Followers

Monday, May 21, 2012

2 in 1

My finished quilt(s) today...
The birdies on the tree
And the Mama Bear with flowers

oh oh tipah tertipu.. bukan two quilt sebenarnya
Only one and its reversible..
A crib size quilt.. about 45 inch x 59 inch

Handstitch binding, so kalau tak belek betul2 mesti tak tau mana satu depan dan mana satu belakang kan..
First time saya ambik upah sahaja untuk quilting ni, the fabric semunya dari customer. Another pillowcases and bolstercases to go. Harapnya boleh siap before cuti2 balik kampung weekend ni nanti :)

The person behind the scene hehehe.. penat pegang quilt tuh yerrr.. mai ummi belanja air kosong ok..

Good night and sweet dream....

Regards;

9 comments:

  1. smooth pastel colour quilt tuh ya..nampak bersih...lovely one..

    ReplyDelete
  2. cantik sangat ....suka betul pink dengan biru

    ReplyDelete
  3. kain binding pun customer bagi? heheh...

    senang kain customer bagi ek..tak la pening nak matchkan fabrik.. hehehe..

    rajin anak dara akak.. xpe..rajin2 nanti dapat quilt lagi.. ngeee.. :D

    ReplyDelete
  4. Kak Ros... Izzah pun suka ngan quilt ni, dok membelek jer sambil mulutnya dok bebel.. bilalah agaknya umi nak buatkan untuk dia plak hehehe...

    ReplyDelete
  5. Suzie... mmg panel dan matching fabric yang ada tuh sgt sesuai...sedap mata memandanglah

    ReplyDelete
  6. MamaD... yang ini semuanya dari customer, kecuali batting fiber kat dalam dan benang jer hahahaha.. plus effort to sew.

    ReplyDelete
  7. cantiknya...colour tu lembut ja...sejuk mata memandang

    ReplyDelete
  8. cantiknya quilt ni...love it so much la

    ReplyDelete
  9. Alahai sukanya tengok, comel sangat!!!

    ReplyDelete

Love your comments...