Pengikut

Selasa, April 04, 2017

Tempahan Telekung Dewasa dan Kanak-kanak

Assalamualaikum...

Harini nak cerita skit pasal kain/skirt untuk telekung dewasa.

Alkisahnya, tercari2 cara macamana nak kurangkan customer yang bagi ukuran sendiri. Sebab kesian jugak, tak semua orang ada simpan tali tape kat rumah kan. Kita pun taklah sentiasa ingat saiz pinggang kita. So kalau tetiba customer terpaksa bagi ukuran pinggang plak, tak ke menyusahkan, saya pun susah jugak nak kena ingat ukuran pinggang orang kan.
Kecuali ukuran muka tuh, payahlah skit nak skip setakat hari ini, blom ada ilham camna nak ada satu saiz muka, fit all.

Untuk kain/skirt ni, saya buat adjustable pinggang..
Napa dan camna?
Ianya kombinasi getah dan tali.
Teringat dulu2 kita selalu juga guna yang bertali sahaja kan.. tapi kurang selesa, sebab ianya menjerut gitu. Bila di gabungkan tali+getah, ianya lebih selesa untuk dipakai.

Kadang kita ni berkongsi telekung dengan anak2, kadang tetamu datang rumah pinjam telekung kita kan... so dengan kain seperti ini, in shaa Allah selesa untuk pelbagai saiz pinggang

Pada preggy mum pun in shaa Allah lebih selesa, boleh ikat ikut saiz perut anda.. takde lagilah rasa tak selesa masa solat.

Saya katakana di sini "in shaa Allah" sebab saya mungkin menyelesaikan masalah sesetengah orang TAPI mungkin tak semua... mungkin ada orang2 yang dah tua yang mungkin ada masalah untuk mengikat kan.

Tali pengikat plak saya buat lebar seinci, So ianya lebih senang dan taklah ada risiko simpul mati hihi
Teringat plak dulu2 jenuh nak buka balik simpul mati kat tali kain telekung, dah masa tuh guna tali halus tuh kan..

 
Pada yang mencari2 telekung dewasa dan nak survey harga... ini pricelist saya:-
 
Sepasang telekung cotton (Standard) = RM95.00
Telekung sahaja = RM65.00
Mini telekung berpoket = RM55.00
*Harga tidak termasuk kos pos
 
Material : Tetron Cotton (TC Poplin)
Labuh telekung standard dari kepala : +-45"
Labuh kain/skirt telekung standard : 50"
Labuh mini telekung dari kepala : 39"
Tempahan adalah berbentuk custom order, siap dalam masa 1-2 minggu
Wassalam....


Regards; mila

4 ulasan:

  1. Saya kalau ada bini dah beli telekung ni.

    BalasPadam
  2. semoga bisnes semakin maju 😉

    BalasPadam
  3. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pentadbir blog.

    BalasPadam

Love your comments...