Followers

Friday, May 09, 2014

Wasiat untuk anakku...

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الأُمِّيّ 
وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلم

Dah dekat pun 11 May..
Apa istimewanya 11 May?
On 11, there is some one turn 12th....
Apart from hadiah2 lain yang dijanjikan (hadiah hari jadi ni kalau nak cerita punyalah panjang kan....)
Saya dah plan nak bagi dia buku ini...
But sebelum bagi.. off course ler mak kena baca dulu huhuhu.
Dah pun di topik2 akhir, dan sedikit komen... memang bagus dan mudah difahami... sangat relevan buat remaja zaman kini yang kecik2 lagi dah ada FB, WA etc etc..
Salah satu permintaan bufdey gurl nih adalah, nak buka akaun Fb when she turn 12... tapiiiiiii kita tengoklah yerr.. whether ayah bagi ke dok kikiki (itu alasan paling best yang sentiasa umi guna pakai :-P) #pastu umi lobby ayah..#

Ok.. wassalam

Regards;
 

7 comments:

  1. ya setuju,.. tapi masalah nya.. jejaka 2 berdua ni dah ada akaun fb.. abahnyer yg create kan dari bagi derang create nanti dan dipantau.. hihihi.. siyok tajuk... me cari tak jumpa lagi sbb tak rajin nak ke kedai buku kat depan taman.. huhuu.. nanti review eehh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni jumpa kat PBAKL baru ni... masa beli nih ustaz zulkifli ni pun ada sekali kat situ hihi. Rasanya dpt 40% discount kut.
      Dalamnya banyak gambar2 n colourful.. sgt elok untuk dibaca oleh remaja. penyampaian pun ringkas2 jer, mudah fahamlah

      sejak dulu lg nak ada FB tp ayahnya tak bagi hihihi. Kalau buka jugak pun mmg akan dipantau.. tp tak sukalah.. sibuk nak share mcm2..

      Delete
  2. wohooooo menarik nyer ada buku gini... semoga anak2 sentiasa d landasanNYA.... amin...

    ReplyDelete
  3. Tengok juga ustaz zul tp x terpandang pula buku tu. Wafi sampai skrg tak ada fb. Baru blikan hp , dan wassap dibenarkan.saya kata kalau nak buat blog boleh. Fb twitter yg lain2 x boleh. Sepupu dia pun tak ada so tak teruja sgt diaorang. Anak2 saya ni kawan2 nya dikalangan sepupu ja. Kawan sklh takat sklh ja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaa ni semua sebab kawan2 sekolah dah ada fb ler. Now kawan2 dia semua add saya plak kat FB hihi. tp oklah gitukan... diorg kekadang chat kat FB pun kita boleh pantau

      Delete
  4. bgs kak mil.. didik anak sukakan buku. mudah2an anak rajin membaca dan bertambah ilmunya.. buku ni pun mcm best. mesti anak2 suka.. :)

    ReplyDelete

Love your comments...