Followers

Monday, September 15, 2014

Extended!



السلام عليكم ورحمة الله وبركاته

اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَىى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ عَبْدِكَ وَرَسُولِكَ النَّبِيِّ الأُمِّيّ 
وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَسَلم


Ingat tak lagi tutorial telekung pink si Izzah yang saya buat 2 tahun lepas?
Boleh tengok kat sini.. http://blogrimbun.blogspot.com/2012/06/telekung-pink-vogue-p-with-tutorial.html

Telekung ini memang antara telekung pilihan Izzah. 
Rasanya ada jugak kawan2 yang berjaya buat telekung guna tutorial tuh kan... terima kasihlah kerana mencuba, moga dapat jugalah saya menyampaikan ilmu yang bermanfaat buat bekalan di dunia akan datang.

Sejak masuk darjah 6 nih, Si Izzah nih dah bertambah ketinggian dengan cepatnya, kain sekolah pun dah singkat.

Termasuklah telekung nih... Tapi masih boleh pakai, sebab tang muka masih ok lg... dari situ saya terfikir nak melabuhkannya.. buat extention gitu hik hik

Dah lama terfikir, semalam baru berpeluang untuk menjahitnya.. taraaaaa
Saya tambah 5 inci kain polkadot pink tuh, memang matching betul dengan body telekung tuh. Nasib baik kain ok lagi... nanti2 kalau kain dah singkat, umi tambah plak kat kain hikhik..

Sempat jugak saya bereksperimen dengan menggunakan getah 1/2 inci untuk muka telekung Izzah.. emmmm mcm lagi selesa jer budak ni pakai.....
Hikhik.. sapa kata anak tukang jahit untung?
Untung ler kut.. selalu pakai telekung disambung2.. selalu pakai telekung eksperimen hihi
Nasib ler anak tukang jahit kan...
So.. kalau mak2 yang suka berjimat, since takde sapa yang akan inherit telekung ni nanti, bolehler main sambung2 camni :-P
Bukanlah kedekut, tapi kita mungkin ada duit untuk membeli sesuka hati kita, tapi kita kena ingat, sumber kita adalah sesuatu yang mungkin takde penggantinya... dan milik semua orang. Preserving resources for future generation

Oklah sampai disini dulu.. wassalam


Regards;

7 comments:

  1. hehe.. sebagai anak tukang jahit, saya amat memahami.. kalau rajin rasanya seluar anak pun nak sambung bagi panjang.. hhihihihi ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn zila... kalau boleh diwariskan kat adik oklah... tapi kalau setakat sorang jer pakai, lepas 4 5 bulan dah singkat, baik sambung jer hihihi

      Delete
  2. Kemampuan untuk membeli baru dengan bijak mengolah menjadi baru adalah dua perkara yg berbeza kan Mila. Rasanya mana yg lebih menambat syariat dan berbaloi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangat setuju kak... kalau ikut mampu, mcm2 boleh beli, tapi ianya lebih kepada satisfaction kut...

      Delete
  3. sy guna tutorial akak tuk buat telekung...tq kak ;)

    ReplyDelete

Love your comments...