Followers

Friday, March 25, 2016

DIY Pants for Asfa

Assalamualaikum...

YUhuuuuuuu
Yuhuuuu
Sapa tuh..
Saya lah bobot (baby robot) yang pakai pempes hihihi
Disebabkan saya takde seluar.. maymay buat seluar untuk saya huhu (maymay=umi.. sapa lagi hihihi)

 
Asfa's first jeans..
Dah malas nak hunting for free pattern, kali ni buat pattern sendiri. Guna cara2 draft pattern seluar dewasa, tapi kecikkan mana perlu.
Yang pertama ni guna denim lycra, memang tebal but soft gitu
Nampak selesa jer Asfa pakai kan..
 
2nd attempt..
guna soft cotton denim.. siap bersulam lg tuh (bukan sulam sendiri, tapi kain ni memang dah bersulam hihi)
Tambah poket skit kasi cun..
 
Cupcake lagi tuh
Cherry Cupcake jeans for Asfa (huk aloh nama nyer kan.. tak kalah)
 
 
 
 
 
Kat kaki tuh adjustable... kalau Asfa dah tinggi nanti takyah lipat... kiranya reserve seinci ler gitu kikiki (amboi calculative nyer umi kan.. seinci pun kira tuh kuikuikui)
 
 
Jom kita bawa pergi tengok kakak main ice skating ler yer...
 
 
OK.. sampai jumpa lagi.. cowchincow
 
Wassalam


Regards;

4 comments:

  1. Amboi! bergaya seluar denim baru ye Asfa:)
    Cantik pulak dia pakai kan Mila. Nampak selesa pun juga.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah mmg selesa dgn dia kak, simpan jer pola ni, nnt nak buat lg boleh terus potong kain haha

      Delete
  2. Comei seluor Asfa. Nampak comfy je.
    Boleh jalan dah dia. Cepat betul dah besar dah.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kann cepat jer dah besar, esok2 tgk2 dah sekolah haha

      Delete

Love your comments...