Followers

Friday, March 28, 2014

BOM#3 March 2014 : 12.5" Double Pinwheel

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الأُمِّيّ 
وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلم

Hampir terlupa nak posting pasal BOM bulan ni..
Here you are..
The Double Pinwheel Block

Kali ni tutorial saya tak berapa nak jadi hihihi
Detail tutorial anda boleh tengok disini yerrr 

What we need for 12.5 inch block

Cut Green into HST

Picture untuk potong into 4 triangle takde plak hahhaha... (sebab tuh jadi half tuto jer kuikui)

Then boleh cantumkan seperti dibawah.. make 4 square dan arrange seperti dibawah

My final block yang amat mengecewakan huhuhu


Kecewa dengan pinwheel point tuh, langsung lari kebulan dan bintang hahahha
Jom try jugak.. seronok buat BOM nih sebab boleh improvised our skills in patchwork, boleh cuba banyak pattern sambil belajar
Sampai jumpa lagi
Wassalam


Regards;

4 comments:

  1. Kalau terus buat cantum-cantum lagi besar dah boleh buat bed-spread Mila.
    Cantiklah kakak suka tengok.

    ReplyDelete
  2. Pinwheels! Looking forward to seeing this come together :-)

    ReplyDelete

Love your comments...