Followers

Wednesday, December 30, 2009

Back to School...



Izzah: Umi.. nak order tudung sekolah special satu ok.
Umi: OK... dah siap hehehe

Here is tudung sekolah for my lil princess. Harap bole ler pakai kesekolah... kalau sekolah agama should be ok. tp sekolah kebangsaan.. lets try first ler. kalau takleh pakai, emm kena pikir design lain ler plak.

Tudung niii guna kain gluetape nipis jer as awning. mmg konpom bole masuk washing machine heheh (most important). Tudung2 lama semuanya dah takleh pakai.. comot tak hengatnyer... so kena buat sehelai lg ler nampaknyer.. at least 2 tudung should be ok laaaa. Hopefully dah masuk darjah 2 niii pandai skit ler menjaga baju n tudung.

TUDUNG SEKOLAH INI AVAILABLE FOR ORDER (MADE-TO-ORDER) UPON REQUEST AT RM15 EACH

Regards;
Rimbun with LOVE

Tuesday, December 29, 2009

Condo untuk disewa

Dear Frenz..
We are now looking for a tenant for our condo at Taman Melati... here are the details:-

Location : Putra Villa condo, Taman Melati, Setapak KL
Availability : Starting January 2010
Rooms : 3 rooms + 2 bathrooms, with kitchen cabinet & Grille
Parking : 1 covered parking lot
Facilities : Pool/Gym/Groceries/Internet Cafe/Dobi/Cafetaria
Public facilities : 5 minutes walking distance to LRT terminal (Terminal Putra), Near to schools & universities: 5 minutes driving to IIUM, TAR College, near to hypermarkets : Jaya Jusco Wangsa Maju, Wangsa Walk, Carrefour Wangsa Maju, Giant Batu Caves.
Expected Monthly Rental : RM1800.00 (negotiable)
Preferably Malaysian & Family

Do call/sms me if interested OK.


Regards;
Rimbun with LOVE

Monday, December 28, 2009

Tudung tudung tudung...

Here is tudung readymade for sale....


Code: R01
Style: Ariana L
Muka: M (10 inci)
Material - body: J2 - striking red (macam merah wanita UMNO tuuuu)
Material - awning: Same with body (bole request for bling2)
Price: RM40- plus RM10 for bling2(Exclude post)
Status: Available

Also available for order with combination of brocade awning:-










Code: PL01
Style: Ariana L
Muka: M (10 inci)
Material - body: Soft Lycra-light purple
Material - awning: Double awning, combination of brocade & SB line (bole request for simple bling2 letak kat first layer purple tuh)
Price: RM35- plus RM8 for bling2(Exclude post)
Status: Available (SOLD tp kain masih ada for order)




Code: LB01 /LB02
Style: Ariana L /Oblong M
Muka: Both M (10 inci)
Material - body: Soft Lycra-light brown
Material - awning: SB line (bole request for bling2)
Price: RM35- plus RM8 for bling2(Exclude post)
Status: Available Status: Available


Code: G01
Style: Ariana L
Muka: M (10 inci)
Material - body: Soft Lycra-light grey
Material - awning: Double awning, combination of brocade & SB line (bole request for simple bling2 letak kat first layer gey tuh)
Price: RM35- plus RM8 for bling2(Exclude post)
Status: Available (SOLD)

Code: PK01
Style: Ariana L
Muka: M (10 inci)
Material - body: J2 - pink
Material - awning: Double awning, combination of brocade & satin (bole request for simple bling2 letak kat first layer pink tuh)
Price: RM40- plus RM8 for bling2(Exclude post)
Status: Available
(SOLD)




Code: BL01
Style: Ariana L
Muka: M (10 inci)
Material - body: J2 - black with simple sulam keliling tudung
Material - awning: J2-same with body with sulam
Price: RM55 (Exclude post)
Status: Available












Code: BE01
Style: Ariana L
Muka: M (10 inci)
Material - body: J2 - light beige
Material - awning: Cotton SB Line (bole request for bling2)
Price: RM40 (Exclude post)
Status: Available


Regards;
Rimbun with LOVE

Saiz tudung

Here is perbandingan labuh tudung yang ada disini (saya berketinggian 150cm). Saya akan update dari masa ke semasa jika ada sebarang perubahan... Harap dapat dijadikan panduan jika anda ingin menempah tudung or even nak membeli yang ready made ok. Maaf kerana gambar tersebut not in the same scale. tp jadikan line dibaju saya sebagai panduan ok.



Scallop M niii menggunakan kain yg agak keras(gara2 salah beli kain).. so nampak agak singkat. tp actually bawah dada jugak lerr.

Ariana L = +-20 inci labuh dari paras dagu
Ariana XL = +-22 inci labuh dari paras dagu

















Oblong L = +-20 inci dr bawah dagu
Oblong M = +-18 inci dr bawah dagu
Walaupon tudung2 niii ada standard size (especially for readymade)... saya turut mengalu-alukan komen dari pelanggan2 saya & customised design for 'Made-to-order'.. contoh ada yg nak design L (dr segi labuh lengan) tapi nak depan yg lebih labuh, sbb design XL tuh agak nampak bulat gitu.. I try my best to suit your needs ok
Regards;
Rimbun with LOVE

Thursday, December 17, 2009

MAAL HIJRAH...

SELAMAT MENYAMBUT AWAL MUHARRAM TO ALL MUSLIM IN THE WORLD

Apakah makna hijrah dalam hidup kita.? Every year, kalau datang maal hijrah mesti kita di sumbat dengan pesanan2 yg sama jer.... cerita yg sama jer.. pastu mesti ada perarakan... kalau kompeni yg besar2 tuh mesti hantar perwakilan(mcm persidangan UMNO plak kekeke).. yg bestnya bole dapat baju free hehehe.

So apakah makna HIJRAH dalam diari hidup anda setiap kali datangnya MAAL HIJRAH?
Aku pon tengah mencari jawapannyer.

Apa ada dlm kepala aku nii.. alangkah bestnye cuti 3 hari.. Izzah akan balik esok ke KL... windu wehhhh.. tersangatlah rindunya. UMI LOVES U SAYANG


Regards;
Rimbun with LOVE

Wednesday, December 09, 2009

Tudung Updates....

Here are kain2 yg ada dalam simpanan saya... ready for tempahan tudung. Tak banyak dlm simpanan..
RM30/tudung (Regardless of the size)
Material: Hijau (agak berat n shining, jatuh elok jer bila buat tudung scallop)
Printed (2 way stretch, ringan)
RM30/tudung (Regardless of the size for Purple)
RM40/tudung (Regardless of the size for brown)
Material: Purple (agak ringan n nipis)
Brown (J2)

RM40/tudung (Regardless of the size)
Material: J2
My WIP this week...




Warna biege nii specially made for my regular customer... lama tunggu for this tempahan. almaklum sibuk benor ngan event pindah rumah niii. As requested, awning tuh guna span n disulam simple jer. tp pikir2 mcm cantik juga letak batu bling2 skit. Harap ownernyer suka ler. Ni saiz XXL, labuh +-22 inch.



Ni plak biru muda... kain J2, jugak untuk my regular customer yg dah lama tertunggu2 bila lah tempahan diorg nak siap hehehe. tp mmg dah declare awal2 ler.. mmg akan lambat dapat. Now baru bole concentrate skit ngan mesin jahit niii..



Ni plak hijau muda. satu saiz M (booked) n satu lg tudung oblong (for sale). Saya masih ada dlm 1 meter remaining kain warna nii.
Satu lg yg warna yg masih ada dlm simpanan saya adalah hitam & dark grey... so kalu sesapa nak tempah yg warna hitam, silakanlah ok..
Regards;
Rimbun with LOVE

Tuesday, December 08, 2009

Peace....

Penakut ke aku nii eks. 2 mlm aku living alone sbb en.hb ke kuching. First nite, telinga aku niii sensitif bebenor kekeke... sampai rumah jer aku terus ke dapur, ambil roti n fill in the bottle with sky juice... terus naik ke tingkat atas, enter the bedroom and lock the door kekekeke.. eventhough I am sure that I am not a 'penakut' type of person. Langsung aku tak buka pintu dah... tido pon dalam terang benderang, at 2am tersedar, at 4 tersedar lg.. fuh... dlm hati dok ckp aku penakut ke eks hehehe. maybe sbb first time. rumah plak dah 2 tingkat. kalau kat rumah lama dulu mmg takdenyer aku kesahkan.
2nd nite aku dah lali dah hehehe. jap jap aku tgk TV kat bawah, jap jap aku naik atas. Pastu punggah semua kotak2 kain aku masuk ke bilik n start to cut the tudung. sampai kul 12 mlm, aku dah potong 8 tudung if not mistaken. dah tak takut dah aku ni rupernyer hehehe. but till tido dlm terang benderang jugak ler... alangkah baiknyer kalau my lil princess ada kat sini temankan aku... walaupon makcik tenit tuh penakut, tp bole jugak buat kawan berborak.

so on sunday.... hubby pon dah balik, aku pon dah takmo makan meggi lerr... nak panaskan oven aku yg dah lama tsadai tuh... jeng jeng... this was our lunch...


1. Ayam Panggang
2. Kobis tumis with udang
3. Ulam buah Mengakalak
4. Ulam buah dabei
To those in West Malaysia... buah2 untuk ulam tuh mungkin tak dikenali. Even myself, jumpa buah2 ni when I got married.
BUAH MENGKALAK


niii gambar mengkalak selepas direndam dengan air panas. warnanya asalnyer yg light purple dah bertukar ke brownish. and asalnya ada tangkai yg agak besar berwarna hijau. Sayangnya buah nii tak tahan lama. satu or dua hari dah rosak. Aku paling suka ngan buah nii.. rasanya lemak2 gitu.. nyum nyum.. sedap.



BUAH DABEI


Kekadang aku rasa mcm kundang pon ada jugak, tp tak masam, lemak2 jer. Nak menyediakan nya senang jer, rendam ngan air panas, buangkan airnya n taburkan garam. sedia untuk dimakan.... makan ngan nasi panas camtuh jer pon sodap

CABIK GRONONG



Lada nii cantik, mcm buah jambu comel gitu.. tp pedas giloz... normally aku letak 1/2 kalau nak buat sambal.



OK that all for today... ingat nak post pasal tudung arini.. tp pasal makanan plak eks hehehe. jap lg aku hapdet skit pasal tudung2 yg in progress niii

Regards;
Rimbun with LOVE