Followers

Friday, September 19, 2014

DIY Maternity Pillow

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الأُمِّيّ 
وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلم

Salam Pagi Jumaat.. sayyidul ayyam

Hari yang cerah.. saya bangun pagi pun agak bersemangat hihihi

Mungkin faktor tidur yang agak nyenyak kut semalam emmm.. mungkin disebab tidur dengan teman baru saya nih.. sempat siapkan malam tadi hihii

Diperkenalkan... my DIY Maternity Pillow
setelah review banyak tutorial dari mr google, akhirnya saya hentam karam dengan my own paten jer... 

Yang penting, saya nak menggunakan bantal kepala yang sedia ada...
Saya nak supaya back support and tummy support tuh taklah bergerak2 bila saya berpaling ke kiri or kanan huhuhu.. makcik memang cerewet

Akhir jadi jugaklah.. seperti yang dihajati


Disebabkan tak tau berapa kilo fiber yang perlu digunakan, saya beli 3 kilo.. tapi rupanya pakai cuma sekilo lebih skit ler. Bantal ni tokleh keras sangat, nanti kang menekan perut plak. So kalau fiber tuh kempis, kendian kendian kita tambah ler lagi...

Sebenarnya ter 'inspired' dengan pattern nih... nak beli satu tapi regenya kejung jap poket ni kang hihii... Compare dengan kos DIY, kain 2.5 meter + 1++ kilo of fiber... less than RM50 jer :-)

Dreamgenii 2 in 1 Pregnancy Support & Feeding Pillow

Ingat nak buat tutorial.. tapi entah macamana.. lupa nak ambik gambar hihihi
Takde rezeki lah nak share nampaknya...

OK.. sampai jumpa lagi...
Wassalam


Regards;

12 comments:

  1. Good jobs Mila.. selesa sikit bila tido kan .. tapi untuk mengiring belah kiri ajer lah tu Mila.. tak boleh nak mengiring belah kanan ke.. ehe banyak pulak akak tanya.. macam nak pregnant pulak kihkih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh jer ngiring belah kanan, tapi tang kaki tuh lipatkan kedepan..kat video dreamgenii tuh ada tunjuk.... yg nii model malu nak tunjuk dlm gambar hihih

      Delete
  2. Ini kalau yg tak pregnant pun selesa ni Mila
    Kakak boleh membayangkan kalau kakak ada satu macam ini syoknya tidur hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang selesa kak... pastu kalau takmau betul2 mengiring, boleh gunakan backsupport utk separa mengiring, pun better than menelentang

      Delete
  3. weh nak buat la juga.. kami preggy lemak ni.. selesa sikit belakang .. asik sakit belakang jek lately nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihii buat ler satu azu.. :-P
      saya pun before this sakit belakang n pinggul.. alhamdulillah, banyak membantulah jugak bantal nih. Asalnya takmo buat sebab pakai 2 3 bulan jer.. hubby ler yang beriya suruh buat sebab kekadang bangun tido tokleh nak berjalan.. sakit belakang

      Delete
  4. kak..lps ni boleh jual ni :) mesti ramai customer

    ReplyDelete
    Replies
    1. beralih profession plak akak nih kang yerr hihih

      Delete
  5. Yati setuju la dengan cadangan Nurul di atas. Mesti laku bantal maternity ni, kak Mila. :)
    Take cara, kak.

    ReplyDelete
  6. alahaiiii comellnye bantal tu.. tak pernah tgk lagi tuu...
    saje jalan2 terjumpe blog akk ni
    suke dgn jahitan
    ayu follow sini ye
    jmput la
    http://hidayuayumie.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Tumpang iklan yer..

    Pregnancy Pillow Kekabu Asli. Geboo, lembut, selesa dan melenakan tidur... Harga mampu milik kepada semua mommy2..

    Harga promosi RM120 dari RM145.. Murah2.. Harga siap pos ke seluruh malaysia.

    FB Page : Pregnancy Pillow by Kak Lin
    Whatsapp / sms 01128546124 Kak Lin

    ReplyDelete
  8. Ayu nk wat. Ingatkan byk pakai fiber. Tu la stop kan niat. Ni nk dekat due da.. Mcm da lambat...

    ReplyDelete

Love your comments...