Followers

Saturday, April 09, 2016

Koboi kenit hihihi

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الأُمِّيّ 
وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلم

 Selamat datang ke blogrimbun
Blog yang merapu pasal kerja jahit2
Sesambil tuh ambik jugak tempahan telekung kanak2

Arini plan nak membebel panjang2
Tapi sayangnya dak nit ni bangun awal plak... adoyaiiii
Mak ni dah rindu nak bw nak oiiii

Bila keluar kereta renyai2, teringat nak buatkan topi untuk Asfa, almaklum, kalu renyai tak berbaloi bawa payung kan.. silap2 payung tuh nnt tinggal jadi wakaf jer kat kedai haha

Maka mak gigih cari tutorial dan free pattern di internet.. tapiiiiiii... camno nak print kalau printer dok kat tempat lain kan....
Malas nak tunggu, saya draft jer pattern sendiri.. trial n error orang kata..

Trial nya = dapat topi sebijik
Errornya = kepala Maryam 17", buat topi 18", tapi ketat.... naper erks

 
Boleh jer masuk kepala dia, cuma ngam2 jer..
 
Kalau dalam rumah memang kejap jer lekatnya topi ni..
Tapi kalau keluar rumah, ok plak dia pakai topi..
KAdang dia sendiri yang letak topi tuh
 
 
Ok ini percubaan kedua..

Kali ni tema boboy
Nak bagi hadiah kat new boboy.. sapakah yang bertuah tuh
Try besarkan skit, tapi agak ngam2 gak dengan kepala Maryam
 
Percubaan ketiga....
Ubah skit pesen nyer tuh
Pastu potong dari kain denim yg arituh digunakan untuk try2 sulam
Topi satu lagi untuk Maryam
Dan yang ini memang ok..
Bila ukur2 balik.. yg ni 19"
So moral of the story, kalau nak buat topi, tambah kan 2 inci dari ukur lilit sebenar kepala... baru sedap pakai & senang nk masuk
 

Dah masuk Rejab pun harini kan kan...
Jom kita perbanyakkan doa..
 
 
 

Regards;

No comments:

Post a Comment

Love your comments...