Followers

Monday, October 28, 2013

Cuti2 Malaysia at MY SEWING ROOM :)

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Comes again Monday..
Hari ini berapa Zulhijjah erks? Alahai.. lupo ler, next week dah awal Muharram kan (Bab cuti ingat jerrr kan hihi)

This week santai betul weekend saya, hari sabtu dok "membakor" jer.. bakar lemak lerr, pagi ke taman tasik, malam plak swimming. Izzah plak dok sibuk dengan novel dia, so tak mo join (sementara Cu ada ni boleh ler tinggalkan kan kan!), So berjaya buat 20 laps in 1 hour, tanpa gangguan ahaks!

Ahad plak, hubby ajak makan kat luar, hajatnya nak ke Dapur Sarawak, tapi tutup ler plak. Terus divert ke Nasi Arab AFC kat Greenwood, amik kooo... kaput diet weh!, yang di bakar semalam pun boleh cover balik in 1 day kui kui....

Yang best bila makan kenyang2 kat luar, balik rumah relex jer lah... takde nak sibuk2 masak lagi dah, dinner kita makan roti jer laaaa...

Jom layan gambor...


Projek nak mengabihkan scrap ( yang dah se-tong besor tuh kan )
Tapi nampaknya tak berapa nak luak pun scrap saya tuh hihi...
Guna teknik paper foundation... rasanya saya pernah share teknik ni sebelum ni (malesh betul nak cari link balik hahaha)


Yang kat bawah ni plak tempahan customer...  my favorite... mix and match.. colorful patchwork



Dan yang ini plak complete set Birdie for Aisyah.. siap juga akhirnya


Colorful backing...


Pillowcases tuh sebenarnya dari lebihan panel. Panel ni herot teramat, at last saya made a decision to cut it off, tapi sayang plak kalau tak guna kan, buat pillowcases je lah, but still nampak herot tuh (anggaplah satu kesenian yer hihih)


Ok.. thats all for today, kepada yang ingin nak tempah quilt, boleh email saya yer :)
Yang nak tempah telekung budak pun.. sila sila yerr
(Amboi mokcik promo sakan kan...)
Yang dah email, tapi belum di balas, insyaallah saya replay by today, maafkan mokcik ni sebab agak bizi.. lunch hour pun occupied dengan kojo huhuhu...


Regards;
 

7 comments:

  1. Selalu setiap n3 baru keluar kat blog list tau ni apasal lah tak ada. Pelik betul.
    Herot pun tak apa nama pun handmade. Hihihi

    ReplyDelete
  2. Kalau yg dah pandai menilai aje nampak herot, tapi kalau dapat kat kakak yg herot pun charming jadinya.. Bila nak habis satu tong tu Mila?

    ReplyDelete
  3. ooowh.. suka scrap quilt akak tu.. tong scrap takkan kosong la kak.. makin bertambah-tambah ada la.. hihihi...

    syoknya dapat bakar membakar.. nak makan pun takde la rasa bersalah sangat pada badan..hihi

    ReplyDelete
  4. Suzie... ambik tiket handmade je lah kan.. herot is handmade (alasan kukoh nih kiki)

    Nurzakiah.. TQ for ur visit here

    Kak zakie.. tong tuh berkurang cuma 10% kut, tapi tambahan lagi 30% hihi.. camna nak abih, surplus memanjang

    MamaD... kalau nak kosongkan tong scrap, kena lelongkan kut erks.. fuh sayang wooo
    Dah makin bertambah umur ni kena paksa diri membakor, kalau idok, disimpan nyer jer... makin hari makin ketat sendi rasanya kalau lama x bersenam

    ReplyDelete
  5. scrap sy pun melambak kak...xtau nak kemas mcm mana...huhu

    ReplyDelete
  6. Bestnya kak Mila, dapat bakor lemak. Jadi, balance la tu, kalau makan banyak, boleh cover balik.
    Banyaknya hasil menjahit. Besor-besor pulak tu.
    Aritu ada bagi nama kak Mila (through fb) kat sorang kawan yati yang nak tempah sejadah budak, kalau kak Mila bole terima. Macam quilt kot, tak nipis macam sejadah biasa.

    ReplyDelete

Love your comments...