Followers

Wednesday, March 17, 2010

Bole ke tudung ni masuk washing machine??????

This two days dok concentrate siapkan tudung2 yg nak pakai masa kenduri nnt.. dah dekat sgt. esok dah nak balik kampung niiii.. All in orange ler kali niii tp tak tau ler sempat ke idok baju2 kat sinun tuh nak siap. Tukang jahitnya kena chicken pox.. emm kalau tak siap, pakai tudung je lah nampaknya (jgn pakai baju kekekeke.. lari orang kang)

Bila jahit barang2 sendiri nii mulalah nak try bende2 baru. Experiment yourself first kan. Try buat awning tanpa gluetape yg keras tuh. Actually mmg tudung izzah dah lama wat camtuh. seems ok jer dia pakai. Dah kena lanyak pon tudung tuh... masuk washing machine ler.. terperenyuk dlm beg sekolah ler... menten je lg awningnya. So kali nii try kat awning dewasa plak. Aku punya ler..... caranya is... guna kain bergam yg dipotong serong (bukan kertas gam tau)-
apa plak beza kertas n kain gam niii- emmm basically kalau nak differentiate kat kedai... kertas gam tuh boleh d koyakkan (hati2 kang tokey nampak.. once broken consider sold plak hehehe), manakala kain gam niii payah nak koyak, dah kain kan.
Naper mesti kain gam- supaya bila basuh ianya tak berbintil2 n lama2 makin nipis
Naper potong serong plak-supaya ianya terbentuk cantik.. alaaa mcm potong bias ler jugak kan

So cuba tgk tuan tudung pakai kat gambor ateh tuuuu... (tak sabor2... tak siap jahit tindan dah nak pakey huh) ok tak? First comment dr Mr.Right.. tudung tuh muncung lerr.. tak bulat... emm betul jugak tuh. mmg muncung skit ler. Tapi rasanya muka ku ini lawa pakai tudung muncung nii (angkat bakul plak dah huhuhu.. abaikanler yer.. takde sapa nak puji tuan rumah, so tuan rumah puji ler diri sendiri)

So dah siap ler tudung ku n my little angel... siap cantum awning jer yerr. keliling tudung lom lg. tunggu step by step.. buat sekali senang.. (malazz tukar jarum ler tuh...)
Apa yg belom d experimen adalah:-
1. Kalau tudung ni di basuh camna?( -sbb kalau guna awning dr lycra jugak dah cuba, mmg ok jer.
2. Lepas basuh kena iron semula ke?
3. Kalu d tiup angin terkelepet tak?
4. Kalu dan kalau dan kalau... mcm2 kalau
5. last sekali (most important) kalau masuk washing machine camna jdnyer
Semua kalau kat atas tuh takde jawapannyer lg. experimen hanya akan dlakukan setelah abih kenduri kendara yer.. tak kuasa nnt kang tuan rumah kena menetas n menjahit dihari kenduri... Strictly No Order Open for this type of awning eks... sbb nyer saya belum tau lg apa masalah ngan tudung ni kendian hari... tunggu tukang jahit puas hati ngan product nii.. baru bole open for order.
Regards;
Rimbun with LOVE

No comments:

Post a Comment

Love your comments...