Pengikut

Jumaat, November 10, 2017

Doorgift Sejadah Muka

Assalamualaikum....

Lama mnyepi.. tetiba muncul lg ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„

Alhamdulillah... projek 100 helai sejadah muka doorgift tempahan jiran saya telah siap dgn jayanya. Majlis pun telah berlangsung.... tapi sedikit terkilan sebabak dpt menghadirkn diri, tetiba n balik kg plak huhuhu

Warna biru n darkpink








Total semua 116 keping... request tambahan 20 keping, tapi dah tak cukup renda

Dan yang ni request last minute... saiz besar


Banyak saya belajar bila ambik tempahan spt ini, dulu agak kurang kemas jahitan renda tuh, tp bila belek contoh yang diberikan, baru dapat idea camna nk buat.
Bahkan sebenarnya, Ada option lain selain guna batting. Buat 3 lapis guna kain tebal pun lawa jugak....

Sebagai catatan untuk rujukan masa depan..
14 gulung renda 15yds (2 corak) dapat 116 keping sejadah. Kalau 1 corak jer rendanya, boleh dapat extra 1 lg.

Pada yang tertanya2 brp RM sejadah ni... saya ambik upah sahaja RM3 sekeping untuk saiz kecil tuh, kuantiti 100 kpg ke atas. Semua bahan mentah disediakan oleh customer kecuali benang.

Alhamdulillah a'la kulli hal

posted from Bloggeroid

3 ulasan:

Love your comments...