Followers

Wednesday, November 04, 2015

Sew for Adik : Headrest

Assalamualaikum..

Alkisahnya belikan carseat baru untuk adik, umi berazam untuk ajar adik duduk dalam carseat untuk keselamatan. Takmo lagi pegang2 macam kakak masa kecik dulu. Bila dah besar baru nak ajar masuk carseat, memang dah terlewat lah. Infant carseat carrier yang beli arituh plak dah sendat dengan adik.. ohhh dah besar rupanya budak kenit ni kan..

Pilih punya pilih, umi kenan dengan brand Koopers STEP. Kiranya menepati ciri2 yang diperlukan dan yang paling penting bajet takleh lebih dari RM500... yang ni slighly lower than budget, hanya RM429.00. Ayah takleh kata apa dah, sebab ni memang keluar dari poket umi yer hahahahahaha

Masa kat fabmom tuh ada ternampak headrest, wahhh bleh tahn regenya, almost RM50 kut huhuhu (ker lebih erks).. ohhh mahal sgt tuh

Balik rumah umi pun godek2 pattern headrest yang ada... dannnn jeng jeng...


Adik in action

Terciptalah pattern yg umi design sendiri huhuhu

Nampaknya adik sangat selesa
Travel dari KL ke Temerloh memang adik tidur sepanjang jalan.
Kalau jalan2 dekat2 je pun, lebih 5 minit, mulalah adik menguap hahaha...
Selesa sangat ker dik masuk carseat baru tuh...



Regards;
 

4 comments:

  1. Uh..uh... memang selesa sangatlah ye dik hasil tangan mama
    Sampai boleh lena lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. adik suka.. mama pun laaagi suka hahaha

      Delete
  2. Amboi pipi montelnya....heheh...saya beli carseat wafi kat jepun nun....masa tu husband offshore sebulan di jepun.Besar sizenya ...boleh duduk sampai anak umur 5-6 tahun pun.Siap ada headrest juga .Tapi dah sedekah tak tahu ada kat tangan siapa sekarang ...heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahhhh jauhnyer import CS.. mesti berbaloi2.
      Maybe sebab saiz org kat sana besar2 kut kan. Yang ni boleh pakai sampai umur 4 tahun katanya.. harap2 sampai ler 4 tahun tak pun, sampai boleh pakai seatbelt. Takmo layan nak golek2 dlm kete... kena duduk elok2..

      Delete

Love your comments...