Followers

Thursday, April 22, 2010

Another project dkala boring

Haaa project apa plak kali ni... project godek2 mesin jahit kekeke. Saya baru jer beli gathering foot from LSN. Bentuknya mcm dlm gambar ni lerr (sumber dr internet)... bagi menambah koleksi footer ku itew kekekke. Footer ni amat berguna kalau nak buat shirring samada guna benang biasa or guna benang getah. Double layer footer ni bertujuan agar kalau kita nak buat 2 layer kain, yg bawah kedut tp atasnya lurus... tp dah try aritu mcm kureng menjadi. Apa2 pon how kedut it is depend on the needle tension and jarak jahitan yg kita gunakan.. ok enough with the bebelan pasal gathering foot ni.. ntah ada org faham or tidak kan...
So saya pon berkobar2 ler nak buat dress kedut2 untuk anak saya. Dress maknyer akan menyusul plak lepas ni hehehehe... buat dress anak dulu buat testingkan. kalau rosak kain pon, skit jer...

Inlah dia dress guna benang elastic nii. mcm tecit sgt tp nak bg ianya melekap pada badankan... emm takde plak gambar dah pakai... mmg senang sgt guna gathering foot nii... tak yah nak tarik2 kain berbagai. jahit mcm biasa jer.

Regards;
Rimbun with LOVE

3 comments:

  1. cantik dress tuh..bleh try nih..nk gak beli footer2 mcm2..tggu beli mesin real punya mesin jahit yg besar tuh..skrg dlm proses baru blajar.guna mini sewing machine jek..hehe

    ReplyDelete
  2. thanks ecomel.. jom share2 ilmu menjahit nii.. saya pon masih lg belajar dan terus belajar

    ReplyDelete
  3. thanks ecomel.. jom share2 ilmu menjahit nii.. saya pon masih lg belajar dan terus belajar

    ReplyDelete

Love your comments...