Followers

Friday, November 06, 2015

Welcome new family member....

Assalamualaikum..

Haruslah update pasal new member ni kan..
walaupun bukan cerita baru, dah agak lama jugaklah beli
Masa LSN buat sale... less than 1.45k kira oklah kan
Tapi projek dengan cik abe baru ni memang tak berapa nak jalan sangat lagi... masih suam2

Last week baru cuba buat dress guna knit cotton untuk adik..
seronok plak sbb cepat siap..

Dress ni kakak satu, adik satu... ummi pun ada satu kikiki tapi warna lain. Lelain kali hapdet umi nyer baju


Honestly, berbaloi-baloi ler ada mesin jahit ni, terutama kalau jahit knit cotton. Agak senang nak gun, jauh lebih senang dari mesin jahit tepi pun.
Waduhhh koleksi mesin jahit bukan main lagikan.. koleksi projek jahit jer yang suam2 kuku. Tak pe lah.. kumpul asset kut kan (aset ler sangat kuikui).. 

Till we meet again.
Wassalam




Regards;

12 comments:

  1. Waaahhh.... sedondonlah ye:)
    Ini yg auntie jeles ni dik.

    ReplyDelete
  2. Cantik baju si kenit tu..
    Pandai mila menjahit..
    Mesin siap dengan jahit tepi sekali ke mila

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ni mesin jahit untuk tshirt. Belah atas ada 2 line jahitan, bawah mcm jahit tepi tuh. Exactly mcm tepi tshirt kat kedai tuh.

      Delete
  3. bestnya ada mesin camni..so da berapa banyak mesin kak mila skrg ni..cantik baju baby...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihihi.. ada 4 mesin dah kat rumah tuh tini. Mesin jahit tepi, mesin sulam, cover stitch n hispeed. Mesin jer lah yg banyak, projek jahit lesu je sekarang ni hihi

      Delete
  4. wah...bestnya....dulu igt nak beli janome...tapi mahai beno.senang lah jahit knit cotton kan...cantik x jahitannya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Janome nyer memang beyond kemampuan hihii... So far ok jer jahitannya, kemas dan tak susah nak tukar2 benang. Nak masukkan benang pun senang jer. Cuma kalau banding dgn mesin NV, mesin ni bising skitlah.. bunyi mcm mesin jahit tepi kekdahnya.

      Delete
  5. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  6. Bestnya kak Mila, tambah mesin. :)
    Comei adik, ngan turtle tepi adik tu.

    ReplyDelete
  7. Va va va... sungguh menarik.. jahit knit senang ek kak..Sungguh menggoda.. saya ni mesin jahit tepi pun takde..
    Kak.. pasni buat jubah guna fabrik moss crepe la kak.. cunn.. ;)

    ReplyDelete
  8. Va va va... sungguh menarik.. jahit knit senang ek kak..Sungguh menggoda.. saya ni mesin jahit tepi pun takde..
    Kak.. pasni buat jubah guna fabrik moss crepe la kak.. cunn.. ;)

    ReplyDelete

Love your comments...