Followers

Monday, August 06, 2012

Denim applique handbag

Siap juga akhirnya..
Kain dah lama potong, tapi mood nak menjahit beg dengan applique tuh yang slow skit hihi (alasan: cari idea)
Sebenarnya ini adalah free pattern Phoebe bag, tapi saya dah besarkan 130%. Yang saya buat arituh agak kecik, nak masuk tablet pun susah. Yang ini memang roomy, boleh masuk banyak barang.
Saya menggunakan canvas denim, memang agak keras dan sangat sesuai untuk beg, without interfacing or batting pun still boleh berdiri tegak beg ni. salah satu advantage tanpa guna batting/interfacing ni adalah beg lebih ringan dan lebih nipis, tak nampak bulky sangat.
Kali kedua jugak saya melekatkan zip untuk beg seperti ini, alhamdulillah, jadi dengan eloknya.

Salam Ramadhan, hari yang ke 17. Kepada kawan2 yang bercuti sempena NuzulQuran, selamat bercuti yerr.. yang bekerja pula, selamat berkerja, jangan dikenang orang yang cuti hahahaha.

Mood gembira niiiii... happy happy happy
What a happy day...

For free bag pattern, please visit here http://artsycraftybabe.typepad.com/tutorials/phoebe_bag.pdf

Regards;
 

10 comments:

  1. Jeles...kat ne dpt free pattern tu mila? Cantik...awak ni kreatiflah

    ReplyDelete
  2. Tyha.. saya dah letak link kat post yer. Click jer kat situ.
    TQ tyha... dah nak start ada mood jahit bag tak niii.. jomlah jahit beg beramai2 hihihi

    ReplyDelete
  3. cantik. dah lama berangan2 nak jahit applique ni. buku pun dah beli ;)

    ReplyDelete
  4. Lawa lah, kak Mila! Bila la Yati nak pandai jahit bag macam kak Mila ni.. Hehe...

    ReplyDelete
  5. Kak Mila.. biar lambat asalkan cun.. hehehe..

    Salam Nuzul Quran..
    Saya bekerja hari ini..
    Best kerja arini sebab jalan tak jem! :) :)

    ReplyDelete
  6. Lom lagi....jahit baju dulu kot...heheheh.Kalau ada mood nanti leh pi berguru dgn mila

    ReplyDelete
  7. comel la mila..
    saya pun tingin nak buat applique.. tapi takut tak cermat n teliti .. jahitan pun lum kemas lagi..

    kena tatih2 dulu buat beg2 biasa nie..

    ReplyDelete
  8. lawa applique bag tu ...suka yer sebab cuti

    ReplyDelete
  9. Tyha... kena dapat aura dulu yerr hihihi

    umi-eca...try small project dulu mcm drawstring bag ker... sekali try jer mesti dah boleh buat nyer.. no doubt you can do it

    Suzie.. projek baju raya saya terbengkalai jap sebab benang n getah takde, weekend ni nnt kena sambung balik.
    Huhuhuu.. saya orang KL tau... tak cuti isk isk. Happy sebab ada announcement kat ofis ni arituh hihi

    ReplyDelete
  10. very eye catching... Mila, you memang creative!

    ReplyDelete

Love your comments...