Followers

Friday, December 04, 2015

AlQuran Cover... scrappy project


Assalamualaikum...

Project yang dah lama jahit..
Project beli alQuran dan buat cover
Sebenarnya nak letak naskhah alQuran ni kat Temerloh satu dan di Kuching satu
Dulu2 suka bawa alQuran bila travel, boleh jugak baca masa dalam flight... tapi sekarang agak susahlah nak bawa, henbeg "kenit" dah ada hahaha, bawa jer tapi tak buka pun. So ada baiknya letak satu alQuran kat kampung... tak perlu bawa dalam perjalanan


Alahai... ada orang kenan ler plak dengan alQuran ni huhuhu
Dah kena kidnap dengan kak long plak dah hahahaha
Oklah kak long, ambik ler
Yang penting ianya di gunakan

emmm... tetiba rasa tak de semangat plak nak kerja
Nak tanya kawan2 ler kan.. kalau kita bekerjda di tempat yang ok, bos ok, staff ok, gaji ok, location ok... family & anak2 pun ok.. kalau kita decide untuk berhenti, adakah kita dikatakan tidak bersyukur yer? soklan yang selalu menghantui mak cik niii

Sampai jumpa lagi

Regards;

13 comments:

  1. Assalamualaikum sis,

    Comelnya cover Quran tu...
    Back to your question, saya pun pernah berada dlm situasi sis.. Allah tempatkan sy dit syarikat yg baik persekitarannya, Bos & colleagues yg best dll yg menyenangkan. I worked there for >10 years. However lama2 rasa dah hilang minat utk kerja. I think my kids need me more & indeed it's a true calling for me. Now I'm a happy SAHM :) as long as niat kita betul, insha Allah Dia permudahkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Puan Hazel... banyak gak komen positif pasal ni. Bila fikir2 balik, betullah semuanya bergantung pada niat kita. Kalau ikutkan masa zaman Rasulullah dulu, diorg tinggalkan harta dan kesenangan untuk berhijrah bersama Rasulullah. Tapi Allah bagi yang lebih baik...

      Delete
  2. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  3. Cantik Al-Quran cover.
    Yati pun ada rasa macam tu sebagai surirumah, demotivated. Hehe.. tapi komen Puan Hazel tu memang yati setuju. Kena balik semula pada diri sendiri, niat kita kerana Allah. Buat je apa yang kak Mila rasa happy. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat tak happy bila tinggalkan asfa sebenarnya. K.long pun ada 4 tahun je lagi sekolah.. nanti kalau dah sambung belajar or bekerja mesti dah takde kat rumah huhu

      Delete
  4. Kak mila.. boleh masuk list projek nak buat ni.. suka3.. cantik sangat..

    kak mila.. saya selalu berangan nak pencen awal.. nak duduk rumah.. nak menjahit.. hehe.. tapi belum sampai masanya lagi.. InsyaAllah, bila sampai masanya Allah akan permudahkan segalanya dan kita pun akan berlapang dada pada masa itu tidak kira apa pun situasi kita.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bestkan... tambah2 plak anak dah boleh berdikari, pastu mak bleh menjahit sakan hahahha (verangan lebih)

      Delete
  5. suka juga tgk cover tu...
    niat saya kerja dulu nak bantu mak...sbb mak susah slps abah meninggal.so bila mak x da rasa mcm nak buat apa duit aku ni...hehhe ( mcm kaya beno).sthn lepas mak meninggal berenti keja vss.skrg jd housewife still mcm dulu...alhamdulillah rezeki sama mcm dulu or lebih tak tahu lah...sbb sama je mcm msa kerja.tapi dr segi famili mmg byk dgn famili.x payah pikir pasal cuti lagi dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salah satunya jugaklah.. tgh fikirkan cara camna nak bg mak amount yg sama kalau dah tak kerja. susah benor nak fikir, kalau tengok Asfa, rasanya esok gak nak resign, tapi fikir2 pasal nak bg duit kat mak, nak continue sponsor anak yatim etc etc.. mcm tokleh nak decide jer

      Delete
    2. insya Allah ....percayalah.....rezeki dari Allah....

      Delete
  6. Assalam tuan / puan .sy membuat keje2 ubah suai rumah dan pejabat..seperti mnyambung rumah.plaster siling,pasang tile,buat porch,wayaring,plumbing,pagar dan autogate,vinyl floor,wallpaper,waterprofing,grill,landskap dan kolam hiasan.terbuka untuk kawasan bangi,kajang,serdang,putrajaya,bndr sri putra,sepang,nilai,cheras,puchong,semenyi dan kuala lumpur.hubungi sy d no 0192945175 atau wssp sy d no 01129110298

    ReplyDelete
  7. Assalam tuan / puan .sy membuat keje2 ubah suai rumah dan pejabat..seperti mnyambung rumah.plaster siling,pasang tile,buat porch,wayaring,plumbing,pagar dan autogate,vinyl floor,wallpaper,waterprofing,grill,landskap dan kolam hiasan.terbuka untuk kawasan bangi,kajang,serdang,putrajaya,bndr sri putra,sepang,nilai,cheras,puchong,semenyi dan kuala lumpur.hubungi sy d no 0192945175 atau wssp sy d no 01129110298

    ReplyDelete
  8. Assalam tuan / puan .sy membuat keje2 ubah suai rumah dan pejabat..seperti mnyambung rumah.plaster siling,pasang tile,buat porch,wayaring,plumbing,pagar dan autogate,vinyl floor,wallpaper,waterprofing,grill,landskap dan kolam hiasan.terbuka untuk kawasan bangi,kajang,serdang,putrajaya,bndr sri putra,sepang,nilai,cheras,puchong,semenyi dan kuala lumpur.hubungi sy d no 0192945175 atau wssp sy d no 01129110298

    ReplyDelete

Love your comments...