Followers

Monday, March 28, 2016

Menampal lagilah kita..

Assalamualaikum...

Projek menampal yang mula2nya gagal separuh jalan
Sambung balik bila2 ada masa n nak jahit santai2

Ini dari koleksi baju2 tidur kami sekeluarga hahaha.. akhirnya di pakai tidur jugak tapi sebagai selimut plak (giler jimat kan!)

Rambu ramba bahagian atas..

Ini kat belakang..

 
Kita Zoom skit huhu
 
 
Single size jer cukuplah....setiap kotak tuh 8 inci

Kalau tertanya2 camna nak buat boleh tgk simple tuto kat sini ok http://blogrimbun.blogspot.my/2013/06/old-t-turn-into-rag-blanket-with.html

Ada orang tengok macam miskin sgt pakai selimut tampal2 gini kikiki, macam takde stended gitu hahaha.. (lawak jugak bila dengor camni). For me takde kena mengena dengan status, it just our effort to fully utilized the source... baju2 lusuh camni takan nak bagi kat orang kan... kalau nak jadi kain lap pun berapa helai sgt ler.. bila transform jadi selimut camni, 10 tahun lagi pun boleh pakai. Kain2 ni pun bukan jenis yang senang koyak pun....

Regards;

4 comments:

  1. OK nanti kakak tengoklah tutorialnya
    Kakak tengah menjahit baru raya sambil tu gunting juga perca utk dijadikan tujuan ini. Cuma nak tengok rambu-ramba tu macam mana Mila buat. Cantik jugalah:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhh awal akak buat baju raya yer. Saya ni kain pun belum beli lg. Setiap tahun azamnya nak siapkan baju raya sblm puasa, tp tak jugak tercapai haha

      Delete

Love your comments...