Followers

Friday, May 04, 2012

Ladybird in Pink Raindrop for Adelea

Salam pagi Jumaat yang indah kawan2 semua.
Blog saya ni makin hari makin sunyi plak yer... posting pun setakat  sekali dua seminggu. Gara-gara nak menumpukan sepenuh perhatian kepada tempahan yang ada....

As at to date, saya menutup segala tempahan baby quilt dan juga dan yang sewaktu dengannya, KECUALI cloth pantyliner. Sebab as and when, I will just take a break and sew a cloth pantyliner :).

Another mission accomplished today..


A quilt comforter for baby ADELEA, with theme Ladybird in Pink Raindrop... main fabrics are combination of Urban Zoology Ladybugs in Pink and Rainy day and Monday Pink Raindrop.

Pertama kali jugak saya buat applique nama dan flower. Best but extra work to do.

Keliling bunga-bunga ni saya handquilt, for the first time. Rasanya tak berapa sesuai sebab saya menggunakan batting tebal dan fluffy.

The matching quilted pillowcase, in striking pink. Too much colour,
dont you think so

Another pillowcase in lovedot

Zoom skit kat FMQ tuh hihihi...

I am grateful for the order.
TQ Soo much.

Kepada yang berkira-kira untuk meng"order", saya hanya akan buka tempahan pada pertengahan July. Tetapi andai anda nak tahu detail on pricing dan pilihan fabric, bolehlah email saya.


Regards;
 

7 comments:

  1. Mila...camne nak buat fmq?ade tutorial ke?kak tak reti lagi guna nv 50 ke...?i like the applique..teruja nak buat jugak..Thanx dear ..you are so inspiring..

    ReplyDelete
  2. Kak Ros, banyak video tutorial kat internet-youtube,

    Yg pentingnya turunkan feed dog tuh, guna mood slow jer, install darning foot, needle position centre, and needle stop down, ok... dah boleh jahitlah, tension benang kena adjust2 skit, kalau benang jahit biasa saya guna between 6-7, insyaallah boleh jer kak ros, pelan2 kayuh, try dengan hot pad ke dulu, projek kecik2.

    ReplyDelete
  3. macam biasa...creations akak memang mengkagumkan rozy..
    penuh dengan ketelitian dan kesabaran...

    ReplyDelete
  4. Kak Mila,
    conforter dan sarung bantal tu nampak sweet dan ceria!
    Mesti selesa baby nak tidor sebab batting tebal ya. :)

    ReplyDelete
  5. Mila, the names created with applique is very nice.. and the flowers.. you are very creative-lah...

    ReplyDelete

Love your comments...