Followers

Friday, August 23, 2013

sekitar Aidilfitri 2014...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

Mood raya lagi kan.. (apa taknya, arini tak puasa, ada jamuan raya di ofis)

Raya pertama kami di Temerloh
Ica dangan kak long..
Bukan main baiknyer dia orang ni, sampaikan bila kak long nak balik pun Ica nangis nak ikut hihihi
Wan kesayangan Ica, Mak kesayangan kak long...
Baju feveret kak long ni tau.. kembang setaman.
Ini 2nd attempt peplum, yang first buat baju raya tuh... tak berapa nak kembang, ini memang kembang setaman..
Kak Long nak pakai shawl tahun ni... guru berkalibernya adalah makteh sebab umi tak pandai pakai shawl hahahah
Bila kelahi dok jauh2 yerrr... tapi kejap jer, pastu gelak sakan

Raya ke empat (Ahad) kami balik ke Kuching..
Ganas tapi comel ni tau... si azib
MakAnjang memang tak larat nak dukung Azib ni lama2 tau... sekadar ambik gambar je lah yer.. udah 15kg ni, umur baru 2 tahun 2 bulan yerr

Susah benor nak ambik gambar budak sorang ni senyum


Hari raya ke 8 (Khamis) kami ke Lundu, jauh jugak ni.. macam balik dari KL ke Temerloh, cuma bukan hiwaylah... Jalan biasa jer, dekat 2 jam baru sampai.
Hala pergi kami ikut jalan baru, tapi hala balik kami ikut jalan lama, yang masih lagi guna feri huhu
Jakun jer naik feri... siap ambik gambar lagi hihih

Si kakak ni tak suka kawan dengan Azib hihihi
Dah Boy kan... ganas skit, terpaksalah kakak simpan jer shawl and pakai tudung camni jer, kalau tak jenuh ler nak baiki bila kena tarik dek Azib 

Penuh satu feri ni, kejap jer nak sampai seberang, dalam 10 minutes kut

Sebelum balik memang tak sah kalau tak ke Gambier  Street kan
Jalan2 cuci mata, sambil cuci poket
Inilah yang saya jumpa...
Japanese cotton, texture macam linen dan agak tebal but soft
Harga? Surpriseeee... RM12 per meter
Tapi ini memang dah remnant yang diorg pack by meter... bila remnant ni kena low expectation skitlah, Tapi takdelah cacat sgt pun, takat ada dot hitam kat selvage.. tak nampak pun.

Dan tak lupa shopping kek lapis.
Normally kami beli sikit jer, takat yg feveret jer, tapi this year ada kawan2 yang berkirim, so beli banyak jugaklah. Boleh masuk kotakand masuk kargo jer


Yang best kami naik MalindoAir (for first time!), so tak jadi masalah dengan beg. Kalau naik AA, dah ler limit kuantiti, limit berat lagi huhu.
Dari segi harga, Malindo ni lebih kurang jer dengan AA, yang lebihnya:
- Free baggage up to 25kg per person
- Comes with free snack, ala pergi dapat sandwich, balik ada sepotong kek dengan air mineral. Kalau nak beli tambahan seperti nasi etc, RM12 per meal. At least those yang tak beli makanan ada jugak snack & air kan.
- Dedicated seat, TAK PERLU BELI :P
- Ruang kaki yang luas
- Individual entertainment. Plan asalnyanyer nak tidor jer, tapi hubby buka plak cerita indonesian, Suka sama Suka ke erks.... title pun daku tak hengat. Pasal dua orang lelaki yang menyamar jadi gay sebab nak duduk menyewa rumah perempuan.

Oklah.. itu sahaja takat ini...
Sampai jumpa lagi, hopefully no more cerita raya ahaks!
Wassalam

Regards;
 

11 comments:

  1. beraya sambil bersoping eehh...beh nyer..

    ReplyDelete
  2. beh mmg beh.. tapi cuti lama, kerja melambak, nak hapdet blog pun x sempat

    ReplyDelete
  3. Salam syawal...semangat mila ry, aidilfitri 2014 tu ....he he...

    ReplyDelete
  4. Salam syawal...semangat mila ry, aidilfitri 2014 tu ....he he...

    ReplyDelete
  5. Salam syawal...semangat mila ry, aidilfitri 2014 tu ....he he...

    ReplyDelete
  6. Salam syawal...semangat mila ry, aidilfitri 2014 tu ....he he...

    ReplyDelete
  7. ..syoknye..ni kire beraya sakan la..xpe, Syawal kan sebulan hehe

    Salam Aidilfitri :)

    ReplyDelete
  8. raya sakan nampak kak...sempat balik kuching and shopping lagi

    ReplyDelete
  9. Tak over weight ke dah 15 kg tu Mila? Kena diet tak?

    Kek lapis menggoda mata kakaklah Mila:)

    ReplyDelete
  10. as salam mila... amboi advance awak ya... org lain baru sambut tahun 2013.. tapi awak da raya 2014 da tu haaaa... hehehehe

    ReplyDelete
  11. kannnnn.... advanced benor kikiki

    ReplyDelete

Love your comments...