Followers

Tuesday, August 07, 2012

Merah itu menawan..

Sajer tayang beg yang dah lama siap tapi..... tak jugak dilekatkan butang. Kiranya lagi 95% nak siap, pastu terbengkalai. Another 5% tuh dapat disiapkan in 1 minutes jer hahaha..

Merahnya makngah...
Syndrome apa ntah kan, kalau dah datang angin malas tuh, tinggal nak letakkan butang je pun malas... lebih seronok jahit projek lain plak dah. Kesian customer yang menempah kena tunggu lama... maafkan kami.. maafkan kami (nyanyi ala2 lagu p.ramlee tu tau)

Time bulan puasa ni patutnya puasa nafsu kan....
Tapi nafsu membeli kain saya ni memang tokleh nak puasalah... ada jer alasan nak membeli. Last month tak berbelanja untuk fabric.. this month.. ameekkk ko... congak2 rasanya dah lebih dari 500 rengget kut.. aishhhh... 
Yang ni from Fortworth.. actually kenan nak beli 1/2 yard Kona solid tuh, tapi alang2 penuhkan terus satu FRE kan.. siap ada free gift lg hihi

Panel ni kalau gantung kat dining area or kitchen mmemang menawan betul kan..

Dannn saya masih lagi dok merayau niii.. window shopping (online lerr apa lagi).. tercari2 Kona solid yang murah.. emmm dah dapat one place tuh USD 5.49 per yard.. murahkan? FRE plak 1/2 price at USD8.50.. adoiiiii habihlah doit den.. Kat mana tuh? ssshhhhhh... tunggu dah dapat parcel baru boleh recommended. Kang buatnya services hampeh, tak pasal2 u all marah I kan kan..

Ramadhan dah pun ke akhirnya...walaupun berlapar dan dahaga, walaupun agak kelam kabut, tapi ramadhan adalah satu bulan yang mana hati ini amat tenang sekali... betul tak.
Dalam tazkirah masa terawih semalam ustaz penceramah ada peringatkan, pada malam2 terakhir Ramadhan ni banyakkanlah sedekah, suggestion dia peruntukkanlah sekurang2nya RM10, setiap malam masukkan RM1 kedalam tabung masjid/surau. Mudah-mudahan, ada satu malam yang terkena malam Lailatul Qadar, kut berganda RM1 kita tadi jadi beriban riban pahalanya. Wallahualam..

Selamat berpuasa dan berbuka petang nnt ok...

Regards;
 

17 comments:

  1. cantik merah tu mila.. bali kain baru erk??? nanti share @tayang tau...manatau kalo2 ada yg bekenan boleh mintak belas simpati mcm selalu...ekekekek

    ReplyDelete
  2. rasa kelakar pulak kita ni..blog org lain dok tayang mknan berbuka, yg kita ni tayang kain je..ehehe

    ReplyDelete
  3. Mila saya sangat pegang apa yang dikatakan ustaz tu.Walaupon seringgit, nilainya pada sedekah tu memang besar.Amalkanlah x kira bulan ramadhan ke bulan biasa ke...inshaallah kalau x nampak ribu riban dlm poket nampak ribu riban tu kat benda lain...Inshaallah.

    ReplyDelete
  4. merah tu ...x sempat nak jahit craft-craft ni ,baju raya anak2 belum siap ...hari-hari tanya

    ReplyDelete
  5. kak mila.. daku menelan air liur melihat sang merah itu... apa kan daya.. hanya mampu melihat sahaja.. hehehe..

    terima kasih kak kongsi tentang sedekah tu.. :D semoga amalan kita diterima oleh Yang Maha Esa.. amin... :)

    ReplyDelete
  6. Kak jami.. hihii.. yg akan datang tuh semuanya plain cotton, kona solid.. mesti akak tak pandang nyerr hihihi

    SoNice... betul jugak kan. orang lain tgk makanan terliur jer, kita tgk kain terliur wakakaka.. lain taste gitu.

    Tyha.. saya suka sgt dengar tazkirah ramadhan ni, banyak ilmu yg kekadang simple jer, tp kita ni manusia yang selalu lupa. insyallah kalau kita sedekah ikhlas, walaupun nilainya tak seberapa, akan berganda2 pahalanya. sedangkan dibulan biasa Allah gandakan jadi 700x... di bulan ramadhan ini hanya allah yang tahu gandaan nya..

    Admin Jahit... TQ.. harapnya tuan beg sukalah merah camni

    Suzie.. beg ni dah siap before g umrah lg sebenarnya, cuma tang butang tu jer yg tinggal hahaha.
    Mesti budak2 tuh dah excited nak pakai baju baru tuh kan... awak ambik tempahan baju jugak ker.

    ReplyDelete
  7. Hai mila,

    Warna merah tu warna kegemaran cheknor.... hmmm sebab tu...bila ada orang pakai baju merah.... sure cheknoor nampak orang tu cam terlebih cantek ..... hehehehe

    Cantek beg tu..... keative mila ni...

    ReplyDelete
  8. Banyaknya kak Mila beli kain. Tapi takpe, hasil jahit akak semua cun-cun. :)

    ReplyDelete
  9. sopin kain..bestnyaa kak..
    rozy ni ngah menanti dengan penuh debar 2 FRE
    1 fre entah melencong ke mana
    hat satu ni, bila laa nak sampai..yg order kendian dah sampai dah...huhuhu

    ReplyDelete
  10. Mila ...x ambil tempahan orang lain pun takut tak sempat jahit .Saya menjahit ada la 1-2 jam je .Tu pun sementara nak ambil budak2 balik tengahari.Baju anak2 saya ni seorang 2-3 pasang juga sebab blouse ,gown ,baju kurung semua saya jahit sendiri .Lepas tu jahit baju anak2 buah .Itu pun dah tak menang tangan

    ReplyDelete
  11. Cantik. Kalau kena anak kakak memang sukalah dia.

    Sedekah selagi kita mampu mila.. selepas itu kita serah pada Allah.

    ReplyDelete
  12. suke tgk beg mula² tu cantik....

    bersedekah ikut kemampuan..

    salam kenal, singgah sini bls kunjungan dan follow...

    ReplyDelete
  13. As salam Mila,

    Creativenye... Mcm english style gitu :)

    Salam perkenalan & salam Ramadhan Al Mubarak! Jomlah kita rebut pahala di malam2 sepuluh yg terakhir ni..insya'ALLAH... :)

    ReplyDelete
  14. rajinnya... cantik tu

    bersedekah setakat termampu je :)

    pssstt.. kupon tu kalau nak klik je kat gambar tu then print dan bawa pergi redeem.. senangkan :)

    ReplyDelete
  15. Assalamualaikum Mila. Wah seronok nyer tengok gambar2 jahitan kat sini. dulu2 saya retigak lar jahit baju kurung tapi sekrang dah lupa. cuma jahit tudung jer, tu pun untuk sendiri jer sebab tak larat nak amik upah.

    ReplyDelete

Love your comments...