Followers

Tuesday, December 27, 2016

Bayam oh bayam : Homemade mi bayam

Assalamualaikum..

Alkisahnya, banyak sangat bayam kat rumah ni..
Bayam organic tau, walaupun tak de certification hihihi
Bayam di tanam oleh mak kat kampung,

Maka di jadikan jus bayam yumyum... sedap tau, takde pun rasa pelik

Sambil tuh saya try buat juz pure bayam sahaja, tanpa ada buah lain. Dari satu cekak (ambik daun sahaja) dapatlah 50ml pure jus bayam untuk projek seterusnya jeng jeng

 
Projek seterusnya..
Maka jadilah mee bayam, home made tau..
Warnanya kehijau-hijauan skit, tapi tak Nampak sangat dlm gambar nih, dah mcm kuning plak kikiki
 
Sedap tak?
SEDAPPPPPP.. Asfa makan sampai bertambah-tambah lagi hihi
 
saya buat mee ni nipis skit, so bila goreng kering dah macam mee segera yang lebar skit tuh. yum yum..
 
Boleh buat lagi next time, tunggu balik kampong, kutip bayam mak lagi hihihi
 
Resepi?
Sama macam resepi mee yang saya kongsi sebelum ni, tapi 50ml air tuh saya gantikan dengan 50ml pure jus bayam
 
Till another story... Wassalam


Regards; mila

1 comment:

  1. bayam tu bayam biasa ek kak... sedapnya.. tengok gambar pun dah terliur.. hihihi... :)

    ReplyDelete

Love your comments...