Followers

Thursday, September 17, 2009

SALAM AIDIL FITRI

Buat kawan-kawan semua, di kesempatan ini saya ingin mengucapkan selamat bergembira di AidilFitri. Bersyukurlah kita atas segala kurniaan dan rahmat yang Allah berikan, terutama rahmat keimanan kepadaNya, yang tidak mungkin dapat di tukar ganti mahu pun di jual beli atau pun diwarisi.

Ramadhan ini mengingatkan kita bahawa sesungguhnya tiap sesuatu yang kita ada hari ini adalah atas kurniaan Ilahi dan ingatlah ianya hanyalah pinjaman sahaja, maka tidak salah rasanya kalau kita panjangkan pemberian Allah kepada kita dengan sedekah kepada yang memerlukan, alangkah tingginya pemberian ini... kita di beri pinjaman tapi, tidak tahu bilakah tempoh matangnya, tiada pembayaran balik, tiada bunga dan andainya kita panjangkan kepada yang lebih memerlukan kita di beri ganjaran... No any bankers doing this kind of loan... loan at the interest of the borrower..

Kesyukuran kita harapnya tidak hanya terbatas pada kurniaan harta benda, tapi pada keteguhan iman kita pada Allah, ketenangan hati, kesihatan, kualiti masa dsb.

Dalam perjalanan ke office pagi tadi, saya ternampak satu kemalangan jalan raya melibatkan 2 buah kereta tapi rasanya tidak melibatkan kemalangan jiwa, dalam hati ini benar2 mengucapkan syukur kehadrat Ilahi kerana bukan aku yang berada di tempat mangsa. Syukur syukur.... tapi turut bersimpati dengan mangsa, kerana di kala orang lain bergembira ingin menyambut raya, tapi mereka ditimpa bencana.

Oleh itu kepada kawan2 semua, berhati-hatilah ketika memandu pulang untuk berhari raya bersama keluarga di kampung. Jangan lupa bacalah doa musafir dan doa menaiki kenderaan sebelum memulakan perjalanan. Moga Allah selamatkan perjalanan kita semua.

Salam kemaafan juga buat semua... andai ada terkasar bahasa, or tersalah kata, kepada customer2 saya, halalkanlah terlebih terkurang, moga jual beli kita di berkati Allah.
SALAM AIDILFITRI...

Thursday, September 10, 2009

Di akhir Ramadhan

Sedar tak sedar dah masuk hari yang ke 20 kita berpuasa. Hanya tinggal 10 sahaja lagi kita di bulan yang mulia ini.

Sedihkan... di saat orang memperbanyakan amalan di mlm2 terakhir ramadhan niii, ada yg dok sibuk nak menyiapkan persiapan aidifitri (its me ok).. baju ku baru siap satu (sapo suruh wat baju sampai 2 kan kekeke).. baju izzah pon baru siap satu (nii mesti kena ikut umi).. and 1 baju melayu budak n 1 baju kurung baby for my fren. Ops tertinggal plak.. jubah seluar untuk makku.... tu ler.. nak sgt buatkan sendiri. kalau suruh adik buatkan mesti dah siap kut. Langsir rumah MIL lg... nasib untuk 2 tingkap je.


To those yg malas mcm saya.. bole jugak try wat camni kat leher baju kurung.. cepat & cantik jugak ler. Takde ler nak belek lama2 mcm buat tulang belut tuh. Ops baru teringat, sabtu ni nak ambik baju melayu hubby, so pasni nak menyulam ler plak huhuhu

How about biskut raya.. huhuhu.. dah beli 6 ketul butter, kebetulan murah kat C4 aritu, tp bila nak start projek ntah ler. ntah2 projek terbengkalai kut kekeke. Dalam kepala nak jugak buat biskut mazola, biskut badam, biskut choclate chips, sarang semut, tart nenas, yumyum.. ops puasa ler. Agaknya tinggal angan2 je lah nnt kut.

Apa pon.. hayatilah akhir Ramadhan ini dengan memperbanyakkan amalan baik. May be menjahit baju family dan buat juadah untuk famili pon ada amalan yg baik jugak kan. Yang penting keikhlasan hati.
SALAM SEMUA...

Sunday, September 06, 2009

Hari Raya Edition..

Seperti yang dijanjikan... inilah dia tudung raya edition available for sale. Sorry lah tak banyak.. sebabnya dah ada orang yang borong sakan last week... kekeke


PP1 (Ariana L) Purple Pinky
RM35 only (SOLD)

BG1 (2 unit -Ariana L & Scallop)
BG2 (2 unit - Ariana L & Scallop-SOLD)
RM35 each

Br1 (Ariana L) - Lite Brown SOLD
BL1 (Ariana L) - Black SOLD
BL2 (Ariana S) - Black SOLD
RM35 for L size/ RM30 for S size

BL3 (Ariana S) - Black
BL4 (Ariana M) - Black
RM35 for L size/ RM30 for S size

Pink1 (Ariana M) - Dark Pink
Pink2 (Ariana L) - Dark Pink SOLD
RM35 each

BBL1 (Ariana M) - Blue Black
BBL2 (Ariana L) - Blue Black
RM35 each

BP1 (Ariana L) - Black SOLD
BP2 (Ariana M) - Black SOLD
RM35 each

BRB1 (Oval) - Biru terang
BRB2 (Ariana XL) - Biru terang
RM35 each


CR1 (Ariana M (1 unitSOLD), L (2 unit 1 unit SOLD)) -Cream
RM35 each

DTQ1 (Ariana L-SOLD & Scallop) -Turqoise
RM35 each)

FR1 (Ariana size M & Scallop <Merah terang with Maroon Awning>
1 unit each
RM35 each
G1 (Oval) - Green
RM40 only

OB1 (Ariana LSOLD & XL) - Biru gelap
RM35 only (L size) RM45 (XL size)

Purple1 (Ariana M)
RM35 each)
TG1 (Ariana L)
TG2 & TG3 (Ariana S)
RM35 (L size)
RM30 (S size)