Followers

Monday, August 27, 2012

Warming up..

Cerita semalam yang di sambung ke hari ini..

Bila mengemas tempat jahit saya ni, macam2lah jumpa. macam2 lah projek lama terimbas kembali ahaha.
Akhirnya siap jugak... si gebuzz gitu
Alkisahnya yang ini bukanlah comforter, bukan jugak tilam... apa ntah nak panggil. Asal kejadiannya adalah comforter set murahan yang ala2 tipah tertipu yang saya beli online. Memang rasa tertipu sebab katanya bebenorlah cotton dan sejuk dipakai. Sekali bila dah dapat emmmmm dok dalam aircond pun tak tahan panasnya tau. Lepas sekali pakai, jadilah comforter ni ditolak kesana kemari, dengan niat nak make over covernya. Tapi bila fikir2 balik, comforter ni agak pendek, lebih baik make over jadi playmate je lah kan..

Nak tau camna boleh jadi gebuz camni... saya buang piping tepi dan lipat dua, then masukkan kedalam sarung baru. Asalnya nak buat proper binding, ala2 takde kelazzzz kalau buat pillowcase binding....... rupanya si abang protex ni tokleh nak cater dengan ketebalan comforter ni nampaknya. Pst pst... kalau korang nak tau, bukan takat fiber comforter lama tuh jer, segala scrap fiber yang kecik2 tuh saya masukkan hihihi. Terpaksalah mokcik mengalah, buat pillowcase binding and then jahit tangan macam orang buat tilam kekabu tuh jerr.

Seronokkan budak ni dapat alas gebuz ni
Yang petak2 tuh bukan patchwork yerr.. mmg corak kain sebegitu.

Dan ini belah belakang.. sajer cari darker print..
Udah2 ler berposing yer... buat homework tuh cepat, lepas ini boleh tidur plak


Waghhhh ngantuknya.. selamat malam semua..
Regards;
 

4 comments:

  1. Akhirnya Izzah yang dapat.. ;)
    hehehe..
    okey lah kan daripada terbiar tak guna.. sakit hati ada.. huhuhu..
    tebal tu.. gagah jugak akak menjahitnya.. hehehe...

    ReplyDelete
  2. izzah jugak yang untung...hehe

    selamat hari raya untuk akak sekeluarga ;)

    ReplyDelete
  3. belum buka mesin pun lagi....huhuhu bila nak start ni .....sengih je si izzah

    ReplyDelete

Love your comments...