Followers

Thursday, August 04, 2011

I love FMQ

Ingat tak lagi sejadah muka yang saya pernah buat before this.. kat sini
hihihi.. sejadah tersebut masih tak terjual, so sempena ramadhan ni, nak pergi terawih, saya malas nak bawa sejadah besar, yang kecik aje dah lah... pakai je lah yang dah siap ni kan.

Biasalah awal2 ramadhan, surau memang penuh, sampai kena buka khemah dan kami solat di atas jalan tar, tp dilapik dengan karpetlah. So adanya sejadah muka ni memang membantu. At least taklah sujud atas karpet yang "agak" berdebu tuh.

Oklah problem resolved... tapikan tengok plak makcik kecik sebelah saya ni.. alamakkk kesian dia guna beg jer untuk dijadikan sejadah.. hehe. walaupon just solat Isyak jer pon, bila start solat terawih, terus hilang ntah kemana, rasanya main dengan kawan2 kat belakang kut

Oklah... umi buatkan satu sejadah muka untuk "jiran kecik" kat sebelah nii hehehe
Bukan main suka dia dapat sejadah muka baru, harapnya nak lah dia cuba solat terawih plak, walaupon 2 rakaat jer sebagai permulaan pon dah ok.


Saya buat FMQ simple2 jer.. but seronok n best.
FMQ nii kalau dah lama tinggal terasa malas nak buat, tapi kalau dah buat sekali, terasa nak buat lagi haha


another angle, try buat feather design, tapi hehehe jadi kepak ayam jer nampaknya wakakaka


Hari ni dah hari ke 4 berpuasa kan, terasa kejap jer.
Saya masih lagi takde plan untuk baju raya, malas betul nak fikirkan baju raya. Tahun ni design apa yang fofular yer?? aduhaiii saya memang off dated betul dengan fesyen baju2 yang terkini...

Another 4 days to D-Day.. harap segalanya dipermudahkan.

Selamat menjalani ibadah puasa dan berterawih ok.

Regards;
 

6 comments:

  1. Kak mila.. FMQ akak makin cantik la.. jeles i.. hehe.. seronok la izzah.. anak saya pun sama kak, gi surau gi main kat keta orang.. buat risau jer.. huhuhu.. budak2.. hehehehe

    ReplyDelete
  2. Mila cantik ....pergi juga terawih tapi anak-anak semua tak ikut.penat kot.Baju kurung pesak gantung jer...tak terbuat lagi asyik siapkan baju raya orang dulu

    ReplyDelete
  3. Zila... makin serasi kut ngan darning fooot tuh, dulu2 mcm2 masalah, now dah ok dah. satu lg yg akak discover, kalau FMQ better guna tension benang between 4++ to 6.. mmg cantik n kemas jahitnnya.

    ReplyDelete
  4. Suzie.. anak saya plak dia yg lebih2 nak g, seronok jumpa kawan n bermain.

    dah jarang orang buat kurung moden eks, selalu baju kurung jer, either pesak biasa or gantung

    ReplyDelete
  5. cantik...jeles la dgn org kreatif mcm akak ni..huhu..tgn sy keras jer..klo buat pun kompem xjd..

    ReplyDelete
  6. kreatif...

    sy blm explore skill ni lg kak...tp tgk cm bes je :P

    ReplyDelete

Love your comments...