:
Catat Ulasan
Love your comments...