Followers

Monday, October 21, 2013

Liltle Birdie for lil Aisyah

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
The longest silent ever...
Masih bernafas di bumi Allah ini, Alhamdulillah

Aidiladha pun dah berlalu, tanpa ada sebarang ucapan pun dari empunya blog ni kan... Nak buat macamana, empunya blog tersangatlah bizi dengan kerja di ofis. Projek jahit menjahit pun suam-suam kuku.

Hasil rempitan sebelum balik kampung untuk aidiladha arituh, in one night sempat basting, quilting dan binding


Nampak gelapkan... warna sebenar fabric stars tuh adalah dark brown... nampak gelap dalam gambar. tapi live memang very nice combo


Dari koleksi ChirpChirp from Moda if not mistaken...


Siap di sulam nama, date born, height and weight...
sesapa bertanya.. sila tunjuk jer kat quilt ni hahahaha
Ada lagi nak kena siapkan bolstercase dan pillowcase.

Adeh! saya rasa amatlah malasnya nak buat bantal kekabu dah... nak ambil readymade bantal mahal ler plak kan... tak kuasa betul dengan abuk kekabu nii......

Thats all for today...
Wassalam


Regards;
 

5 comments:

  1. Assalamualaikum Tuan Rumah,
    Sweet sangat..

    ReplyDelete
  2. Kak Mila.. lamanya menyepi.. ai tot u gi cuti2 mesia lagi..hihihi.. ;)

    nice quilt kak.. saya pun ada panel ni.. dah racik2 pastu tak jadi jahit.. haha.. jelesnya aii dengan sulaman2 itu.. ;P

    ReplyDelete
  3. nice one kak...me too lagi la lama menyepi..huks

    ReplyDelete
  4. Mcm zila gak ingatkan p bercuti. Lpas tu ish mcm noen kot. Hihihi
    Saya pun menjahit sebab gian sangat. Letih je badan. Hubby asyik tak ada letih badan letih otak. Huhuhu

    ReplyDelete
  5. Waalaikumsalam kak sham... welcome welcome


    MamaD.. aishhh kalaulah cuti2 malaysia lagi memang best aminnn aminnn hihi
    Panel ni herot kan, pening kepala nak wat camna, last2 pendekkan jer lah


    NoEn.... kekadang ikut mood and mode kan.. mode bizi, maka mood berblog ke laut sudahhh


    Suzie... kepenatan nak uruskan anak2 n rumah sorang2 yerr... mesti dah alah bisa kata orang kan... jadi biasa dah.
    Menjahit ni satu terapi kekadang tuh, tapi kalau banyak sgt order, serabut plak

    ReplyDelete

Love your comments...