Followers

Sunday, August 21, 2011

Itu Ini, disitu disini...

Dah masuk malam2 terakhir Ramadhan dah kita ni kan, terasa sekejap sangat, tetiba aik udah nak raya. Masjid2 pon dah mula lengang kan, kalau dulu nak duduk tahyat akhir pon boleh terduduk atas orang, now?? nak bersila pon takde masalah hahaha...

Agaknya kemana semua orang pergi eks??? Cer teropong skit... ooooo kat pasar raya and kat jalan raya rupanya (jalan raya yang jem sebab ramai yang keluar shopping hehehehe). Dan orang2 macam kami ni rasanya memang tak patut keluar dan menyemakkan diri ke shopping complex at this time. Bukan apa... kasi can lah orang lain beli baju raya. Kami??? siapkanlah baju raya kat rumah dengan kain yang ada je lah, jangan ler plak fikir2 nak menambah koleksi baju raya lagi yerrrrr hehehe. 

Speaking about baju raya... tahun ni saya malas nak buat baju raya.. boleh ke gitu? Pakai je lah baju raya tahun  lepas yerr... hahaha. Tapi untuk Izzah saya dah siapkan satu, baju kurung simple jer.

And then bila godek2 kain yang bertimbun kat atas rak tuh, saya terjumpa kain2 yang saya beli dari  Saliza KainOhKain.. ooooo banyak rupanya kain yang boleh di buat baju wakakaka.. mokcik lupo wehh. Ada antaranya kain2 yang dah tinggal 1meter-2 meter jer... rasanya ada yang Saliza bagi free jer.. thanks yer Saliza
Apa kat buat simple dress kembang je lah untuk Izzah...

Amboi sukanya dia..
Tunjuk gigi ke or tunjuk baju tuh eks?
Umi dok pikir nak suruh pakai masa raya nanti, tapi budak kecik ni nak pakai jer sekarang hahhaa. Untuk pakai raya nanti boleh jer katanya, umi kan boleh basuh hahaha
Dan yang ini plak untuk saya.. from 1++ meter kain jer ni tau... boleh jugak muat dress saya rupanya hehe
belum siap betul lg. tunggu rest time kat opis, bolehlah jahit silang pangkah kat leher tuh.

Dik kerana cuti sekolah pendek jer, makanya kami beraya di Temerloh je lah tahun ni... wahh first time semenjak kawin merasa beraya lama skit di kampung sendiri, walaupon suasana raya di kampung sendiri tak semeriah di Kuching, tapi saya tetap gembira sangat2.. ye lah.. kebiasaannya kalau beraya di Temerloh, setakat sampai raya ke 3 jer, then raya ke 4 dah balik ke Kuching. Dan kalau tahun beraya di Kuching plak, kami tak balik pun ke Temerloh.

Soklan skit untuk kawan2... mana best: beraya ke or berpuasa? cer citer skit..

Wassalam

Regards;
 

11 comments:

  1. SALAM,
    SEBUT TEMERLOH, TERINGATKAN MASAKAN IKAN PATIN ! BEST ! LAPAR !

    ReplyDelete
  2. Mila : lawa baju izzah ...saya belum sempat snap baju anak-anak dara tu.
    Dulu ada mak suka sangat nak raya sekarang harapkan husband jer....mlm ni dah nak fly ke jerman so macam tak best raya ni ....puasa best sebab sebulan dia ada kat sini

    ReplyDelete
  3. Mila....I suka POSA...banyak masa nak menjahit...nak jenguk2 dan tambah mana yang berlubang...hiks.Isshhh...dress Izzah tu cun sesangat...;) Baju maknya pon cun.

    ReplyDelete
  4. sukanya izzah.. mmg seronok la dpt pakai baju baru yang ummi dia jahit kan.... :D

    ReplyDelete
  5. cantik la ka baju izzah tu.saya suka..cita2 nak jahitkan dress utk anak.
    puasa dan raya dua2 saya suka..saya raya kat bentong ka..dekat ke bentong dengan temerloh tu?

    ReplyDelete
  6. Tak dapat dinafikan Raya puasa meriah banget di Kuching kan Mila. Kalah raya kat semenanjung ni kan?...

    ReplyDelete
  7. Raya di Temerloh ya. Hati-hati bawak kete balik kampung ya, kak Mila.
    Yati lagi suka berpuasa banding beraya. Nanti kita sambung puasa enam pula ya. :)

    ReplyDelete
  8. LH.. yumyum mmg lapar hahaha

    Suzie.. wahh raya ngan anak2 je lah yer... takpe.. mlm raya boleh calling2 video conference yerr hehe

    Tyha.. betul kan.. suka masa posa.. masa terasa mcm panjang jer sbb bangun pagi haha

    ReplyDelete
  9. Yati.. dah dapat mesin jahit tuh bolehlah projek buat dress besar2an nnt eks.. Selamat beraya

    Kak Rozi.. sampai 7 hari raya pon masih mcm 1st hari raya.. huhuhu. everyday kena reserve 2 baju raya sbb malam kena melaram jer, tokleh nak pakai baju tido jer hehehe

    ReplyDelete
  10. Saliza... kain2 tuh before jadi baju mcm tak ler cantik sgt, tp bila dah jadi baju wahhhh tersangatlah cantiknya hehehe

    ReplyDelete

Love your comments...