Followers

Wednesday, January 13, 2016

Kami MASIH di sini...

Assalamualaikum
Lama tak update pasal telekung kanak2 kan..
Tempahan masih seperti sediakala, cuma mungkin kawan2 kat blog ni ragu2 nak email hihi.. mesti tertanya2, masih ambik tempahan ker, masih aktif ker.. kadang orang email pun lambat jawab kan..

Adoilaa... mak beranak kecik ni gini ler. Kalut jer memanjang. 
Kadang rasa2 dah jawab, rupanya belum..
Nak buat camna kan, tu yang buat customer lari.

Ni antara gambar telekung yang terbaru dan pernah disiapkan, ada yang dulu2 tuh ntah kemana dah gambornyer hahaha..

Pada customer yang masih memberikan kepercayaan kepada kami untuk siapkan telekung anak2 mereka, saya dari pihak adik dan diri sendiri mengucapkan ribuan terima kasih..





Regards;

Thursday, January 07, 2016

Fuhhhh!!!

Assalamualaikum...

Hari ini dalam sejarah..
Hari ini... 7Jan2016

Susahnya nak buat decision ini, TERAMAT SUSAH

Kerana tiada tekanan dari mana2 pihak.
......Segalanya OK... bos ok, kerja ok, balik on time, cuti ok, gaji ok, bonus ada, pergi kerja ok jer, parking ada, benefit ok, taska ok, anak ok.... mr.hb pun ok, very helpful with the housecore, selalu basuh kain, basuh pinggan n never demand me untuk berenti.. so whats motivate me to resign?

At last I made a decision yang telah sekian lama difikirkan, dah setahun fikir, dah setahun berbolak balik hati ini...

Akhirnya Allah tetapkan hati ini, mungkin bukan disini lagi dah rezeki ku... disini bakal jadi rezeki orang lain, tapi I firmly believe that Yang Memberi Rezki itu tetap sana, cuma tempat dan bentuk jer berbeza.

So ada lagi masa sampai akhir bulan Feb disini.
Selepas ini hanya di rumah, jaga dikenit manja tuh. Bertambah2 manjalah nanti. Balik kampung 10 hari pun dah takmo kat orang lain. Bila memerap jer dengan ummi nnt abih lerrrrr kuikui...

Wish me luck my friend.... wish me all the best...
Selamat tinggal my career and my title..... but I will carry my experience with me....



Regards;
 

Tuesday, January 05, 2016

Ketara berbeza huhu

Assalamualaikum kawan2..

Tetiba jumpa gambar lama.. idok ler lama sangat, setahun je pun bezanya
Nampak tak perbezaannya..
ohhhh dah besar kenit ni rupanya kan

Mak masih setia dengan RS (Ringsling).
MT (meitai) arituh pakai sekali dua jer sbb cerewet sangat dengan talinya yang panjang tuh.
RS ni senang nak pakai, kat atas seat dlm flight pun boleh pakai dengan cepat dan pantas.. plus boleh jadi selimut bila sejuk. Senang lipat2 masuk beg kalau tak guna... tengah fikir2 nak hapgred ker SSC (soft structure carrier), tapi mak sayang duwet hahahaha.. nak jahit sendiri takde masa plak.. nasib ler kan. Barang2 dah beli huhuhu (bab membeli memang cepat jer kan). In fact RS merah tuh sebenarnya kain cotton drill yang mana intention awalnya nak buat SSC.




Cerita pasal cotton drill ni.. look what I found at Gambier Street

Cer teropong rege kat Sportlight huhuhu... abih2 murah masa sale pun RM20 semeter. Normal price RM29.90. Jenuh mokcik ni dok rasa, ada beza dak (RS merah kat atas tuh cotton drill dari sportlight)... rasanya mcm takde beza pun huhu

Oklah, next time balik kita shopping lg... malas nak beriya sangat shopping, menjahitnya entoh ke bila hahaha (statement kurang bleh percaya)

Sampai jumpa lagi....


Regards;