Followers

Friday, December 24, 2010

Testing Testing 1 2 3

Anybody tried fabric folding before????
I should say its a messy work to do.. if compared to paper folding.. but the result is awesome..
Testing testing 1 2 3 pinky flower here..
Need more practise of course.... but I am really happy with the result of my first trial...
How about putting a button like this??? wahhhh... will do it after this... kalau butang pink lg ok kut.. or dark red...

Nak buat apa agaknya dengan semua ni... buat cushion cover pun ok kan...

Anyone would like to try????? need a tutorial???
My apology..There is no tutorial link that I can paste it here as I get it from an e-book.. from LAC, get it for free if you purchase her craft supplies :-)

Regards;

11 comments:

  1. wah.. makin banyak hasil keras tangan k.mila. yang ni memang cantik buat sarung kusyen rumah saya..kikiki

    ReplyDelete
  2. comelnyer.. kuntuman bunga tu size nyer besar mana ek kak? kalo wat table runner cantik tak?

    ReplyDelete
  3. Ainie... buat sendiri lg puas hati tau hihihi.

    mamadaniel.. depends pada saiz kain. yg ni akak gunting kain saiz 5 inci x 5 inci, dapat bunga 2.5 inci(kalau tak silap lerr.. lebih kurang lah kan) so kalau nak buat table runner, maybe bole besar kan, or kalau nak buat banyak2 bole buat kecik2 jugak.

    ReplyDelete
  4. nice :) rajin mila mencuba benda baru ek. good on u!

    ReplyDelete
  5. cantiknya.. aplikasi bunga lipat dari kain ini rasanya cocok juga untuk hiasan tas ataupun baju, cik mila ^.^

    ReplyDelete
  6. waaaaaa...(jaw dropping...)

    ehehehe...lama tak nyinggah...

    ReplyDelete
  7. mils,
    cantik.. cantik. kena try ni. banyak tak pattern2 lain dalam e-book tu?

    ReplyDelete
  8. Nai... tak banyak sgt sbb e-book tuh ada missing pages. Only 70++ jer out of 90 pages. rasanya adalah dlm 10 pattern kut...

    ReplyDelete
  9. wah.... cmelnya!!
    Mila you are giving me more ideas!! Nk try lah one day...

    I baru tulis blog pasal bantal yg i baur buat, thanks to your MIL's bolster :-)
    Pls see here:
    http://mama.nuraina.com/?p=5687

    ReplyDelete
  10. busymum100.. jom try. Nnt kalau senang2 I'll do the tutorial on this

    dah tgk ur posting.. kalau bgtau my MIL mesti dia suka

    ReplyDelete
  11. cantik la...tp mcm susah nak buat tu...

    ReplyDelete

Love your comments...