Followers

Tuesday, August 02, 2011

In blue..

Blue theme for baby boy...
Lega rasanya bila dah siap satu2 projek ni..




Another FMQ... (dah lama rasanya tak buat FMQ.. rindu plak)
with handstitch applique..


Not to forget the diaper bag as a free gift..

The size is on my own but the design itself was taken from the latest sewhip magazine.. I really like the design, simple yet creative


Thanks Cikgu Elly...
Untuk anak saudara beliau yang bakal lahir Ogos ni, semoga lepas ni turn Cikgu Elly plak buat quilt baby set yerrr.. akak doakan tau.

p/s.. takde dalam gambar, tapi this baby quilt comes with quilt travel bag, seperti biasa lah kan


Regards;

13 comments:

  1. like the bag...handstitch ..?
    rajin :)

    ReplyDelete
  2. Cantik bag tu ...ada juga tempahan untuk quilt tapi janji lepas raya heheh sekrg tgh tekun jahit baju raya jer

    ReplyDelete
  3. mami, kalau skit2 n kecik2 oklah nak handstitch, kalau besar.. haruuuu

    ReplyDelete
  4. Suzie.. jahit quilt ni seronok sbb boleh ikut kreativiti sendiri, asalkan ikut tema.. saya pon ada satu lagi tempahan tp lepas rayalah baru start kick off, bulan puasa ni nak concetrate solat terawih je lah, jahit skit2 lepas sahur jerr

    ReplyDelete
  5. R.A.J.I.N...x mcm saya...makin merudum semangat nak menjahit!

    ReplyDelete
  6. kak mila minat la quit nie..tp xpandai lagi..rs nnt bila nak google mcmn nak buat..kain tu yg gmbt budak tu akak beli kat nagoya yek kak saya ada ternampak ms gi nagoya wangsamaju.

    ReplyDelete
  7. rajinnya akk, kain pun cantik..ayu punya belum terjahit lagi. kain tersadai je..bila nak start ntah, sakit pinggang nak potong kain.

    ohya kak, nanyi add link ayu ye:
    http://sweetlilcraftcollections.com

    ayu dah add akk :)

    ReplyDelete
  8. Tyha... kalau org tempah nii takleh ikut mood, kena buat jugak walaupon takde mood hehe

    ReplyDelete
  9. Yati... betul tuh, akak beli kat Nagoya.. rasanya RM18 semeter kut.. lupo dah, suka ngan design budak2 bermain camni

    ReplyDelete
  10. Ayu.. takde care of urself, buat2 berehat ler hehehe
    nnt akak add kat blog list k

    ReplyDelete
  11. cantik la akak buat..
    akak beli kat mana kain2 yg kiut 2?
    hmmmm xtau la bila nk mjahitnya hehee :)

    ReplyDelete
  12. IbuNadia... kain "sage playday" tuh beli kat nagoya, yg gambar ikan emas tuh from sue mybotang, border tuh beli kat FAH kat Kuching, lain2 tuh dah tak ingat, rasanya ada yg beli kat kamdar jugak.

    ReplyDelete
  13. Mila,
    untuk finishing quilt tu awak guna cara apa yek? jahit dulu lepas tu turn inside out ke atau sandwich all 3 layers then buat mitered binding? saya selalu buat cara first tapi kali ni cam teringin buat cam yg second method tu, tutorial yg ada semua bg bias yg x berapa lebar, tapi saya nampak awak punya border tu lebar jugak... camana yek awak buat... thanking you in advance kalau sudi share...

    ReplyDelete

Love your comments...