Followers

Tuesday, November 03, 2015

Sew for Adik 2..

Assalamualaikum..
Entry cerita cerita lama...

Masa nak balik ke Kuching arituh dok cari sweater untuk adik pakai masa dlm flight. Cari punya cari.. semuanya jumpa saiz 1 yr, almaklumlah si adik ni kecik molek jer orangnya kan
Tetiba datang idea buat sendiri huhuhu..
Inilah dia sweater cum cardigan dengan hood untuk adik... cun tak adik?


Ini pun cerita sebelum balik ke kuching gak... konon nak upgrade ler ring sling yang buat aritu ker Meitai..
Maka jadilah satu MT dari soft denim ni..
Kakak sibuk nak try kendong adiknya..

Reversible.... dua2 sama cun.. (mak perasan) opsss adik kakak pun cun gak hikhik

Alahai.. tengok gambar ni, halus mulus jer kulit adik kan


Ini gambar beberapa bulan yang lalu
Last week adik kena measles... kesian kulit adik dah jadi kusam.. masih dalam recovery period lagi. Apa pun alhamdulillah, demam dah takde, cuma tinggal batuk2 n selsema jer... bilalah nak hilangnya batuk tuh dik... Allah lah yang Maha Penyembuh..

Kakak ni memang sayang sangat kat adik. Bila adik demam lama, pastu dah kehilangan senyuman adik, akak siap nak buat solat hajat, minta supaya Allah sembuhkan adik.. terharu mak. Moga kesih sayang kedua adik beradik ini kekal till jannah.. Amin




Regards;

4 comments:

  1. Cantiklah sweather adik tu.. pandai milah jahit..
    Sayang betul dak kakak dengan adiknya tu..
    Semoga cepat sembuh adik :)

    ReplyDelete
  2. Untunglah adik sebab mama cepat aje dpt idea nak buat sendiri.
    Kakak dah besar dah pandai dukung adik - mama senanglah boleh buat kerja lain
    Cantiklah hasil jahitan Mila.

    ReplyDelete
  3. cantiknya.....cardigan tu lawa sling pun lawa.....sukanya kakak....dapat adik comel

    ReplyDelete

Love your comments...