Followers

Monday, March 15, 2010

Quit Playing Games With My Heart...


Saya pernah cerita pasal asal usul saya dlm bidang jahitan ni kat sini tp setelah sekian lama.. bole bilang dengan jari banyak mana je saya amik upah untuk jahit menjahit niii. Alasan... malaz, malaz nak layan kerenah org, ada yg nak cepat ler.. salah itu, salah ini.. mcm2 ler kerenah pelanggan kan...

I wanna a peaceful life.. baju sendiri, sendiri buat, nak cepat sendiri bajet ler bila nak jahit, sendiri ukur, sendiri gunting. One more.. I am a risk avoider, tak sanggup sacrifice masa terluang untuk cari duit lebih, masa terluang lebih suka... layan anak g taman, layan CD ngan anak.. masak or jahit menjahit barang2 sendiri.. project quilt ler, project sarung bantal ler.. mcm2 for own use.

So camna ler saya bole start ngan all these tudung making biznez. Emmm asal pakai sendiri.. then someone convince me its a fardhu kifayah.. sbb tak ramai org nak take the risk untuk buat tudung yg besar2 n giving choices to those yg nak betul2 menutup aurat tp mengikut fesyen terkini... At that time (a year ago) mmg kebanyakan tudung berawning nii singkat.. org badan besar mmg akan pakai tudung atas dada... at last I just proceed to do it.. ok lah take a challenge lerrr... walaupon...

a.. kain mahal
b.. pelanggan nak murah (kalau bole nak compare ngan harga tudung pasar mlm)
c.. have to sacrifice my free time
d.. penat woooo
e.. bil letrik meningkat (normal RM60++... now RM133 huhuhu) f.. bil tepon pon meningkat (eh aku pakai prepaid jek kan.. takde bil ler... selalu top up lerr)

Now I am a year older... .. and how do I feel.. bole sampai buka butik ke????? kah kah kah jauh panggang dr api..... thinking of quit the game ader ler... why??? not making profit?? tokey tudung takan nak quit huwa huwa...
Yg betulnya:-
a.. dah malas dot dot
b.. malas juga dot dot
c..malas nak dot dot
d.. aku nak proceed with my own project.. for my own use.. buat selimut tampal (org putih kata quilt, tp aku nyer melayu skit, selimut tampal jer..)
e.. my blouse project.. dah lama nak buat blouse kain jersey nii sbb senang takyah nak gosok b4 g kerje
f.. project nak wat baju tido izzah.. dah 3 helai kain tuh... in waiting list

Yg A B C tuh malas nak citer... takut menyinggung perasaan org plk... yg penting nya D E F etc etc..

Dalam dilema... nak dteruskan dengan tudung2 ni.. or just quit. PROCEED OR QUIT


Regards;
Rimbun with LOVE

No comments:

Post a Comment

Love your comments...