Followers

Wednesday, August 27, 2014

Ku lihat hujauuuuuuuuu

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الأُمِّيّ 
وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلم

Lagi lagi hijau kan...
Buat mei tai untuk wafiy pun hijau...
Buat baju sendiri pun hijau..
Hijau mata hitam ku hihi

Macam ni ler mentaliti tukang jahit.. walaupun bukan pro pun, tapi perasan pro hihi.
Since perut makin besar, malu plak saya nak pakai baju2 yang ada tuh.. sendat weih, kecuali jubah dan ada beberapa helai jer yang muat.
Jadi, misi yang gagal weekend arituh.. misi mencari baju mengandung.
Bukanlah cari banyak tempat pun hikhik..
Tapi yang ada tuh... singkat lengan ler.. tak selabuh baju2 yang selalu pakai ler.. jarang lerr... kena gosok lerr.. aishhh makcik perahsan tailor nih memang cerewet. Deep inside my heart... huihhhh mehei nyerrr :-P
Yo lerrr.. kalau satu helai rege RM100, kalau nak cari 3 helai, maunyer nak kena spend 300, pakainyer 3 4 bulan jer.. sungguh tak berbaloi.
Nak beli jubah je kang... saiz S tak muat, saiz M kang bahu jatuh plak.. kena alter jugak kan...
Berjela makcik perahsan tailor ni punya alasan hikhik

At last.. balik rumah, selongkar lemari kain.. cari kain yang sesuai.. potong sana potong sini.. jahit sana jahit sini, akhirnya.. selepas 2.5 hour jeng jeng..
Dapatlah si hijau yang sempoi ini


Sangat puashati :thumbs up:
Kain ni rasa-rasanya dapat free dari Saliza Kainohkain
remnant 2 meter dia selit masa beli kain before this.
So makcik perahsan tailor ni pakai baju free le nampak gayanya kiki
Ini cotton, but luckily, kain ni sangat selesa dan tak kedut sgt.. senang nak gosok.
Thank you sesangat Saliza... (opsss Liza pun dah 10 weeks kan.. welcome to club)

Wassalam..


Regards;

15 comments:

  1. 2 meter je cukup ek kak untuk jubah.. cantik.. saya biasa sub con kat mak saya la bab baju ni.. hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. 2 meter kain 60 inci zila :-)
      tak dapatlah nak buat pesen yg grand, sempoi2 je ler..

      wahhhh boleh sub yerrr.. mak akak sejak ada tailor(adik akak) ni dah tak menjahit dah.. cakap jer nak camna, pandai2 ler tailor tuh jahitkan hihi

      Delete
  2. Replies
    1. akak pun suka dengan corak kain tuh.. walaupun remnant jer, tp cantik

      Delete
  3. cantik laa,,mmg kena je dgn sipemakai,,untung jd tukang jahit kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. TQ TQ.. sipemakainya dah boyot hikhik.

      Delete
  4. cantiklaa kak..pergh 2m jaaa akak ni..
    kompem kecik comel..
    kalau rozy kena guna bermeter2 laaa.... hehehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. 60 inci rozy.. kalau 45 inci tak tau ler nak potong ikut mana

      Delete
  5. hihihi... awat tak buh zip atau butang.. t boleh jadi jubah nursing.. *tetiba mokcik yg lagi x pandai jahit baju bagi komen* ... apa pun.. hijau itu menawan kelbu... nanti boleh alter plak kalau teror... hihihi.. semoga sejahtera selalu hendaknya kawan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang dah terfikir dah, tapi malas n nak cepat siap azu... nanti2 pikir camno nak tebuk nanti

      Delete
  6. Mila,
    Selalu beli kain ngan Salizawati yek.
    Kain dia cantik kan kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah kak.. selalu jugak. memang cun cun.. duit jer yg tak berapa nak cun hihi

      Delete
  7. Alhamdulillah. Untung pandai buat baju sendiri. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah... tu pun bukanlah sempurna sgt pun hihi

      Delete
  8. mabeles la jubah tu kak ;)
    akak da bape weeks eh? cam x nampak lg la

    ReplyDelete

Love your comments...