Followers

Tuesday, December 28, 2010

I am bizi dizzy

Macam bagus jer tajuk posting kali ni kan.. Memang bizi sangat2 sampaikan posting ni tertunda tunda...
Bizi finishing the Korean Drama ahak ahak.. Sebab tuh saya memang mengelakkan diri dari menonton any korean drama di TV.. inilah akibatnya... jari2 ini akan gatal Google plak... tengok kat internet asyik buffer plak tuh.. aduhaiiii

Good news is.. semalam plak hubby dah habis upgrade PC kat rumah tuh, dah bole buka "You're Beautiful".. copied from my sister's thumb drive... Alang2 tengok biar sampai episod 16 hahaha.. Hari ni plak dah jadi dizzy.. fining tido lambat plak dah.. Tonight Izzah dah book awal2, dia plak nak tengok hahaha

Back to my needlework ok... rasanya dah lama sangat tak buat baju untuk Izzah (ye keee?), i decided to sew her a peasant dress...

Fabric yg flowery tuh from Zura Lovemelot and yg hijau tua tuh from MyBotang.

And below a simple pant for her... to match with the peasant dress.. inspired by kak Rozi's posting on Danial's Short here. But seluar ni labuh (not 3Q), since Izzah lebih prefer pants than skirt now a days.

The flower is actually a machine applique using the remnant.. not really satisfied to my eyes  actually hahaha. Macam besar sangat jer kan.

Here is the new suit... bole pakai pergi kenduri next week lah kan..

Its now towards the end of the year.. time flies.. rasanya baru jer masuk tahun 2010, now dah Dec, 28 already. Dah achieve semua Azam Tahun 2010 ker??? Ehhh ada azam ke eks? Apa azam pon dah luper lerrr hahahaha. Rasanya every year is just the same, takde listing of Azam to be achieved. Tahun ni??? emmmm still thinking, perlu ke ada Azam Tahun Baru yerr..



Regards;

7 comments:

  1. Untung betul Izzah ada ibu yang rajin. :)

    ReplyDelete
  2. betul dah bizi 'dizzy' hahahaa..

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. Cantik...gabungan kaler yang menawan...;)

    ReplyDelete
  5. ahaks.. akak pun layan Korean Drama ke? saya pun sama.. skrg kat KBS All Abour Marriage, sabtu ahad..

    cantik la blouse izzah... nape x amik gmbr model menggayakannyer? hehehe

    azam tahun baru? hmmmmmmmmmm...
    azam tak berani nak list down.. takut kecewa.. hahaha

    Happy new year 2011 kak Mila.. :)

    ReplyDelete
  6. cantiknya...nak try jahit macam ni juga la hehehe....

    ReplyDelete
  7. minat korea juga ke...
    'go mi-nam'

    ReplyDelete

Love your comments...