Followers

Tuesday, December 15, 2015

10 Soalan Daripada Puan Siti Munirah mystorymory

Assalamualaikum semua..

Uihh lama dah tak main tag2 ni kan..
Tetiba hakak ni rasa nak ambik join ler kiki

Mai hakak jawab soklan cik puan Siti Munirah dari sini http://www.mystorymory.com/



1) Apa maksud nama anda?
Kamila=Sempurna/Yang sempurna (Yang masih mencari kesempurnaan hidup, moga disempurnakan dengan husnulkhatimah)... panjang nau plak hakak membebel
2) Warna kegemaran. Kenapa anda suka warna tersebut?
Turqoise lembut kut.. tapi seme warna hakak suka jer
3) 3 lagu paling feveret
alamakkk jenuh plak hakak pikior nih..

- I am sorry : Irfan Makki
- Assalamalaik (rasanya ler tajuk nyer gini) Maher Zain
- In Shaa Allah Maher zain
Rasanya lagu2 Maher Zain memang seme hakak suka kut hahaha

4) Destinasi percutian idaman dan kenapa nak bercuti di situ?
Istanbul

... alaaa hakak dah lama plan nak g. Kengkonon nak g di tahun 2015, siap reserve cuti dah, tapikan.. tgh 2014 peknen plak, jadilah hangan2 tertunda... bukan takmo g dengan baby, tapi below 2 yrs ni payah skit lah, hakak nak enjoy jalan2 kang jadi stress plak (hakak terbebel plak dah)

5) Apa respon anda bila seseorang berkata, "Cantiknya awak hari ini"
Alhamdulillah... Yang Mencipta confirm lg cantik dari yang di cipta
6) Penang, KL, JB - yang mana pilihan anda?
KL lah kut
7) Macamana cara anda memujuk anak / anak kecil / anak saudara yang  sedang menangis?
Penampau boya sekali kuikui

Hamboi hakak garang sangat kan.. teringat plak hakak masa kat Madinah dulu2. Hakak kena jaga Khaalisah (masa tu dia setahun lebih skit jer) kat bilik hotel. Sepanjang hakak jaga tuh dia dok nangis, last2 hakak nangis sekali hahahaha

8) Satu perkara yang anda konfem buat sebelum tidur
Gosok gigi kikikiki

- hakak verangan sangat nak baca surah alWaqiah sebelum tido dan jadikan alWaqiah sebagai bedtime story kat Asfa, tapi hakak ni kadang ingat, kadang lupa. Pastu hakak rasa kekok bila baca sambil baring, mcm makhraj huruf tak berapa nak betul jer (kena baring sebab nyusukan Asfa)

9) Apakah pencapaian terbaik dalam hidup anda?
Semuanya terbaik...
10) Apakah yang paling anda harapkan untuk tahun 2016?
Harapnya konsisten ler menjauhi larangan Allah dan mengikut apa yang disuruh
Kalau hakak mati di tahun 2016.. hakak nak mati dengan husnulkhatimah

********************************************************

Fuhhh abih dah menjawab soklan cepumas.. patutnya hakak plak tag orang kan..

Soklan hakak kopipes je ler dari soklan puan Munirah yer hihi

1) Apa maksud nama anda?

2) Warna kegemaran. Kenapa anda suka warna tersebut?

3) 3 lagu paling feveret

4) Destinasi percutian idaman dan kenapa nak bercuti di situ?

5) Apa respon anda bila seseorang berkata, "Cantiknya awak hari ini"

6) Penang, KL, JB - yang mana pilihan anda?

7) Macamana cara anda memujuk anak / anak kecil / anak saudara yang  sedang menangis?

8) Satu perkara yang anda konfem buat sebelum tidur

9) Apakah pencapaian terbaik dalam hidup anda?

10) Apakah yang paling anda harapkan untuk tahun 2016?

alamak.. nak tag sapa plak nih..
Hokey.. hakak tag sesapa yang ada kat bloglist hakak ler yer

Yati http://homemakers-puteri.blogspot.my/ 
Yati http://cahayahidupku2569.blogspot.com/ 
MamaD http://mamadaniel2008.blogspot.my/
Cik Melur http://cmelor.blogspot.my/
Suzi http://suzi3aina.blogspot.com/

Nak tag kawan2 yg lain tapi malu plak kikiki (malu sangat ler kan)
Lepas dah siap postnya, jangan lupa drop link kat entry ni ya :)


Regards;

9 comments:

  1. Ahkak!! tahniah kerana jadi yang terpaling pantas mereply nyeee

    tersenyum simpul plus tersengih2 baca jawapan ni.

    no 4) sama dengan saya, sebab terpengaruh dengan cerita Istanbul Aku Datang. hahaha...

    no 7) pun sama jugak. wakakakakakkakakakaka...!!

    ReplyDelete
  2. tq mila.....hahhaha try hari juga nak jawab.....esok sudah mau berangkat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Berangkat kemana tuh Suzie? Bercuti ker?

      Delete
  3. Kakcik dah lama pencen dari tag mengetag ni... :)

    Tapi seronok baca jawapan orang...

    ReplyDelete
  4. wow.. bestnya main tag2..mmg lama dah xde benda gini kan.. pastu award pun lama dah takde.. hihihi... :)

    ReplyDelete
  5. Hahaha.. dah lama tak kena tag.
    Lawak yang no. 7, kak Mila. :D

    ReplyDelete
  6. Nice entry...

    Follow me at my blog
    http://mhkamera.blogspot.my/2012/12/pre-wedding-shaiful-akmal.html

    ReplyDelete

Love your comments...