Followers

Wednesday, December 15, 2010

edisi rojak..

Wahh lama betul rasanya saya tak update apa apa kat blog ni yer. Terasa rindu-rinduan gitu, almaklum bila dah cuti-cuti Malaysia lama sangat, kerja-kerja kat opis ni bertimbun ler layaknya, tambah lagi, kasi can anak buah pulak cuti..... bos plak keje hehe aku bos ker.. perasan jap

Masih dalam proses nak menghias rumah... kiranya entry tertunda jugak ler ni, nak cerita pasal cross stitch, saya ni memang tak pernah buat cross stitch, tapi saya dah siapkan yang ni hehehehe nampak sangat tipu .... bukan saya siapkan sendiri, saya minta orang lain siapkan... ayat ala-ala tak lengkap gitu... actually saya minta Yati yang siapkan untuk saya. Cantik kan... haaa tgk dalam gambar pon dah nampak cantik, belum lagi tengok live yati.. kena bagi discount for next purchase camni hehehe

Atas tunjuk ajar Yati jugak, saya pon ter 'interested' plak nak mencuba sendiri, terima kasih banyak2 lah kat Yati sebab tak kedekut ilmu.... inilah hasilnya hehehehe.. ini jer yg baru siap walaupun seminggu cuti....

Zoom dekat skit lerr...
pastu jom zoom dekat skit yg Yati buat.. aduhaiiiii... mcm langit biru ngan bumi yang menghijau rupanya kan
pastu jom zoom kebelakang plak.. hancusssss..
serabai sungguh yang saya buat tuh.. adeh adeh.. balik ke KL, saya dah letak elok2 bawah timbunan kain kat atas hanging rack saya tuh hihihi.. tunggu balik ke Kuching sekali lagi kut baru nak siapkan.. adusss
Bila dah simpan elok2 cross stitch project yang tak siap tuh.. bakal disambung bila I am away from my NV50 maka saya pon buka project baru..
Project dengan my darling... darning foot hihii
Dalam bizi dizi tuh sempat plak nak menggoogle pasal FMQ dan terjumpa blog FMQ nii... adehhh sungguh cantik pattern2 FMQ tuh... my inspiration

Haaaa dah boleh masuk gear 2 dengan FMQ ni.. kiranya laju skit ler. Awal2 aritu saya memang guna the slowest speed dengan NV50 saya. Now dah increase skit.. but kekadang ada jugak meragam, benang tersimpul lerr, benang berkumpul kat bawah lerrr.. entoh ler naper... mokcik pon tak paham...
Apa pon... practice n practice... again n again
Try pattern lain plak 

Camtuh ler.. kira2nya cerita edisi rojak. Semua nak lump kat sini jer...

Bye bye semua..

Regards;
 

9 comments:

  1. wow..wow..wow!!!
    sukanyer tgk akak nyer FMQ.. saya suka yang last sekali tu, pada kain dot dot tu..yang melingkar-lingkar tu.. apa nama design tu kak? cantiknyer kak.. bila la saya nak practice nih... :)

    ReplyDelete
  2. Kembang kempis lubang hidung Yati baca entri ni.
    Orait la tu yang Kak Mila jahit tu. Projek pertama. Yang belakang takpe, orang tak tengok pun. Hehhe...
    Kak Mila, nanti bila dah frame, lagi lawa tau. Memang semua hasil cross stitch la. Bila dah masuk frame dan gantung kat dinding, kita rasa nak ambil kerusi, dok depan dia, pandang je, tak jemu. Hik, hik...
    yang free motion tu, dia suruh jahit slow-slow tak, tak leh speeding. Nanti sangkut.
    Glad to have you back. ^_^

    ReplyDelete
  3. Apa kata orang.. 'practice make perfect'? Lama2 nanti cantiklah 'cross stitch' yang Mila buat tu...

    Balik ke Kuching ya? Kakcik pun baru balik dari Kuching. Kenapa kita tak berjumpa pun! ;-)

    ReplyDelete
  4. mamadaniel.. jom try, dah try mesti addicted... kalau tak silap design spiral ke apa namanya, akak bedal jer, nama tak berapa nak hengat sgt hihi

    ReplyDelete
  5. Yati... tunggu siap yg akak buat dulu baru bole gantung sama hahaha... sbb bole hantar utk framekan sekali jln jer. Tak gantung pon akak dah suka jer tengok, tambah plak bila dah gantung nnt. tak sabarnya

    ReplyDelete
  6. kak cik, selisih belon je kut hihihi

    ReplyDelete
  7. Assallamualaikum Mila.. Thank's cos singgah and komen kat blog saya miaach.blospot.com. Salam perkenalan.. Kalau bulan mac nanti nak ke kuching, sarawak.. inform k... manalah tahu boleh jumpa or nak bagi ikan terubok for souvenir... kalau tak pun, mas bagi kuih lapis sarawak...Jangan lumpa inform tau...

    ReplyDelete
  8. Mas.. waaalaikumsalam. thanks for dropping by to my blog.

    insyaallah saya akan ke kuching lg cuti sekolah march nnt.. kalau nak kirim apa2 from KL bgtau ler yer... jumpa disana nnt hihii :)

    ReplyDelete
  9. saya pun tengah projek crosstich... Allah dan Muhammad.. hampir 1 tahun belum siap2. Ada satu projek lain tak siap2 dari Nadhirah umo setahun.. hehe

    ReplyDelete

Love your comments...