Followers

Sunday, November 13, 2011

Too..

Too many to tell.. too lazy to write..
So layan gambor je lah yerr

Addition to my stash
Cantik tak? Rasa puas hati bila tengok fabric cantik2 camni.

And today, because of I hired a cleaner to clean my house (for the first time hik hik).. I rearrange my stash. fuhhh.. full loaded, and more to come. Bulan ni nafsu membeli tersangatlah tinggi, I kept on ordering the fabric designer from US.... help meeeee

New magazine in dhauz.. I didnot renew my subscription to Sew Hip and Quilt & More, but I subsribe to this instead.

Dah jatuh cinta lah kat pattern niii...

An this is a diaper stacker for my friend..

Actually i am now working on 2 sets of baby quilt.. Tapi no story on it yet. Ada 2 more to go.. a diaper backpack and a diaper travel mat... got to go...

Happy Clean Sunday.. hahahaa.

Regards;

21 comments:

  1. uihh byknye kain akak..meh alamat akak, mlm nie nurul nak dtg kidnap kain hehe ^ ^

    ReplyDelete
  2. meh lah datang kidnap... sebelum keluar rumah akak pasang plaza tol dulu wakaka

    ReplyDelete
  3. memang yummy somua fabrik2 tu ya..mesti macam2 idea nak buat,masa aje tak cukup ya mila...

    ReplyDelete
  4. me 2...bulan nih banyak dugaannn.....terrrbeli :P

    ReplyDelete
  5. Kak Ros... u r absolutely right. Rasanya this coming Dec ni boleh concentrate kat sewing activities kut... sebab si Izzah akan berholiday kat kampung. so tak perlulah tido at 10 haha

    ReplyDelete
  6. Mamikelate... betul betul betul.. "terrrbeliii"

    ReplyDelete
  7. teringin jgk nak try buat quiltni..tapi kena beli mesin jahit yg bersesuaian dululah..
    kain2 tu kalau buat quilt mmg cun..

    ReplyDelete
  8. Shida.. pakai mesin apa sekarang? rasanya any machine boleh jer quilting cuma lambat or cepatlah. Nnt bolehlah try quilting untuk orang baru kan... buat fullset.. beruntung orang baru tuh dapat pakai hasil tangan mamanya

    ReplyDelete
  9. mabuknya ayu tgk kain..hehe. Kak,boleh share alamat kedai kain tu tak?email ayu ye. Ayu ingat bulan 12 ni nak menambah stok kain gaklah :)

    ReplyDelete
  10. Ayu... akak dah share the link kat posting tuh yer.. kut2 ada orang lain nak shopping jugakkan hehehe.. sharing addiction, jangan salahkan akak kalau duit habis beli kain yerr.. ahaks disclaimer statement siap2

    ReplyDelete
  11. Pergh.. collection akak!!! cik abang tak jeling-jeling ke kak? hehehehe.. selamat menjahit kak.. :)
    saya pun amik part time cleaner gak.. tak larat dah nak mengemas rumah.. muahahahaha..

    ReplyDelete
  12. i also have part time cleaner...senang keje...banyaknye kain,,saya pun ada kain baru ada orang bg hadiah....michael miller...kemas kain mila kemas kain saya hmmmmmm....hahahah

    ReplyDelete
  13. Banyaknya kain!! Bestnya, designer fabric lagi, ceria-ceria pattern kain. :)

    ReplyDelete
  14. MamaD.. cik abe ku itew kata apa kata framekan jer lah kain2 tuh haha. sebab akak dok membelek jer, jahitnya idok

    akak first time dapat green light dari hubby utk ambik cleaner. itu pon green light separuh hati jer hahaha

    ReplyDelete
  15. Suzie... tu ler.. tak larat nak mencuci semua. Rasanya sejak masuk rumah tuh last 2 years tingkap belah luar tuh tak pernah lap pon. bila ambik cleaner baru tau banyak tempat yg berhabuk sebenarnya.

    Kain2 tuh dikemas sebab takut cleaner tuh kemaskan plak kang, dah ckp siap kat diorg, barang2 atas meja jahit n kain2 tuh jgn usik, just lap n mop lantai jer.

    ReplyDelete
  16. Yati... susah betul bila teraddicted ngan kain ni.. ada jer duit yg allocate utk beli kainnyer.. itu yang husband akak dok perli, beli kain ada duit, beli handphone baru takde duit hahaha (sebab handphone dah outdated sgt kan.. dah lebih 3 tahun pakai)

    ReplyDelete
  17. perghhh...boleh bukak kedai kain nie hihihhhhh

    ReplyDelete
  18. geramm jek tengok kain2 yg cute nih...akk potong ler kecik2..eika nk beli..hee

    ReplyDelete
  19. hahaha..takut gak jangkit ngan akk :) tp xpe, ayu takdpt gaji mcm akk jd takde duit, jamu mata jela dulu.hehe..

    thanks ye kak :)

    ReplyDelete
  20. Shahrom.. sayang tau nak jual

    Eika.. nnt akak pikir2 dulu yer.. sbb tak banyak pon, cuma 1 yrd each pattern

    Ayu.. akak pon kalau ikutkan berkontena shopping kain ni kut, tp kena ikut kemampuan jugaklahkan.Akak selalu dok compare kalau ada anak lagi akak akan spend dlm 500 extra jugak per month, so since tak bertambah anak, baiklah akak spend untuk hobby jer... so thats why ada allocation +-RM500 tuh untuk hobby nii.. hehe justified tak eks

    ReplyDelete
  21. yummy nya kain2 tuu.. besnya sambil baring dapat belek2 kain yg yummy tuuu.. heee..keluar segala stress..

    ReplyDelete

Love your comments...