Followers

Saturday, July 21, 2012

Pagi 1 Ramadhan yang penuh keberkatan

Salam pagi sabtu 1 Ramadhan kawan-kawan
Alhamdulillah, syukur kehadrat Ilahi kerana dipertemukan Ramadhan sekali lagi.

Selamat berpuasa kepada kawan-kawan semua, moga amalan kita dterima olehNya

Pagi2 ni saya dok sibuk siapkan telekung Ramadhan saya, asalnya nk buat telekung umrah, tp tak sempat, dapat jadi telekung Ramadhan pun oklah kan

Dapat 2 pasang, dan kalu rajin ada lg kain untuk dipotong tuh..... amboi bukan main sakan bertelekung baru yerrr hihihi. Emmmmm mungkin ada sesapa yang bertuah tuh akan berpeluang nk pakai telekung baru jugak kut.... sapa tuh? ikut rezekilah yerrr

 

Yang simple2 jerrr... janji selesa pakai. dan bila bawa g surau, tak mengganggu pandangan hihihi. Bukan apa.... telekung meriah sangat kang mengganggu kekhusyukan orang lain plak kan. skit2 tertengok telekung kita kikiki. Ada orang kata apa salahnya beli telekung mahal skitkan.... sebab kekadang beli baju pun mahal. For me memang tak salah, tapi better untuk pakai kat rumah, takdelah orang lain dok tengok2 jerrr pastu dalam hati dok pikir.... mesti beli kat bandung niiii.. berapa RM lah agaknyer hihihi.. apa pendapat kawan2?
Saya guna lace sederhana n simple jerrrr.... yang lebar tuh RM2 semeter, yang kecik tuh 80sen semeter....
Agak2 berapa kos semua telekung ni yerrrr.... kain putih ni bidang 60 inci, kena ada 4 meter @ RM8.50semeter=Rm34.00. Lace RM8(4m)..... so lebih kurang RM42.00. Murah ke mahal eks..... agak2boleh dapat jain lebih murah with the same quality ke?

Oklah..... banyak kerja yang perlu di settlekan hari ini. Paling utama kain baju yang melambak tuh, balik dari umrah saya batuk dan selsema yang teruk, hanya sempat basuh dan lipat jer, rumah pun macam tongkang pecah daaaaa hihihi

Salam Ramadhan semua...

Regards;

8 comments:

  1. Saya pun kalau telekung suka putih pastu bunga sikit2 je.Tapi nak tahu mila, sejak kahwin saya tak pernah beli telekung raya sebab every year ada orang bagi .Tahun ni mentua kasi telekung dari vietnam...memang selalu cam tu kalau tak duit raya mesti dapat benda...maklum le menantu pompuan sorang ...hahahah dia tak tahu kadang2 menantu jadi hantu juga ...

    ReplyDelete
  2. Untuk telekung yg berlapik dalam, besar, kain pun labuh, harga tu masih murah... Kain ela tu mungkin boleh dapat murah lagi kalau beli waktu sale atau beli banyak...

    ReplyDelete
  3. suzie... Untungnya awak.... Rezeki tuh. Saya ni mmg takde telekung beli kecuali yg org bagi jer. Itu pun dah lama.... Masa berenti kerja dulu.

    ReplyDelete
  4. shida... Saya dok ngintai jer kat kamdar kut ada sale kain untuk telekung tuh, nampaknya tak pernah jumpa ada discount lg..... Tp oklah puashati sebab telekung agak tebal, kain pun labuh, ikut citarasa sendiri..

    ReplyDelete
  5. wah nak jugak,agak2 ada tak saya punya?

    ReplyDelete
  6. Kak Mila, Yati ketinggalan cerita. Baru tahu kak Mila baru balik umrah. Bestnya :)
    Yati pun sama. Pernah tengok orang pi masjid pakai telekung color pink, bunga-bunga berat lagi. Adoi..
    Murah Yati rasa, jahit sendiri, sebab Yati tanya hari tu, sampai RM70 telekung labuh. Yati pakai telekung orang sedekah. Tak pernah beli untuk diri sendiri.

    ReplyDelete
  7. salam kak mila, bole x ajarkn tutorial cara nk jahit telekung bhg kepala yg cm akk buat tu. teringin nk jait sndiri beli sume bhg kepala n muka x sedap sgt. nampak yg akk jhit tu selesa sgt.

    ReplyDelete
  8. hafizah, saya mmg ada buat simple tutorial, cer klik kat page tutorial tu yer

    ReplyDelete

Love your comments...