Followers

Thursday, September 03, 2015

Jubah selimut.. sila golek golek yer

Assalamualaikum..

Lama sungguh tak pegang mesin jahitkan
Rindu hati beta kikiki

Kebetulan hari Isnin arituh di kampung. Kat kg mana ada aircond kan.. tapi Asfa ni dah terbiasa dengan aircond, so kalau panas tuh, susah betul nak tidur. Last2 saya ambik keputusan tidur kat rumah atas (rumah papan), tempat menjahit Tam diorg ni.. tido rumah papan ni dapat ekon semulajadi.. tu yang best tuh

Pagi2 Isnin tuh Asfa tido lagi, maka umi pun ambik kesempatan menggodek mesin jahit Tam kikiki Dapatlah masa sedikit lepas rindu kat mesin jahit kiki

Cer cer teka apa ler umi Asfa jahit ni kiki.. mcm baju dewasa jer kan kiki
Dalam tema dino plak tuh.. leher besar plak tuh..

Jeng jeng... 
dah sarung kat tuannya... tuannya tgh tido tuh kikiki, jahat umi kacau kan..


Just nice...
leher besar tuh bleh masuk dari bawah..
Actually kalau tengok design baby blanket or sleeping sack kat internet, memang tutup abih kat kaki.
Contoh macam ni..


Tapi kesian plak, takut kepanasan plak, almaklum ler cuaca negara kita ni kan... kami plak bukanlah jenis pasang ekon sejuk sampai ketulang hihihi.. setakat 25c jer pun..
Lagipun Asfa dah meniarapkan... dan jenis yang tidur meniarap

OPssss... tengok tuh.. budak ni dah marah. 
Budak ni memang pantang letak selimut, tergolek kiri kanan, pastu dah hilang entah kemana selimutnya hahaha.. lepas ni tak hilang lagi dah tau...

Wassalam..


Regards;
 

4 comments:

  1. Kreatiflah mila ni..
    Cantik selimut baby tu..
    Baby kalau berselimut mmg tak suka..
    Anak akak dah besar tu pun susah nak pakai selimut ;)

    ReplyDelete
  2. Bertuahlah baby Asfa sebab umi dah buatkah selimut yg tak boleh lepas dari badan lagi.
    Sedang elok pulak Mila bila disarungkan kat badannya yg gebu tu..:)

    ReplyDelete
  3. kreatif...mcm boleh jahit n buat hadiah...

    ReplyDelete
  4. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

Love your comments...