Followers

Wednesday, August 27, 2014

Carrier Attack :-)

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الأُمِّيّ 
وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلم

I am catching up with my sewing mood
Tetiba saya rasa teramatlah berminat nak jahit mei tai.. hihihi. Nak tunggu baby sendiri lambat le plak. Jadinya saya nekad nak jahitkan mei tai untuk anak saudara baru ku... si Wafiy.. dah almost 4 months dah pun si wafiy ni. Dah 6.5kg pun.

Jenuh membelek kain..
Nak cari yang tebal tapi takmo ler keras kejung... yang tebal tapi soft gitu
Mula-mula nak guna canvas denim. mak aiiii kejung weih!!!
Akhirnya saya guna soft denim ini untuk strap

Combined dengan medium weight japanese cotton dinasour tuh... hijau oklah kut untuk boy kan..

Saya ikut tutorial ini http://www.afullerday.com/2008/01/diy-hood-to-headrest-mei-tai-tutorial.html
Agak senang jugaklah nak buat mei tai... cuma kena guna banyak kainlah. No wonder kalau beli siap mahal. Terutama kalu guna kain designer kan...

Hopefully bergunalah untuk Wafiy dan umi nya yerrr

Sedikit info pasal baby carrier yang saya dapat di FB




Sampai jumpa lagi... Wassalam

Regards;

10 comments:

  1. nice kak...

    nanti jangan lupa jahit untuk diri sendiri ek... :)

    ReplyDelete
  2. nice..akak klu nk order meitai toddler size dgn akk boleh x? how much?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks... tapi akak tak ambik tempahan lah... tengoklah kalau dah lepas bersalin nanti kut ada masa. Jahit sikit2 untuk diri sendiri jer

      Delete
  3. Cantik.. rajin betul lah Mila ni.. mujur anak akak dah besar belaka :)

    ReplyDelete
  4. hihihi.. sikit hari lagi.. jahit siap2 kat anak yang bakal lahir tu ya.. den tak leh pikior cam ner ghupa pakai apatah lagi nak menjaitnyer.. surrender jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaa... tgh pilih2 kain gak ni, tapi tak tau lagi girl or boy, so tunggu dululah..

      Delete
  5. Oh... untung benarlah babay Wafiy.
    Lepas ni dah bolehlah buat pelan-pelan utk baby sendiri Mila..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baby wafiy dah balik JB, susah dah nak jumpa.. tengok gambar je lerr
      Insyaallah kak

      Delete

Love your comments...