Pengikut

Selasa, September 12, 2017

Refashion baju lama umi...

Assalamualaikum...

Lama tak buat project refashion..
Baju2 lama banyak jer simpan, dengan harapan dan impian project refashion, tapi takat ni... emmmmmmmm ๐Ÿ˜“๐Ÿ˜“๐Ÿ˜“๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…๐Ÿ˜…

Dannnn ini salah satu projek yang berjaya,disiapkan... horeyyyu

Asalnya baju ni saiz xxxl, lelong kat giant. Rasanya harganya RM12 or RM15 camtu ler.. then umi refashion jadi baju umi... fabric ni agak tebal n good quality, tak berbulu..

Tapi dsebabkan dulu2 suka ada cutting, sekarang dah berhijrah skit... so simpan je lah baju ni...

Apa pun.... akhirnya dari sehelai baju umi... beranak jadi 2 helai baju Asfa... alhamdulillah...

Sehelai sweater... sajer umi buat paten kembang skit kat atas, so that senang nak.pakai dgn baju lain. Kalini buat sweater sarung jer, budak Asfa ni bukan reti sejuk, kalau yg berbutang tuh abih ditanggalnya.

Sehelai lagi dress lengan panjang, rasanya oklah utk pakai pergi tempat sejuk ber aircond.


Sampai jumpa lagi...
Wassalam
posted from Bloggeroid

6 ulasan:

  1. untung asfa dpt 2 helai baju... comei lak tu

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihi... seronok dia dpt bj baru. asyik nk try jer

      Padam
  2. Pandainya Mila...lawa2 tak macam refashioned.

    BalasPadam
    Balasan
    1. hihi terima kasih. bj Asfa ni senang... ukuran bahunya x berubah, so guna pola yg sama, fesyen bj jer berbeza

      Padam
  3. Bilalah kita nak reti buat baju dak pompuan tah. Tunggu cucu kut sempat lah.

    Apa pun...cantik baju mila buat kat asfa tu.

    BalasPadam
  4. Tak membazir jadinya ye Mila. Boleh jimat ni. Nak gi Cameron Highland tak payah dah cari baju

    BalasPadam

Love your comments...